Aangenaam! Mijn naam is Fieneke Rozema (1980), trotse eigenaresse van Lifestyle Massage Noordwijkerhout.

Ik vertel jou graag wat meer over wie ik ben aan de hand van mijn huidige aanbod. Zo leer je mij een beetje kennen en begrijp jij waarom ik mij heb ontwikkeld zoals ik dat heb gedaan. Spreekt mijn verhaal jou aan en denk je dat ik iets voor jou kan betekenen? Neem dan snel contact op!

En als je het leuk vindt, dan kun je hier kijken voor een representatief overzicht van een deel van mijn diploma’s en certificaten.

 

Massage – de perfecte basis

Het avontuur van Lifestyle Massage Noordwijkerhout begon met het verlangen om te leren masseren.

Na een lang en gevarieerd studentenleven studeerde ik uiteindelijk af als doctorandus in de Literatuurwetenschap (tegenwoordig heet dat Master of Arts) aan Universiteit Leiden. Met die mooie titel kan je alleen niet zoveel en ik wist ook niet zo goed waar ik nou écht blij van werd… Daarom heb ik toen eerst twee lange reizen gemaakt en rustig de tijd genomen om te doorvoelen wat ik wilde gaan doen met het volgende deel van mijn leven.

Toen de tijd rijp was wist ik dat ik graag wilde leren masseren. Zo gezegd, zo gedaan. Ik leerde klassieke massage en begon een praktijk aan huis in Katwijk. Dat begon al snel te lopen; mijn cliënten vonden de massages fijn en ikzelf werd erg blij van dit mooie werk! Ook volgde ik allerhande cursussen waardoor ik mij steeds verder ontwikkelde als masseur.

Vervolgens heb ik een tijd in Voorhout bij een schoonheidssalon gewerkt en in Noordwijk een ruimte bij de chiropractor gehuurd. Uiteindelijk zijn mijn dochter (geboren zomer 2019) en ik in 2020 naar Noordwijkerhout verhuisd en daar zal ik nu ook mijn praktijk gaan voeren. Voorlopig doe ik dat op ons woonadres in heerlijk Noordwijkerhout centrum.

Op de foto zie je mijn mooie, sterke dochter Nika & ik. Zij was die avond precies 8 weken oud. Ik ben een trotse en bovenal dankbare moeder!

Massagetherapie – het professionaliseren van massage

Niet alleen vond ik masseren heel erg leuk om te doen, ik raakte ook steeds gefascineerder door zowel het menselijke lichaam als de menselijke geest. Mede door de verhalen en ervaringen van mijn cliënten raakte ik gemotiveerd om nog véél méér te willen leren!

Daarom besloot ik massagetherapie te gaan studeren bij Esoterra in Bilthoven. In deze erkende opleiding op HBO-niveau leerde ik een aantal nieuwe massagetechnieken, maar vooral ook diverse nuttige therapeutische technieken om massage nóg effectiever en gericht op de oorzaak van de klacht in te zetten.

Hiernaast behaalde ik een inhoudelijk zware medische basiskennis als vooropleiding voor de studie osteopathie in Amsterdam. Een vereiste om voor vergoeding door de zorgverzekeraars in aanmerking te komen, maar bovenal heel leerzaam.

 

Klankmassage – voor ultieme ontspanning

Dat mijn interesse zeer divers is, zal duidelijk blijken uit de diverse opleidingen en bijscholingen die ik heb gevolgd.

Eén van de langere bijscholingen die ik heb gedaan was de opleiding tot Klankmasseur aan de Nederlandse Peter Hess-academie. De werking van trillingen voor ontspanning en genezing vond en vind ik fascinerend.

Klankmassage is nog niet zo bekend in Nederland, maar in andere landen wordt het al breder ingezet ten ondersteuning van genezingsprocessen en bijvoorbeeld voor het welzijn van demente ouderen en verlamden. De kracht van klank en frequenties wordt steeds beter begrepen. Zo mooi!

 

Chronische pijn behandelen – zoveel verbetering mogelijk!

