21 maart 2023. De eerste dag van de lente. Een grijze, regenachtige dag. Ach ja, de aarde heeft ook water nodig. (Meer zelfs, alsjeblieft.) En de mooie, zongevulde dagen volgen vanzelf wel weer!

 

Positieve lentegevoelens

De lente is altijd een tijd van positieve gevoelens. De zon begint weer te schijnen, de dagen worden langer en de natuur komt langzaam tot leven. Het is alsof er een nieuw begin is en alles weer mogelijk is.

Precies om deze reden doen mensen vaak ook een lenteschoonmaak. Het oude reinigen en weer verse lucht en licht het huis inlaten. Een nieuwe start!

De bloemen openen hun knoppen, hier in de bollenstreek staan hele velden schitterend in bloei. Jonge dieren worden geboren; ook zij moeten voor het eerst de wereld ontdekken. De lente is een tijd van vernieuwing en groei.

 

Het omarmen van jouw kracht

Het mooie aan de lente is dat het ons herinnert aan de kracht van verandering. In een wereld waarin verandering de enige constante is, en het nieuws vaak negatief voelt en misschien wel (lichte) angst inboezemt (ik heb hier soms weleens last van…), is de lente juíst een periode van hoop en optimisme. In de lente kunnen wij ons richten op nieuwe kansen en mogelijkheden.

De lente is dus ook een periode om je kracht te omarmen en om bewust verandering in te zetten. Waar wil jij aan werken? Een andere mindset? Meer bewegen? Gezonder eten? Je algehele leefstijl verbeteren? Je bent van harte welkom voor een coachingstraject bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout! (Ook wel: Lifestyle Coaching Bollenstreek.)

Want laten we ons laten inspireren door de lente en de bijkomende positieve gevoelens omarmen (ervan uitgaande dat jij die in meer of mindere mate hebt). Laten wij de frisse lucht inademen, genieten van de warme zonnestralen en ons openstellen voor alles wat de toekomst te bieden heeft. Want in de lente lijkt alles mogelijk!

 

Positieve affirmaties in de lente

Tot slot nog wat inspiratie: deze mooie affirmaties voor in de lente. Je kunt er elke dag één herhalen, je onderbewuste trainen op de positieve zinnen. Zelfs als je ze niet echt gelooft, kies er één die enigszins dicht bij je staat, pas de zin eventueel nog een beetje aan en herhaal hem. Je zult je er vast sterker en beter door gaan voelen!