Aanbod en Werkwijze

Stress verminderen

met losse sessies of een traject

Massage, coaching en leefstijlbegeleiding bij stressklachten

=

Sessies en trajecten op maat

Een losse sessie massage of coaching kan heel waardevol zijn. Maar voor een goed resultaat bij stressklachten is een traject op maat de beste keuze!

Omvattende aanpak

Bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching is er oog voor de mens als geheel. Jouw stressklachten worden bekeken op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

h

Medische erkenning

Alle sessies massagetherapie, coaching en leefstijlbegeleiding zijn geaccrediteerd en kunnen voor (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking komen.

 

Effectief & langdurig minder stress

 

Lifestyle Massagetherapie & Coaching is gespecialiseerd in het verminderen van stressklachten.

Het is belangrijk om te begrijpen dat (chronische) stressklachten niet zomaar verdwijnen. Zowel lichaam als geest hebben tijd nodig om echt tot rust te komen. Daarom zijn een week vakantie, een dagje sauna of een heerlijke massage op zichzelf niet voldoende om het ontwikkelen van een burn-out te voorkomen.

Het kost altijd tijd én bewustwording voordat de opgebouwde spanning weer voldoende is ontladen… De ademhaling mag weer zakken, waardoor de spieren in de nek en schouders kunnen ontspannen. Het zenuwstelsel moet – letterlijk – weer leren ontspannen na lange perioden van constante spanning.

Mijn naam is Fieneke Rozema en als massagetherapeut en gecertificeerd coach / leefstijlcoach sta ik klaar om jou hierbij te helpen!

 

Overweeg je een traject of een aantal losse sessies?

 

(Het werk van Lifestyle Massagetherapie & Coaching wordt door een aantal zorgverzekeraars (deels) vergoed vanuit de aanvullende pakketten.)

 

 

Traject ‘Ontstress Jouw Leven!’

Lifestyle Massagetherapie & Coaching biedt een traject aan waarin jouw stressklachten worden benaderd vanuit drie pijlers:

  • Massagetherapie
  • Krachtgerichte coaching
  • Leefstijlbegeleiding

Daarnaast kan massagetherapeut & holistisch (leefstijl)coach Fieneke ook nog gebruikmaken van haar kennis en vaardigheden als ademcoach, orthomoleculair adviseur, klankmasseur en opruimcoach.

Met een omvattende, holistische aanpak kun jij jouw stressklachten effectief en langdurig verminderen!

[De uitgebreide tekst over dit traject volgt snel!]

Losse sessies

Het is op dit moment ook mogelijk om losse sessies massage of coaching af te nemen. Hoewel losse sessies heel waardevol kunnen zijn, zullen ze uiteraard niet hetzelfde resultaat bereiken als het completere traject ‘Ontstress Jouw Leven!’

Massage

Met name massage kan in een aantal sessies heel goed helpen om gespannen spieren te ontspannen. Ook kan ik triggerpoints opsporen en behandelen, waarbij je altijd gericht advies krijgt voor zelfbehandeling.

Coaching

Een los coachgesprek kan goed helpen als je tegen een probleem aanloopt en daar graag door middel van objectieve, doortastende vragen meer helderheid zou willen krijgen. Met één of twee sessies kun je soms al grote stappen zetten, vooral wanneer het een concreet vraagstuk betreft.

Aanbod van behandelvormen

 

Massage / Massagetherapie 

Je kunt terecht voor een professionele massage van het bovenlichaam. Cliënten met stressklachten ervaren doorgaans veel spanning in de nek en schouders. Met klachtgerichte massagetechnieken, waaronder triggerpointtherapie, zul jij snel weer verlichting voelen; minder pijn en meer bewegingsvrijheid. Klachtgerichte massage kan ook goed helpen bij stressgerelateerde hoofdpijn en tinnitus!

Een ontspanningsmassage kan ook heerlijk en helend zijn. Een ontspannende massage kan zorgen voor rust in lichaam en geest en helpt bij bewustwording, bijvoorbeeld van de spanning die jij in jouw lichaam met je meedraagt. Fieneke geeft trouwens ook een heerlijke voet(reflex)massage!

Vrouwen die in verwachting zijn, kunnen terecht voor een professionele zwangerschapsmassage op een speciale zwangerschapsmassagetafel. Ook postnatale massage is mogelijk in de praktijk in Noordwijkerhout!

