Wie is massagetherapeut Fieneke?

 

Hallo! Mijn naam is Fieneke Rozema (1980), trotse eigenaresse van Lifestyle Massage Noordwijkerhout. Ik vertel jou graag wat meer over wie ik ben aan de hand van mijn huidige aanbod.

En als je het interessant vindt, dan vind je hier een representatief overzicht van een aantal van mijn diploma’s en certificaten.

 

Massage – de perfecte basis

Lifestyle Massage Noordwijkerhout begon in 2014 met het verlangen om te leren masseren.

Na een lang en gevarieerd studentenleven studeerde ik uiteindelijk af als Doctorandus in de Literatuurwetenschap (tegenwoordig heet dat Master of Arts) aan Universiteit Leiden. Met die mooie titel kan je alleen niet zoveel en ik wist ook niet zo goed waar ik nou écht blij van werd… Daarom heb ik na mijn afstuderen twee lange reizen gemaakt en rustig de tijd genomen om te doorvoelen wat ik wilde gaan doen met het volgende deel van mijn leven.

Toen de tijd rijp was wist ik dat ik graag wilde leren masseren. Ik volgde een opleiding klassieke massage en begon een praktijk aan huis in Katwijk aan zee, die al snel aardig begon te lopen. Niet alleen vonden mijn cliënten de massages fijn, ook ikzelf werd erg blij van dit mooie werk! Daarnaast volgde ik allerhande cursussen waardoor ik mij steeds verder ontwikkelde als masseur.

In 2020 zijn mijn dochter (geboren zomer 2019) en ik naar Noordwijkerhout verhuisd. Daar zal ik de komende jaren ook praktijk voeren. Voorlopig doe ik dat op ons woonadres in Noordwijkerhout centrum.

Op deze foto was mijn dochter precies 8 weken oud, in de herfst van 2019.

Massagetherapie – het professionaliseren van massage

Door het regelmatige masseren raakte ik steeds geïnteresseerder in het menselijke lichaam & de menselijke geest. Ik wilde heel graag nog veel meer leren en besloot daarom massagetherapie te gaan studeren bij Esoterra in Bilthoven.

In deze erkende opleiding op HBO-niveau leerde ik diverse nieuwe massagetechnieken. Daarnaast was er veel aandacht voor therapeutische vaardigheden om massage effectiever en gericht op de oorzaak van de klacht in te zetten.

Hiernaast behaalde ik een inhoudelijk zware medische basiskennis als vooropleiding voor de studie osteopathie in Amsterdam. Dit was een vereiste om voor vergoeding door de zorgverzekeraars in aanmerking te komen en ook nog eens heel leerzaam. (Uiteindelijk ben ik geen osteopathie gaan studeren.)

In de loop der jaren heb ik met veel plezier allerlei bijscholingen gevolgd. Zo heb ik in 2019 een bijzondere opleiding klankmassage afgerond en in 2020 ben ik geslaagd als ademcoach bij de opleiding van Annette Weers uit Leiden. Bij Triggerpointcoach in Bussum heb ik veel mogen leren over chronische pijn, triggerpoints en fascia. Deze kennis zet ik regelmatig succesvol in om cliënten te helpen hun pijnklachten flink te verbeteren!

 

Opleiding voor coach en professional organizer

Na alle bijscholingen op het gebied van massage en (fysieke) gezondheid, wilde ik mij graag verder ontwikkelen op het gebied van gespreksvaardigheden en de menselijke geest.

Daarom besloot ik om coaching te gaan studeren. Na een paar kortere trainingen ben ik nu hard aan het werk bij de Academie voor Holistisch Coachen in Bilthoven. Ik verwacht hier eind 2022 mijn diploma als erkend (holistisch) coach te behalen. Mogelijk ga ik daarna nog verder studeren tot erkend (holistisch) leefstijlcoach.

Tijdens de 2e lockdown van de coronapandemie kocht ik in een opwelling ook de opleiding tot Professional Organizer van de LOI. Opruimen, ontspullen en minimalisme waren altijd al onderwerpen die mij interesseerden. Door deze opleiding zag ik allerlei nieuwe mogelijkheden om met cliënten samen te werken om hun kwaliteit van leven flink te verbeteren! Vanaf eind 2021 bied ik ook diensten als professional organizer aan. Zie hiervoor de website van Lifestyle Organzing.

In de coaching gaat mijn interesse en expertise uit naar onderwerpen als stressreductie, prioriteiten stellen, organiseren en belangrijke vragen als “Wat wil jij echt?” “Waar word jij gelukkig van?” Dit zijn onderwerpen waarin ik mijzelf met recht ervaringsdeskundige mag noemen.

Aangesloten bij diverse verenigingen

 

Massagetherapeut Fieneke Rozema is aangesloten bij
diverse relevante organisaties.

De belangrijkste is de beroepsvereniging waardoor vergoeding door de zorgverzekeraars mogelijk is, te weten de VBAG ofwel de ‘Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze’.

Daarnaast is Fieneke erkend als “Registertherapeut BCZ”, de koepelorganisatie waarbij de VBAG is aangesloten. Deze koepelorganisatie wordt breed gewaardeerd in Nederland.

In de regio ben ik aangesloten bij het netwerk Bewust Bollenstreek. Een heerlijke groep voor inspiratie, brainstorms, groeiprocessen, leuke activiteiten en samenwerking.

Een leuke vereniging die echt om massage draait is het Masseurs Netwerk Nederland. Zij zorgen voor veel interessante informatie in de vorm van bijeenkomsten, webinars, artikelen en aanbiedingen. Een aanrader voor elke betrokken masseur!

Tot slot mag Fieneke nog vermelden dat zij sinds een aantal jaar erkend is als docent door het CRKBO!