Massagetherapie

in Noordwijkerhout

Wist je dat je lichamelijke en emotionele klachten ook kunt behandelen met massagetherapie?

Massagetherapie is wat het woord al zegt: een fysieke, mentale of emotionele klacht therapeutisch behandelen door middel van massage.

Dit kan dus bijvoorbeeld een vervelende rugpijn of chronische spanningshoofdpijn betreffen, maar ook het beter leren omgaan met stress (wat spierspanning veroorzaakt) of het doorvoelen en verwerken van een diep verdriet.

 

Nauwe relatie tussen lichaam en geest

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Dit zie je bijvoorbeeld wanneer je iemand leuk vindt (geest) en daardoor begint te blozen (lichaam). Of wanneer je iets heel spannend vindt (geest) en daardoor een misselijk gevoel in je buik krijgt (lichaam). Of wanneer je je overvraagd voelt (geest) en daardoor een verhoogde hartslag krijgt (lichaam). Dit laatste is ook een typisch symptoom van stress.

Dit werkt ook andersom: als je je fysiek niet goed voelt door bijvoorbeeld regelmatige hoofdpijn (lichaam), zul je ook minder levenslust ervaren (geest). Als je door vervelende rugpijn (lichaam) niet meer goed met kinderen of kleinkinderen kunt spelen, zal dat ook het plezier in het leven verminderen of depressieve gevoelens veroorzaken (geest).

Het is belangrijk dat lichaam en geest in balans zijn. Massagetherapie en coaching kunnen daar aan bijdragen!

Een holistische benadering

Tijdens de behandelingen massagetherapie bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching zullen we daarom altijd naar de verschillende facetten kijken die bij een klacht een rol kunnen spelen. Dit wordt een holistische benadering genoemd.

Deze holistische aanpak is gebaseerd op een grondige kennis van het lichaam én de geest. Hierbij hebben we het over het fysieke niveau, het emotionele, het mentale en het energetische en/of spirituele niveau. Sinds enkele jaren is Fieneke ook een gediplomeerd holistisch (leefstijl)coach!

Tijdens massagetherapie is het fysieke lichaam erg belangrijk. Tijdens de holistische coaching wordt er ook met de wijsheid van het lichaam gewerkt. Daarnaast is er veel ruimte voor de andere niveaus van ons bestaan.

 

Erkenning door de verscheidene zorgverzekeraars

Er zijn diverse zorgverzekeraars die de behandelingen van Lifestyle Massagetherapie & Coaching (voorheen Lifestyle Massage Noordwijkerhout) vergoeden. Alle sessies worden verricht door massagetherapeut en holistisch coach Fieneke Rozema.

Uiteraard ben je ook van harte welkom als jouw zorgverzekeraar en/of jouw aanvullende pakket de sessies niet dekt. Een behandeling of traject bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching in Noordwijkerhout is een waardevolle investering in jouw gezondheid!

Dit kan variëren van enkele massagebehandelingen om je weer beter in je vel te laten voelen tot het aanzienlijk verbeteren van de gezondheid van je spieren. Na deze behandelingen kunnen de interventies van een fysiotherapeut effectiever zijn.

 

Massagetherapie in Noordwijkerhout

Massagetherapeut Fieneke zal samen met jou werken aan de verbetering van jouw klachten. Deze kunnen fysiek, mentaal of emotioneel van aard zijn. Hiervoor past Fieneke verschillende technieken toe, waaronder massage, advies en coaching. Aarzel niet om contact op te nemen als je meer informatie wilt over wat Fieneke voor jou kan betekenen! 

Tarieven & vergoedingen

 

Diverse zorgverzekeraars vergoeden de sessies massagetherapie van Lifestyle Massagetherapie & Coaching in Noordwijkerhout.

Professionele coaching kan ook deel uitmaken van de behandeling en worden gefactureerd onder ‘massagetherapie’.

Kijk hier voor de actuele tarieven en vergoedingen.

Diverse technieken

 

Massagetherapeut Fieneke is breed opgeleid in diverse massagetechnieken. Deze zijn vrijwel allemaal gebaseerd op de westerse visie van het lichaam en de westerse wetenschappelijke inzichten. Je kunt hier denken aan: 

– klachtgerichte massagetechnieken
triggerpointtherapie
cuppingtherapie

– fasciatherapie
– deep tissue massagetechnieken
– leefstijlcoaching
– holistische coaching