 

Coaching

Met coaching wordt er gezocht naar jouw antwoorden op de vragen / problemen die jij op dit moment in jouw leven tegenkomen.

Ieder van ons heeft valkuilen en patronen, loopt steeds tegen dezelfde zaken aan. Waarom lukt het toch niet om vaker te gaan sporten, gezonder te eten of vroeger naar bed te gaan? Waarom lukt het toch niet om minder op je telefoon te zitten of je huis opgeruimd te houden? Dit zijn zomaar wat voorbeelden van onderwerpen die heel belangrijk voor je kunnen zijn, maar tóch niet lukken om te veranderen. Een professioneel coach kan jou helpen om impasses te doorbreken! 

Wie ben jij écht en wat heb jij nodig voor een tevreden leven met minder stress?

Tijdens holistische coachgesprekken gaan wij op zoek naar dat wat jou beweegt en hoe jij daarop gedrag kan ontwikkelen dat in lijn is mijn jouw waarden en verlangens. Door zelfonderzoek op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau, vindt jij jóuw antwoorden en nieuwe inzichten. Waarbij het doel altijd is om meer levensgeluk te ervaren!

Ik ben uitgebreid opgeleid als coach, leefstijlcoach, voedingscoach en beweegcoach. Ook heb ik een aantal bijscholingen op intuïtief en energetisch vlak gedaan. Op dit moment ben ik in opleiding tot registercoach en verdiep ik mij in een drietal bewezen coachtechnieken!

 

Aanvullende methodieken

  • Leefstijlanalyse en -begeleiding – om met kleine stapjes gezonder te gaan leven, waardoor óók jouw stressklachten verminderen.
  • Orthomoleculair advies – als ondersteuning van de leefstijlbegeleiding en gericht op vermindering van stressklachten en de gezondheid van de spieren
  • Ademcoaching / ademwerk – omdat ademhaling een fantastische manier is om het zenuwstelsel te reguleren
  • Oefeningen uit de polyvagaaltheorie – eveneens ter regulatie van het autonome zenuwstelsel
  • Mindfulness – kan altijd in de sessies worden geïntegreerd
  • Klankmassage – klankschalen op en rondom het lichaam, voor weldadige ontspanning

Dit leveren de sessies jou op!

 

In korte tijd zul je je al veel beter voelen! Daarna werken we samen aan langdurig resultaat.

De spanning valt – letterlijk én figuurlijk – van je schouders en je nek kan weer beter bewegen. Je ademhaling wordt rustiger en zakt naar je buik, waardoor je je mentaal en emotioneel ook rustiger voelt. Dit zorgt ervoor dat je beter slaapt, waardoor je weer beter herstelt van je drukke dagen. Hierdoor ervaar je vervolgens weer minder stress.

Met een traject bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching doorbreken we de negatieve stressspiraal naar een leven met meer rust, welzijn en geluk!

Betrokken aandacht en maatwerk

 

Als massagetherapeut en holistisch coach/leefstijlcoach heb ik jarenlange ervaring met het behandelen van stressklachten. Cliënten ervaren mij als betrokken, gedreven en met veel kennis.

Met een brede blik kijk ik naar wat jij nodig hebt. Sessies en trajecten bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching zijn daarom altijd maatwerk.

Massage versus massagetherapie

Voorheen maakte ik een duidelijk onderscheid tussen massage en massagetherapie. Voor veel mensen was dit – begrijpelijkerwijs – nogal verwarrend. Daarom boek ik nu in principe al mijn sesssies als medisch cq. massagetherapie, behálve een enkele losse ontspanningsmassage.

Wil je mijn teksten over het verschil tussen massage en massagetherapie lezen, kijk dan hier:

Uitgebreide uitleg over het verschil tussen massage en massagetherapie in Noordwijkerhout.

Uitleg over wat massage in Noordwijkerhout inhoudt.

En uitleg over wat massagetherapie in Noordwijkerhout inhoudt.

Vergoeding door de zorgverzekeraars

Alle werkzaamheden van Lifestyle Massagetherapie & Coaching te Noordwijkerhout kunnen in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding door diverse zorgverzekeraars vanuit de aanvullende pakketten. Of dat voor jouw zorgverzekering ook geldt, zie je bij de tarieven.

Wat echter níet in aanmerking komt, is een losse sessie ontspanningsmassage zónder (medische) hulpvraag. Hiervoor doe ik geen intake en stel ik geen (beknopt) dossier op. Voor alle andere sessies heb ik daar wel de voorkeur voor.