Hallo, ik ben Fieneke

 

Massagetherapeut en holistisch (leefstijl)coach.

Je wilt vast weten wie ik ben!

 

Mijn naam is Fieneke Rozema (1980). Sinds 2015 werk ik als gediplomeerd masseur/massagetherapeut. Gedurende de afgelopen 10 jaar heb ik mijn kennis en vaardigheden voortdurend uitgebreid. Ik ben inmiddels ook opgeleid tot coach, leefstijlcoach, pijn- en leefstijlspecialist, klankmasseur, opruimcoach en ademcoach.

Al deze methoden zet ik in met één overkoepelend doel: cliënten helpen om hun stress blijvend te verminderen!

Als persoon ben ik betrokken en gedreven, en ik vind het een voorrecht om met cliënten te werken. Of het nu gaat om het bieden van een helende massage voor een gespannen lichaam of het voeren van diepgaande coachgesprekken, ik geniet van het proces dat op gang komt wanneer ik samenwerk met een cliënt.

Vertrouwen is van cruciaal belang voor succesvolle sessies en trajecten. Daarom wil ik me op deze pagina graag uitgebreid aan je voorstellen. Want als jij hier een klik met mij voelt, is de kans groot dat ik die ook met jou voel!

Passie en kennis

 

Wat mij kenmerkt als coach & therapeut is mijn gedrevenheid. Ik ben gepassioneerd over mijn vak, en die passie is merkbaar in alles wat ik doe!

Voortdurend ben ik bezig met verdere studie, verdieping en verbreding. Ik lees graag vakliteratuur, neem deel aan (online) cursussen van collega’s en onderga regelmatig behandelingen door therapeuten uit aanvullende disciplines.

Hierdoor kan ik altijd met een brede blik de situatie van een cliënt beschouwen. Het zoeken naar een antwoord of oplossing geeft mij veel voldoening.

Mijn nieuwsgierige en leergierige karakter zorgt ervoor dat ik steeds verder kijk! Ik geloof sterk dat je nooit bent uitgeleerd als het gaat om kennis van het menselijk lichaam en de menselijke geest.

 

Een moeilijke jeugd

Zo gedreven en gepassioneerd was ik echter niet altijd… Tegenwoordig geeft werken aan mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling mij veel plezier. Maar in mijn jongere jaren waren er ook zware periodes, waardoor diepe introspectie bittere noodzaak was… 

Ik was een slim kind, maar gevangen in een ongelukkige jeugd. Mijn ouders waren streng en veeleisend, en hun moeizame huwelijk zorgde voor weinig harmonie in ons gezin met 4 kinderen. Ik was de oudste en het enige meisje, waardoor ik regelmatig werd aangesproken op een verantwoordelijkheid die ik helemaal nog niet kon dragen…

 

Noodzaak tot zelfontwikkeling

Ik voelde me vaak ongelukkig, onveilig en onbegrepen, waardoor ik mij terugtrok en mijn gevoel langzaam maar zeker afvlakte. Zonde, want ik bezit juist een bijzondere hooggevoeligheid. Als kind was ik vooral ‘anders’ en miste ik een sociale bedding, waar ik nog lang last van heb gehad.

In de loop der jaren heb ik een intensief proces doorlopen. Psychologen, haptotherapie, energetisch werk, massagetherapie, voetreflex, workshops, retraites…. Allerlei manieren om steeds een laagje dieper te komen. De verscheidene opleidingen die ik volgde, hebben ook bijgedragen aan dit doel.

En het heeft gewerkt; tegenwoordig zie ik mijzelf oprecht als een tevreden mens! ♥

Liefde voor holistisch coachen

 

Ik koester een liefde voor zelfontwikkeling, introspectie, onderzoek en diepgang. Dit geldt zowel voor mijn eigen groei, als voor het begeleiden van cliënten die openstaan voor deze reis.

Omdat ik wéét hoe vast je kan komen te zitten in het leven. Omdat ik wéét hoe zwaar het soms kan zijn. Omdat ik het kan dragen om er juíst in moeilijke omstandigheden voor een ander te zijn. Omdat ik zelf ook heel diep heb moeten gaan. Omdat ik geloof in dat het beter kan worden. Omdat ik samen sterk kan zijn.

Holistische coaching vraagt om onze aanwezigheid op alle niveaus: lichamelijk, mentaal, emotioneel en energetisch/spiritueel.

Na het doorwerken van zoveel jaren van pijn en verdriet en het leren van diverse methoden en technieken, voelde ik sterk dat ik als mens én als coach/therapeut klaar was voor het begeleiden van anderen.
Hier ben ik erg dankbaar voor.

 

Liefde voor massagetherapie

In 2014 begon mijn reis in de complementaire zorg met mijn eerste massagecursus. Aan de ene kant was het onwennig om (onbekende) mensen zomaar aan te raken. Aan de andere kant voelde het als thuiskomen.

Het was heerlijk om minder te hoeven denken en meer te mogen voelen! Werken met mijn handen en vertrouwen op mijn waarneming. Nu nog steeds, na jaren van leren en ervaring opdoen, blijft het geven van massages één van mijn favoriete activiteiten.

Voelen, verbinden, diep ontspannen, luisteren naar het lichaam en steeds meer tot rust komen… Alles wat ik een cliënt kan bieden, mag ik tegelijkertijd zelf ervaren. Dat is misschien wel het mooiste aspect van dit vak!

Het geven én ontvangen van massages heeft mijn lichaamsbewustzijn versterkt en mijn gronding verdiept. Het lichaam als manifestatie van het aardse, dat gevoeld en gevoed mag worden! Een zeer waardevolle manier om te herstellen van moeilijke periodes. En een methode die uitstekend samengaat met holistische coaching.

Doortastende coaching en afgestemde massage,
waar gevoel, verbinding en diepgang samenkomen –
dat ben ik!

En ik ben nog zoveel meer!  

Zoals…

  • Dat ik ook de trotse, alleenstaande moeder van een (inmiddels) heerlijke kleuterdochter ben!
  • En dat ik graag naar (kunst)musea ga. Mijn dochter gaat dan gezellig mee.
  • En dat ik graag naar folk en sfeervolle singer-songwriter luister.
  • Toen ik nog meer tijd had, ging ik graag ook een avondje dansen. Een heerlijke manier om je lichaam bewust te ervaren.
  • Ook hou ik van een goed verhaal, geschreven of gefilmd. Ik ben zelfs afgestudeerd als drs./MA in de literatuurwetenschap!
  • Ik drink mijn koffie graag sterk & zwart. Dit is echt een guilty pleasure…
  • Ik ben een enthousiaste doorpakker, empathisch en betrokken van aard.
  • Ik durf diep te gaan wanneer dat nodig is. Dat geldt zowel voor mijzelf als met mijn cliënten. Ik hou van introspectie en reflectie, van geraken tot de kern!

Neem gerust contact met mij op!

 

Als mijn verhaal je aanspreekt, aarzel dan niet om contact met me op te nemen voor een gratis ontstressgesprek, of boek direct een sessie massage(therapie) of coaching.

Samen kunnen we werken aan het verminderen van jouw stressklachten en het herpakken van de regie over jouw leven!