Lifestyle Massagetherapie & Coaching

Massagetherapie

Noordwijkerhout

Gespecialiseerd in het verminderen van stressklachten

Massagetherapie

in Noordwijkerhout

 

Ontspanning én verandering bij stressklachten is de specialisatie van massagetherapeut en holistisch (leefstijl)coach Fieneke van Lifestyle Massagetherapie & Coaching. Massagetherapie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de behandeling van stressklachten.

 

Wat is massagetherapie?

Massagetherapie staat voor een therapeutische aanpak van klachten op fysiek, mentaal en emotioneel niveau door middel van massage, begeleiding en coaching.

Bij deze benadering vormt bewuste aanraking van het lichaam en klachtgerichte massage van vastzittende spieren en triggerpoints de kern.
In behandeltrajecten wordt gestreefd naar ontspanning, verlichting van pijnklachten en stressvermindering.

Algehele benadering

Naast de massagebehandelingen besteden we aandacht aan zelfbehandeling van gespannen spieren en het voorkomen van klachten, zoals het verbeteren van de lichaamshouding en het stimuleren van voldoende beweging.

Via holistische (leefstijl)coaching kun je onderzoeken welke veranderingen je in jouw leven en leefstijl kunt aanbrengen, zodat stressklachten minder invloed hebben op jouw welzijn.

Lifestyle Massagetherapie & Coaching biedt een algehele, holistische aanpak van stressklachten. Daarbij is elk traject maatwerk, omdat er nooit één oplossing voor iedereen is.

Als massagetherapeut en coach ben ik (Fieneke) hoog opgeleid en zal ik altijd blijven leren. Ik lees graag boeken over lichaam en geest en volg continu bijscholingen en opleidingen om mijn vaardigheden te verbeteren en mijn kennis te vergroten.

Nauwe relatie tussen lichaam en geest

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Dit zie je bijvoorbeeld wanneer je iemand leuk vindt (geest) en daardoor begint te blozen (lichaam). Of wanneer je iets heel spannend vindt (geest) en daardoor een misselijk gevoel in je buik krijgt (lichaam). Of wanneer je je overvraagd voelt (geest) en daardoor een verhoogde hartslag krijgt (lichaam). Dit laatste is ook een typisch symptoom van stress.

Dit werkt ook andersom: als je je fysiek niet goed voelt door bijvoorbeeld regelmatige hoofdpijn (lichaam), zul je ook minder levenslust ervaren (geest). Als je door vervelende rugpijn (lichaam) niet meer goed met kinderen of kleinkinderen kunt spelen, zal dat ook het plezier in het leven verminderen of depressieve gevoelens veroorzaken (geest).

Het is belangrijk dat lichaam en geest in balans zijn. Holistische massagetherapie en coaching kunnen daaraan bijdragen!

Een holistische benadering

Tijdens de behandelingen massagetherapie bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching (voorheen Lifestyle Massage Noordwijkerhout) zullen we daarom altijd naar de verschillende facetten kijken die bij een klacht een rol kunnen spelen. Dit wordt een holistische benadering genoemd.

Deze holistische aanpak is gebaseerd op een grondige kennis van het lichaam én de geest. Hierbij hebben we het over het fysieke niveau, het emotionele, het mentale en het energetische en/of spirituele niveau. Sinds enkele jaren is Fieneke ook een gediplomeerd holistisch (leefstijl)coach!

Tijdens massagetherapie is het fysieke lichaam erg belangrijk. Tijdens de holistische coaching wordt er ook met de wijsheid van het lichaam gewerkt. Daarnaast is er veel ruimte voor de andere niveaus van ons bestaan.

Tarieven & vergoedingen

 

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt de sessies massagetherapie van Lifestyle Massagetherapie & Coaching in Noordwijkerhout. Dit is altijd vanuit de aanvullende pakketten.

Professionele coaching kan ook deel uitmaken van de behandeling en gefactureerd worden als ‘massagetherapie’.

Kijk hier voor de actuele tarieven en vergoedingen.

Erkenning door de verscheidene zorgverzekeraars

Er zijn diverse zorgverzekeraars die de behandelingen van Lifestyle Massagetherapie & Coaching vergoeden. Alle sessies worden verricht door massagetherapeut en holistisch coach Fieneke Rozema.

Uiteraard ben je ook van harte welkom als jouw zorgverzekeraar en/of jouw aanvullende pakket de sessies niet dekt. Een behandeling of traject bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching in Noordwijkerhout is een waardevolle investering in jouw gezondheid!

Dit kan variëren van enkele massagebehandelingen om je weer beter in je vel te laten voelen tot het aanzienlijk verbeteren van de gezondheid van je spieren. Na deze behandelingen kunnen de oefeningen van een fysiotherapeut ook effectiever zijn.

 

Massagetherapie in Noordwijkerhout

Massagetherapeut Fieneke zal samen met jou werken aan de verbetering van jouw klachten. Deze kunnen fysiek, mentaal of emotioneel van aard zijn.

Hiervoor past Fieneke verscheidene massagetechnieken toe, advies en coaching. Aarzel niet om contact op te nemen als je meer informatie wilt over wat Fieneke voor jou kan betekenen!

Diverse technieken

 

Massagetherapeut Fieneke is breed opgeleid in diverse massagetechnieken. Deze zijn vrijwel allemaal gebaseerd op de westerse visie van het lichaam en de westerse wetenschappelijke inzichten. Je kunt hier denken aan:

– klachtgerichte massagetechnieken
triggerpointtherapie
cuppingtherapie

– fasciatherapie
– deep tissue massagetechnieken
– leefstijlcoaching
– holistische coaching