Cuppingtherapie bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout

 

Cupping is een fantastische manier om tijdens een massage de weefsels op een andere manier te stimuleren dan alleen met de hand (de manuele, klassieke massagetechnieken). Met cupping zuig je de huid een klein beetje vacuüm, waarna je de verschillende lagen van de huid ten opzichte van elkaar kunt bewegen.

Hiermee wordt ook het laagje bindweefsel rondom de spier (de fascia) gestimuleerd. Tevens bevorder je direct de doorbloeding van de weefsels daar waar de cupping toegepast wordt. Een perfecte methode om op een andere manier een pijnklacht te behandelen dus!

Cuppingtherapie wordt bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout ondersteunend ingezet, dus in combinatie met andere therapeutische interventies zoals triggerpointtherapie, fasciatherapie en klachtgerichte massage. Hier zul jij veel profijt van ondervinden!

 

Cupping als pijnreducerende techniek

Cupping maakt de verschillende weefsels lekker soepel en beweegt de weefsellagen zachtjes ten opzichte van elkaar. Op de plaatsen waar de weefsels vastzitten, de doorbloeding en/of beweging van de weefsels dus stagneert, precies daar willen we graag losmaken. Hiervoor is cupping inzetten ideaal.

Natuurlijk is dit ook het doel van veel andere massagetechnieken. Myofasciale cupping is hiervoor echter een fantastische toevoeging. Massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijkerhout heeft een aantal trainingen over cupping gevolgd, waarvan die van opleider TriggerpointCoach uit Bussum zonder twijfel de beste was.

 

Myofasciale cupping

In deze training werd namelijk  specifiek aandacht besteed aan het cuppen van de fascie/fascia, het sterke laagje bindweefsel om de spieren heen. Het correct behandelen van fascia wordt gezien als dé missing link in het behandelen van veel pijnklachten.

Myofasciaal is de term die dus wijst op het laagje bindweefsel (fascia/fascie) dat om de spieren (myo-) heen zit. Er wordt vaak gewezen op hoge spierspanning als oorzaak van klachten. Dat komt inderdaad regelmatig voor.

Het kan echter óók het geval zijn dat dit laagje bindweefsel, de fascia, een verkleving of samentrekking (contractie) vertoont. Hier kan je je het beeld voorstellen van de fascie als een panty die te strak om de spier zit. Hierdoor kan de spier niet optimaal functioneren, maar is het niet toereikend om alleen de spier te behandelen. Cupping is een slimme manier om verkleefde fascia los te maken van de omringende weefsels en hierdoor een verbetering van de pijnklacht te realiseren.

 

Cupping inzetten bij littekens   

Cupping kan trouwens ook littekens versoepelen en minder zichtbaar maken! Het versoepelen van littekens heeft als grote voordeel dat de doorbloeding / doorstroming van de huid op dit plaats beter wordt. Alle omringende weefsels hebben hier profijt van, inclusief onderliggende spieren. Ideaal!

Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijkerhout is geen littekenexpert, maar littekens kunnen absoluut even aandacht krijgen tijdens een behandeling, met name wanneer zij betrokken zouden kunnen zijn bij de oorzaak van de te behandelen pijnklacht.

 

Cupping voelt ook heel aangenaam

Tot slot voelt cupping ook gewoonweg heel fijn! Het kan zijn dat je er wel wat rode plekken van krijgt, maar het doel is om de cuppingtechnieken zachtjes toe te passen, omdat ze echt bedoeld zijn om de spieren los te maken en daardoor jouw pijnklachten te verlichten.