Massage in Noordwijkerhout

 

Voor ontspanning bij stressklachten.

Massage / Massagetherapie 

 

Massagetherapeut en holistisch (leefstijl)coach Fieneke heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het geven van diverse vormen van massage.

Een massage kan puur gericht zijn op ontspanning van lichaam en geest,
of op het steviger stimuleren van de spieren en omliggende weefsels.

Met massagetherapie is het ook mogelijk om een laagje dieper te werken op de oorzaak van de klacht én (hopelijk) blijvende verbetering. Deze massages zijn therapeutisch / medisch van aard en komen bij diverse zorgverzekeraars in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding.

Lifestyle Massagetherapie & Coaching is gespecialiseerd in het verminderen van stressklachten. Ik geef graag ontspannende massages met een fijne flow én aandacht voor specifieke spanningsklachten. Daarnaast hou ik ervan om samen met jou te onderzoeken wat de beste manieren zijn om de stress in jouw leven aan te pakken! 

Ontspannende massage bij stress

 

Voor alle massages van Lifestyle Massagetherapie & Coaching geldt dat ontspanning de basis vormt. Door lichaam en geest te ontspannen kunnen de spieren beter behandeld worden. Tevens is ontspannende massage een effectieve manier om stressklachten tegen te gaan.

Tijdens een ontspanningsmassage is het altijd mogelijk om (wat) extra aandacht te besteden aan een gebied van het lichaam dat (pijn)klachten veroorzaakt.

Met massagetherapie en/of in het traject ‘Ontstress jouw leven’ kan er echt aan de oorzaak en blijvende verbetering van een pijnklacht en/of stressklacht gewerkt worden. Denk hier bijvoorbeeld aan gespannen spieren van nek en schouders, hoofdpijnklachten, stressgerelateerde tinnitusklachten of een gespannen middenrif.

 

Technieken Massagetherapie

Veel cliënten van Lifestyle Massagetherapie & Coaching komen met spanningsklachten in nek en schouders.

Deze kan ik goed behandelen met klachtgerichte (klassieke) massage, bindweefseltechnieken en triggerpointtherapie. Soms maak ik ook gebruik van cuppingtherapie om het gebied losser te maken.

Daarnaast geef ik áltijd adviezen hoe je de pijnklacht zelf kunt behandelen met triggerpointmassage en stretching.

Leefstijl en mindset zijn ook belangrijk bij langdurige klachten. Als je ervoor openstaat om dat te onderzoeken, overweeg dan zeker het traject ‘Ontstress jouw leven’. Hierin worden massagetherapie, (holistische) coaching en leefstijlbegeleiding op effectieve en unieke wijze gecombineerd!

Fieneke heeft ruime ervaring in het behandelen van gespannen spieren en triggerpoints in de nek, schouders en rug. Wanneer een specifieke gerichte behandeling gewenst is, worden de consulten gefactureerd als massagetherapie. Deze massagetherapiebehandelingen worden door verschillende zorgverzekeraars vergoed.

Ontspanningsmassage

Ontspanning is een essentieel onderdeel van massage. Dus of je nou met fysieke klachten komt of gewoon de behoefte voelt om eens lekker te ontspannen, massagetherapeut Fieneke zal er altijd voor zorgen dat de massage (ook) een aangename ervaring is en daardoor lichaam en geest kalmeert.

Bij een ontspanningsmassage is het doel van de massage een aangename en ontspannende ervaring. Bij een klachtgerichte massage is het doel om de verkramping in de spieren te verlichten. De aangespannen spier moet letterlijk ont-spannen (en daarna herstellen). Een ontspannen ervaring tijdens de massage is daarom heel belangrijk!

Als je serieus wilt werken aan jouw behoefte aan ontspanning en het verminderen van stress, kijk dan zeker eens naar de trajecten massagetherapie (& coaching) die Fieneke aanbiedt!

Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage is heerlijk voor vrouwen vanaf ongeveer 13 weken zwangerschap (veiligheidsmarge).
Er verandert zoveel in je lichaam en leven in korte tijd… Zwangerschap is voor de meeste vrouwen een behoorlijk intense periode. Daarom is het ook een tijd waarin je goed voor jezelf mag zorgen!

Een massage kan je helpen met ontspannen en geeft je lichaam weer een prettig gevoel. Soms lukt het met zwangerschapsmassage ook om kleine pijntjes te behandelen, zoals een zeurende onderrug.
Zwangerschapsmassages kunnen uitgevoerd worden in buikligging op een speciale massagetafel, in zijligging of op je rug (voor voeten/nek).

Zwangerschapsmassage bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching helpt zwangere vrouwen om ontspanning in hun lichaam te ervaren en geestelijk tot rust te komen. Een weldadige ervaring!

Postnatale massage

Een postnatale massage wordt ook wel een kraammassage of een postpartummassage genoemd.
Dit is een massage gericht op vrouwen die onlangs zijn bevallen, zelfs al binnen enkele dagen na de bevalling.

Een postnatale massage is een prettige manier om het lichaam te ondersteunen bij het herstel na de bevalling. Het helpt ook om de stresshormonen in het lichaam te kalmeren, vooral wanneer het lichaam extra adrenaline aanmaakt vanwege slaapgebrek, om de dagelijkse taken aan te kunnen.

Een kraammassage kan een prachtig cadeau zijn voor een nieuwe moeder. Het is altijd verstandig om subtiel te informeren of de massage welkom is. Voor veel vrouwen zal het antwoord ‘Ja, lijkt me héérlijk!’ zijn.

Ik beschik over een massagetafel die comfortabel is voor gevoelige borsten.

Ontspannende voetmassage

Voetmassage of voetreflexmassage is een heerlijke en toegankelijke manier om diepe ontspanning te bereiken. Gedurende 45 of 60 minuten wordt alle aandacht uitsluitend aan de voeten besteed. Dit helpt het zenuwstelsel tot rust te komen, wat een positieve invloed heeft op zowel lichaam als geest.​

Natuurlijk worden er tijdens deze voetmassage diverse reflexzones gestimuleerd, waarvan gezegd wordt dat het een positieve werking op de gezondheid heeft!

Tarieven massage

Kijk hier voor de actuele tarieven voor de massages: https://lifestylemassagenoordwijkerhout.nl/tarieven/

In principe kunnen alle behandelvormen van Lifestyle Massagetherapie & Coaching in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraars.

Voor een eenmalige ontspannende massage zonder medische / therapeutische hulpvraag geldt dit echter niet. Hiervoor wordt ook geen medisch dossier aangelegd.

Vrijblijvende sessies ontspanningsmassage, voet(reflex)massage, zwangerschapsmassage en postnatale massage komen níet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars. Desalniettemin vormen deze massages een waardevolle investering in jouw gezondheid en kunnen ze als losse afspraak worden geboekt.

Openingstijden

Kijk hier voor de actuele openingstijden: https://lifestylemassagenoordwijkerhout.nl/openingstijden/

(Voorheen heette deze prakijk Lifestyle Massage Noordwijkerhout!)

Aanbod massage

Deze massages zijn geschikt voor pure ontspanning:

Wanneer een massage zich alléén richt op ontspanning en niet therapeutisch bedoeld is, kan deze ook niet in aanmerking komen voor eventuele vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Uiteraard zijn deze massages dan nog steeds een uitstekende investering in jouw gezondheid en welzijn!