Lifestyle Massagetherapie & Coaching

Zwangerschapsmassage

Noordwijkerhout

Ter ondersteuning van een gezonde zwangerschap

Diverse lichaamshoudingen

Zwangerschapsmassage is mogelijk op de buik op een speciale massagetafel, of op je zij met goede ondersteuning.
Een fijne voetmassage is ook een optie!

Van 13 tot 41 weken

De beste periode om te kiezen voor zwangerschapsmassage is vanaf het 2e trimester tot aan de laatste dag, mits dat nog fijn en veilig voelt. Er zijn veel aanpassingen mogelijk.

Ontspannen is belangrijk

Ontspanning tijdens de zwangerschap is heel belangrijk, omdat hiermee zowel moeder als baby zich beter voelen.
Zwangerschapsmassage Noordwijkerhout kan daarbij helpen.

 

Massage tijdens de zwangerschap

Zwangerschapsmassage is een heerlijke en veilige manier om te ontspannen tijdens de zwangerschap, terwijl je tegelijkertijd profiteert van diverse gezondheidsvoordelen.

Je bent van harte welkom voor een professionele zwangerschapsmassage Noordwijkerhout.

Dat kan op een speciale zwangerschapstafel in buikligging, in zijligging en/of in rugligging.
Daarover lees je hier meer.

En ja, ik verkoop ook cadeaubonnen!

Grote veranderingen tijdens de zwangerschap

In verwachting zijn heeft grote invloed op zowel het lichaam als het leven van de vrouw, waarbij het kan lijken alsof werkelijk alles aan het veranderen is!

♦ De hormonen razen door je lichaam.

♦ Je komt kilo’s aan…

♦ …waardoor het zwaartepunt van je lichaam verandert.

♦ Tegelijkertijd versoepelen je normaal zo stevige gewrichten door het hormoon ‘relaxine’, om ruimte te maken voor de komende bevalling.

♦ Je kunt allerlei kleine en grote ongemakken ervaren, zoals jeuk, rare dromen, rugklachten, vochtophoping en bekkeninstabiliteit.

♦ Bovendien ga jij je mentaal en emotioneel voorbereiden op een enorme verandering in jouw leven… Bewust én onbewust weet jij dat jouw leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Uitstekende redenen dus om éxtra goed voor jezelf te zorgen!

Daarom zwangerschapsmassage Noordwijkerhout!

Hieronder volgen een aantal redenen waarom je bij mij, massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massagetherapie & Coaching Noordwijkerhout, in betrouwbare handen bent:

 

♥ Allereerst ben ik als massagetherapeut op hoog niveau opgeleid. Daardoor ken ik het menselijk lichaam goed en beheers ik vele technieken. Bij zwangere vrouwen leg ik de focus op ontspannende massages die afgestemd zijn op moeder en kind.

Ik kan extra aandacht besteden aan zones waar je mogelijk ongemak ervaart, zoals de nek, schouders, heupen of benen/kuiten. Tijdens de zwangerschap richt ik mij echter met name op ontspanning en vermijd ik specifieke behandeling van (pijn)klachten.

 

♥ Bovendien beschik ik over een speciale zwangerschapsmassagetafel, waardoor je zelfs met een aanzienlijke zwangerschapsbuik comfortabel in buikligging kunt genieten van een massage.

zwangerschapsmassage noordwijkerhoutDe tafel heeft een uitsparing waarin je buik wordt geplaatst, zorgvuldig ondersteund met een zeil.

De meeste zwangere vrouwen ervaren dit als bijzonder comfortabel en een waardevol moment om weer even op hun buik te kunnen liggen. Als dit echter niet jouw voorkeur heeft, bied ik ook massages in zijligging aan, of een heerlijke ontspannende voet(reflex)massage!

♥ Als holistisch masseur en coach stem ik me zorgvuldig af op jouw behoeften. Ik creëer een positieve energie in de ruimte, die de uitvoering van de technisch goed uitgevoerde ontspanningsmassage nog verder versterkt.

En mocht je behoefte hebben aan een luisterend oor, ook dan sta ik voor je klaar. Met mijn eigen ervaring van een emotioneel uitdagende zwangerschap en getrainde luistervaardigheden, ben ik er om te ondersteunen wanneer jij dat nodig hebt!

 

♥ Hoe fijn is het om een praktijk dichtbij in de buurt te hebben? Mijn praktijk is gevestigd in Noordwijkerhout en erg makkelijk bereikbaar.

Kortom, bij Lifestyle Zwangerschapsmassage Noordwijkerhout ben je in de juiste handen!

Tarieven & openingstijden

Zwangerschapsmassage kan als massage of als massagetherapie gefactureerd worden.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (deels) de sessies massagetherapie (en coaching) van Lifestyle Massagetherapie & Coaching in Noordwijkerhout.

De tarieven en voorwaarden vind je hier.

En dit zijn de openingstijden van Lifestyle Massage Noordwijkerhout.

zwangerschapsmassage noordwijkerhout

Massage op de buik of in zijligging?

Er zijn verschillende houdingen mogelijk bij zwangerschapsmassage.
Ik licht ze hieronder kort toe.

 

Zwangerschapsmassage in buikligging

In mijn praktijk in Noordwijkerhout is een speciale massagetafel voor zwangerschapsmassages beschikbaar. Hierop kun je tot ver in je zwangerschap genieten van een massage terwijl je op je buik ligt. Uit ervaring blijkt dat de meeste vrouwen dit als de meest comfortabele manier van ontspannen ervaren. Voor het omdraaien naar je rug maken we gebruik van een stevig driehoekig kussen, waardoor je absoluut lekker ligt!

