Lichamelijke en emotionele klachten kun je ook behandelen met massagetherapie!

 

Massagetherapie is wat het woord al zegt: een fysieke, mentale of emotionele klacht therapeutisch behandelen door middel van massage.

Dit kan dus bijvoorbeeld een vervelende rugpijn of chronische hoofdpijn betreffen, maar ook het beter leren omgaan met stress (wat spierspanning veroorzaakt) of het verwerken van een diep verdriet.

 

Nauwe relatie tussen lichaam en geest

Lichaam en geest zijn nauw verbonden. Dat zie je bijvoorbeeld wanneer je iemand leuk vindt (geest) en daardoor begint te blozen (lichaam). Of wanneer je iets heel spannend vindt (geest) en daardoor een misselijk gevoel in je buik krijgt (lichaam).

Dit geldt ook andersom: als je je fysiek niet lekker voelt door bijvoorbeeld een regelmatige hoofdpijn (lichaam) dan zal je ook minder levenslust ervaren (geest). Wanneer je door een vervelende rugpijn (lichaam) niet meer goed met kinderen of kleinkinderen kunt spelen zal dat ook het plezier in het leven doen verminderen of depressieve gevoelens geven (geest).

 

De helende kracht van aanraking

Tijdens de behandelingen massagetherapie bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout zullen we daarom altijd naar de verschillende facetten kijken die bij een klacht een rol kunnen spelen. Dit wordt een holistische aanpak genoemd.

Deze holistische aanpak wordt gebaseerd op een goede kennis van lichaam én geest. Hier hebben we het wel over het fysieke niveau, het emotionele, het mentale en het energetische en/of spirituele niveau.

 

Erkenning door de verscheidene zorgverzekeraars

Er zijn verscheidene zorgverzekeraars die de behandelingen van Lifestyle Massage Noordwijkerhout vergoeden, uitgevoerd door gediplomeerd massagetherapeut Fieneke Rozema.

Mocht jouw zorgverzekeraar jou niet tegemoet komen in de kosten van de behandelingen van Lifestyle Massage Noordwijkerhout, dan nog is professionele massage een waardevolle manier om jouw klachten te verbeteren en dus een waardevolle investering in jouw gezondheid.

Denk hierbij aan enkele massages om je weer lekkerder in je vel te doen voelen, maar ook bijvoorbeeld de gezondheid van de spieren flink te verbeteren waardoor daarna de behandelingen bij de fysiotherapeut een stuk succesvoller kunnen zijn.

Massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijkerhout zal samen met jou werken aan de verbetering van jouw klacht. Dat kan fysiek, mentaal of emotioneel zijn. Hiervoor gebruikt Fieneke diverse technieken als massage, advies & coaching. Neem gerust contact op als je meer wilt weten!

Tarieven & vergoedingen voor massagetherapie

Diverse zorgverzekeraars vergoeden de therapeutische massages van Lifestyle Massage Noordwijkerhout (officiële naam: Lifestyle Massagetherapie).

Kijk hier voor de huidige tarieven en vergoedingen.

Diverse technieken

 

Massagetherapeut Fieneke Rozema is breed opgeleid in diverse massagetechnieken. Deze zijn vrijwel allemaal gebaseerd op de westerse visie van het lichaam en de westerse wetenschappelijke inzichten. Je kunt hier denken aan:

 

  • klassieke massagetechnieken
  • triggerpointtherapie
  • fasciatherapie
  • deep tissue massagetechnieken
  • cuppingtherapie
  • medical taping (in het geval van een behandeling zonder olie)
  • coaching (ter ondersteuning van de massage)