Fieneke Rozema
– massagetherapeut & leefstijlcoach –

 

Hallo! Mijn naam is Fieneke Rozema (1980), trotse eigenaresse van Lifestyle Massage Noordwijkerhout. Ik vertel jou graag wat meer over wie ik ben aan de hand van mijn huidige aanbod.

En als je het interessant vindt, dan tref je hier een representatief overzicht van een aantal van mijn diploma’s en certificaten aan.

 

Massage – een goede basis

Lifestyle Massage Noordwijkerhout begon in 2014 met het verlangen om te leren masseren.

Na een lang en gevarieerd studentenleven studeerde ik uiteindelijk af als Doctorandus in de Literatuurwetenschap (tegenwoordig heet dat Master of Arts) aan Universiteit Leiden. Met die mooie titel kan je alleen niet zoveel en ik wist ook niet zo goed waar ik nou écht blij van werd… Daarom heb ik na mijn afstuderen twee lange reizen gemaakt en rustig de tijd genomen om te doorvoelen wat ik wilde gaan doen met het volgende deel van mijn leven.

Toen de tijd rijp was wist ik dat ik graag wilde leren masseren. Ik volgde een opleiding klassieke massage en begon een praktijk aan huis in Katwijk aan zee, die al snel aardig begon te lopen. Niet alleen vonden mijn cliënten de massages fijn, ook ikzelf werd erg blij van dit mooie werk! Daarnaast volgde ik allerhande cursussen waardoor ik mij steeds verder ontwikkelde als masseur.

In 2020 zijn mijn dochter (geboren zomer 2019) en ik naar Noordwijkerhout verhuisd. Daar zal ik de komende jaren ook praktijk voeren. Voorlopig doe ik dat op ons woonadres in Noordwijkerhout centrum.

Massagetherapie – het professionaliseren van massage

Door het regelmatige masseren raakte ik steeds geïnteresseerder in het menselijke lichaam & de menselijke geest. Ik wilde heel graag nog veel meer leren en besloot daarom massagetherapie te gaan studeren bij Esoterra in Bilthoven.

In deze erkende opleiding op HBO-niveau leerde ik diverse nieuwe massagetechnieken. Daarnaast was er veel aandacht voor therapeutische vaardigheden om massage effectiever en gericht op de oorzaak van de klacht in te zetten.

Hiernaast behaalde ik een inhoudelijk zware medische basiskennis als vooropleiding voor de studie osteopathie in Amsterdam. Dit was een vereiste om voor vergoeding door de zorgverzekeraars in aanmerking te komen en ook nog eens heel leerzaam. (Uiteindelijk ben ik geen osteopathie gaan studeren.)

In de loop der jaren heb ik met veel plezier allerlei bijscholingen gevolgd. Zo heb ik in 2019 een bijzondere opleiding klankmassage afgerond en in 2020 ben ik geslaagd als ademcoach bij de opleiding van Annette Weers uit Leiden. Bij Triggerpointcoach in Bussum heb ik veel mogen leren over chronische pijn, triggerpoints en fascia. Deze kennis zet ik regelmatig succesvol in om cliënten te helpen hun pijnklachten flink te verbeteren!

 

Leefstijlcoaching – waardevolle uitbreiding van vaardigheden

Na alle bijscholingen op het gebied van massage, wilde ik graag mijn gespreksvaardigheden verbeteren en koos ik voor een aantal opleidingen binnen het vakgebied ‘coaching’, met name alles omtrent leefstijlcoaching. 

Ik behaalde het geaccrediteerde diploma Leefstijlcoach van Civas te Haarlem en eind 2022 verwacht ik het diploma van de 2-jarige opleiding tot (holistisch) leefstijlcoach aan de Academie voor Holistisch Coachen te Bilthoven te behalen. Tevens ben ik begonnen met een opleiding voor leefstijlbegeleiding & behandeling van cliënten/patiënten met (chronische) pijnklachten bij opleider Triggerpointcoach te Bussum. Daarnaast heb ik nog een aantal kortere trainingen op het gebied van coaching gevolgd. Goede coaching is een kunst op zich en ik ben nog lang niet klaar mij hier verder in te verdiepen. 

Tijdens de 2e lockdown van de coronapandemie heb ik ook nog de opleiding tot Professional Organizer van de LOI gevolgd. Inmiddels weet ik wel dat puur professional organizer worden niet mijn pad is. Maar ik heb wel veel affiniteit met en interesse in de thematiek van chaos, overzicht verliezen (en weer hervinden), verlangen naar orde en prioriteiten stellen. (Onderwerpen als minimalisme en ontspullen trouwens ook.) Mocht het voor (leefstijl)cliënten daarom waardevol zijn om ook praktisch in hun leefomgeving veranderingen te bewerkstelligen, dan kan ik daar indien gewenst ook een keer bij helpen!

Aangesloten bij diverse verenigingen

 

Massagetherapeut Fieneke Rozema is aangesloten bij diverse relevante organisaties.

De belangrijkste is de beroepsvereniging waardoor vergoeding door de zorgverzekeraars mogelijk is, te weten de VBAG ofwel de ‘Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze’.

Daarnaast is Fieneke erkend als “Registertherapeut BCZ”, de koepelorganisatie waarbij de VBAG is aangesloten. Deze koepelorganisatie wordt breed gewaardeerd in Nederland.

In de regio ben ik aangesloten bij het netwerk Bewust Bollenstreek. Een heerlijke groep voor inspiratie, brainstorms, groeiprocessen, leuke activiteiten en samenwerking.

Een leuke vereniging die echt om massage draait is het Masseurs Netwerk Nederland. Zij zorgen voor veel interessante informatie in de vorm van bijeenkomsten, webinars, artikelen en aanbiedingen. Een aanrader voor elke betrokken masseur!

Tot slot mag Fieneke nog vermelden dat zij sinds een aantal jaar erkend is als docent door het CRKBO!