 

Zwangerschapsmassage in zijligging

Mocht je te maken hebben met serieuze rug- of bekkenklachten tijdens je zwangerschap en toch graag van een massage willen genieten, dan is een massage in zijligging een uitstekende optie. Masseren terwijl je op je zij ligt, is áltijd een mogelijkheid. Deze massage heeft van nature een zachte(re) benadering.

 

Voetmassage tijdens de zwangerschap

Bovendien kun je altijd kiezen voor een heerlijk ontspannende voetmassage. Ook wanneer ontspannen in buikligging of zijligging toch niet prettig blijkt, blijft de optie van een liefdevolle voetmassage nog over.

Na een zwangerschapsmassage voel ik me weer als herboren. 

Fieneke masseert stevig én zacht en voelt altijd goed aan wat ik nodig heb.

Ik ben deze zwangerschap al een paar keer geweest. Heerlijk!

Cliënte (31 jaar)

Gezondheidsvoordelen

Een zwangerschapsmassage heeft aantoonbaar veel gezondheidsvoordelen. Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om voldoende te ontspannen. Een relaxte  ‘mom to be’ heeft een positieve invloed haar eigen gezondheid én die van het groeiende kindje in haar buik.

Een ontspannen staat van zijn geeft de baby meer ruimte om in alle rust te groeien en gedijen. Door goed te ontspannen bespaart jouw lichaam ook energie, waarvan jouw kindje weer volop kan profiteren.

Bovendien draagt regelmatige en voldoende ontspanning bij aan een kwalitatieve nachtrust en helpt het om mentaal en emotioneel in balans te blijven. Dit is bijzonder belangrijk, gezien de schommelingen in hormonen die tijdens de zwangerschap optreden.

Zwangerschapsmassage Noordwijkerhout biedt een rustgevende oplossing om ongemak, pijn en stress te verlichten. Een gekalmeerd zenuwstelsel ervaart doorgaans minder pijn in het lichaam.

Uiteraard kunnen er tijdens de zwangerschap ook ernstige aandoeningen voorkomen. Het is daarom raadzaam om regelmatig controles bij een verloskundige of arts te ondergaan.

Lichaamsbewustzijn

Een bijkomend voordeel van zwangerschapsmassages is dat je steeds meer bewust wordt van wat er zich afspeelt in je lichaam. Waar houd je spanning vast en hoe voelt dat aan?

Door je bewust te worden van spanningen in je lichaam, kun je ook actief oefenen met het loslaten ervan. Dit is bijzonder waardevol, aangezien je tijdens de bevalling ook naar maximale ontspanning streeft. Ook ademhalingsoefeningen, affirmaties en visualisaties kunnen hierbij extra ondersteuning bieden.

Bovendien kan het waardevol zijn om deel te nemen aan activiteiten zoals zwangerschapsyoga, cursussen hypnobirthing of haptotherapie voor zwangere vrouwen.

Ik raad je absoluut aan om bewust toe te werken naar de bevalling. Zwangerschapsmassage is hier een zeer toegankelijk voorbeeld van.  

Aanvullende informatie over zwangerschapsmassage

Ik wil hieronder graag nog ingaan op een aantal relevante onderwerpen waarover jij vragen kunt hebben.

 

Massage in het 1e trimester?

Er bestaat het idee dat in het eerste trimester van de zwangerschap geen massages mogen plaatsvinden. Medisch gezien is dit echter niet juist: een gezonde zwangerschap zal nooit negatief beïnvloed worden door een zorgvuldige, ontspannende massage. Wel is het waar dat het eerste trimester een periode is waarin er meer kans is op complicaties, zoals een miskraam. Deze onzekerheid kan een goede reden zijn om een zwangerschapsmassage met enkele weken uit te stellen.

Mocht je toch in het eerste trimester een massage willen ondergaan, dan ben je op zich van harte welkom. Als de zwangerschap weinig klachten geeft en jouw gevoel goed is, zal een zorgvuldige massage een waardevolle ervaring zijn! Communiceer het echter direct met mij als jouw gevoel verandert, voor of tijdens de massage. Veiligheid staat voorop, ook in de latere stadia van de zwangerschap. Zwangerschapsmassage kan in principe tot aan de laatste dag worden uitgevoerd.

 

Houding tijdens de zwangerschapsmassage

Afhankelijk van jouw lichaam en voorkeur, kun jij de massage liggend op je buik, liggend op je zij óf liggend op je rug (voor een voetmassage) ontvangen. Massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massagetherapie & Coaching (voorheen Lifestyle Massage Noordwijkerhout) heeft veel ervaring en zorgt voor een goede positie en ondersteuning van jouw lichaam, zoals dat voor jou prettig en veilig voelt.

 

Ga je ook mijn buik aanraken?

Wat betreft het aanraken van de buik: dit kan, maar hoeft zeker niet! Als je het op prijs stelt, kunnen we de buik bewust meenemen in het proces. Heb je liever geen aanraking van de buik, dan is dat uiteraard helemaal prima! Over het algemeen zijn de sessies die ik geef niet gericht op het aanraken van de buik.

 

Tot slot

Geniet van jouw zwangerschap! Hoewel het soms uitdagend kan zijn, is het bovenal een heel bijzondere en waardevolle tijd. Er groeit nieuw leven binnenin jou! ♥

Dankzij de ervaring van mijn zwangerschap van mijn dochter (2019) ben ik het vrouwenlichaam nog zoveel meer gaan waarderen.

Hoe wonderlijk is het, dat wij vrouwen op deze manier het leven mogen doorgeven. Heel dankbaar werk vind ik het dan ook om met een zwangerschapsmassage op mijn beurt even voor jou en jullie te mogen zorgen.

Blogs rondom de zwangerschap