Tijdens de opleiding klankmassage besefte ik dat ik mij eigenlijk een andere kant op wil ontwikkelen. Ik voel mij erg aangetrokken tot het werken met cliënten met chronische pijn. Dit omdat ik daar eigenlijk niet zo in ‘geloof’. Ik denk dat er heel vaak grote verbetering door de juiste behandeling mogelijk is. Alleen moet die juiste ingang nog gevonden worden.

Om deze reden ben ik mij gaan verdiepen in triggerpointtherapie en fasciatherapie. Hiervoor ben ik trainingen gaan volgen bij de opleidingsinstituut TriggerpointCoach in (tegenwoordig) Bussum. Deze opleider geeft zeer hoogwaardig onderwijs, dat ook fysiotherapeuten en mensendiecktherapeuten (o.a.) aantrekt.

Écht bekwaam worden in deze technieken is een proces van kennis en ervaring opdoen. Ik ben hier nog mee bezig. Het zou dus kunnen zijn dat ik jou bij een ingewikkelde klacht toch doorverwijs naar een collega. Maar mogelijk (en hopelijk) kan ik al heel veel voor jou betekenen.

Ik heb toegang tot de ‘online pijngids’ van TriggerpointCoach, waardoor wij samen het patroon van jouw klachten kunnen onderzoeken. Ik zal jou adviseren over de beste oefeningen in zelf triggerpoints en fascia te behandelen en natuurlijk behandel ik jou zelf ook manueel in een sessie in mijn praktijk. In veel gevallen geeft dit een cliënt al veel verlichting van chronische pijn!

 

Ademcoaching – voor diepe verwerking van oude emoties

In het verlengde van het willen werken met chronische klachten ben ik de opleiding Ademcoaching van Annette Weers gaan volgen. 

Immers, ademhalen is de absolute voorwaarde voor leven. Als gevolg van alle ‘negatieve’ ervaringen die wij in ons leven opdoen, beperkt onze ademhaling zich in meer of mindere mate. Heel fijn is het om de natuurlijke ademhaling weer te herstellen, waardoor je weer voller en vrijer kunt leven.

In een ademsessie ‘openen’ wij de ademhaling door verbonden vol in en uit te ademen via de mond. Hierdoor komt er veel zuurstof in je lichaam en komt er ruimte bij oude spanningen die zich al lang geleden hebben vastgezet.

Een sessie ademwerk bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout kan op deze manier een bevrijdende ervaring zijn, omdat er letterlijk meer ruimte in je lichaam komt. Dit is een zeer effectieve manier om van oude pijn af te komen.

Dus waar (therapeutisch) praten nog niet voldoende heeft geholpen, raad ik een sessie ademwerk van harte aan. Jouw hele verhaal van waarom er wat is gebeurd, daar luisteren we slechts heel even naar. Om vervolgens de adem het werk te laten doen. Je hoofd krijgt dus een paar uurtjes vrij en jouw lichaam mag oude pijn weer kort doorvoelen en daarna op diep niveau loslaten. Echt een enorm bevrijdende ervaring!

 

Aangesloten bij diverse verenigingen

Massagetherapeut Fieneke Rozema is aangesloten bij
diverse verenigingen en belangenclubs.

De belangrijkste is de beroepsvereniging waardoor vergoeding door de zorgverzekeraars mogelijk is, te weten de VBAG ofwel de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze.

Daarnaast is Fieneke erkend als “Registertherapeut BCZ”, de koepelorganisatie waarbij de VBAG is aangesloten. Deze koepelorganisatie wordt breed gewaardeerd in Nederland.

In de regio ben ik aangesloten bij het netwerk van ‘bewuste ondernemers’ Bewust Bollenstreek. Een heerlijke groep voor inspiratie, brainstorms, groeiprocessen, leuke activiteiten en samenwerking.

Een leuke vereniging die echt om massage draait is het Masseurs Netwerk Nederland. Zij zorgen voor veel interessante informatie in de vorm van bijeenkomsten, webinars, artikelen en aanbiedingen.
Een aanrader voor elke betrokken masseur!

Tot slot mag Fieneke nog vermelden dat zij sinds een aantal jaar erkend is als docent door het CRKBO!