Lifestyle Massagetherapie & Coaching

Ontspanningsmassage

Noordwijkerhout

Ter vermindering van stressklachten

Ontspanningsmassage

in Noordwijkerhout

 

Waarschijnlijk was dit mijn belangrijkste inzicht tijdens de coronacrisis: aanraken & aangeraakt worden is écht belangrijk!

Mensen zijn sociale wezen en fysieke nabijheid hoort daarbij. Als je (te) weinig wordt aangeraakt kan dat serieuze fysieke en psychische klachten geven. Je lichaam maakt dan onder andere minder oxytocine aan, het knuffelhormoon, waardoor je je juist lekker gaat voelen. Verlangen naar aanraken & aangeraakt worden wordt ook wel ‘huidhonger’ genoemd.

 

Ontspanningsmassage is gezond

Natuurlijk wist ik wel dat aanraking belangrijk is. Aanraken is mijn vak en ik doe dat met veel plezier en liefde. Maar door de afwezigheid van nabijheid van andere mensen ervaarde ik dit op een veel dieper niveau dan hiervoor. Daardoor is ook mijn waardering voor een fijne ontspanningsmassage toegenomen. Een betrokken aanraking doet ons op lichamelijk en geestelijk niveau heel veel goed. Ontspanningsmassage is gezond.

Ik, massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijkerhout, ben dankbaar dat ik weer mag werken. De diepe bewustwording van het belang van aanraking heeft mijn massages nog beter gemaakt.

 

Het belang van ontspannen

In haar praktijk aan huis in Noordwijkerhout heeft Fieneke een fijne ruimte gecreëerd voor het geven van massages. De ruimte ademt rust en die rust vertaalt zich weer in de ontspannende massages. Cliënten voelen zich na een massage doorgaans weer heerlijk relaxed en komen hierdoor weer tot zichzelf.

Tijdens een ontspannen massage produceert het lichaam onder andere de ‘feel good’-hormomen oxytocine, serotonine en dopamine. Daarnaast zal Fieneke jou aanmoedigen om je ademhaling te vertragen, waardoor het parasympatisch zenuwstelsel – wat staat voor Rest & Digest – actief geactiveerd wordt. Hierdoor zie je dat (regelmatige) massage ook een positieve invloed heeft op onder meer de spijsvertering en de slaap.

Een uitgerust lichaam

Ontspannen en uitrusten is heel belangrijk voor het menselijk lichaam, want in rust en ontspanning hoeft het lichaam minder hard te werken én kan het zichzelf beter herstellen. Dit noemen we het ‘zelfherstellend vermogen’ van het lichaam.

Vooral in diepe slaap (de ‘deltaslaap’ van de non-REM fase) herstelt het lichaam op fundamenteel niveau. Ook kunnen de hersenen ’s nachts uitrusten, waardoor jij emotioneel stabieler ofwel gezonder wordt.

Massage is een extra mogelijkheid om het lichaam rust, ontspanning én aandacht te gunnen. Het lijf hoeft eventjes heel weinig, alleen maar lekker te liggen. Tijdens de massage worden vervolgens huid en spieren gestimuleerd. De doorbloeding én lymfestroom verbetert, wat onder meer goed is voor de vitaliteit van het lichaam en een goed werkend immuunsysteem.

Door regelmatige massage is het ook heel goed mogelijk dat je beter zal gaan slapen. En mocht dit een issue voor je zijn: de Healy kan je hier waarschijnlijk ook goed in ondersteunen!

 

Afstemmen op de cliënt

Massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijkerhout is opgeleid vanuit de klassieke massage, maar heeft daarnaast veel kennis van andere massagevormen opgedaan. Daarnaast heeft zij een goede basis in therapeutische technieken door haar jarenlange scholingen. Fieneke zal altijd stijlen combineren op basis van zowel de vraag van jou als cliënt als vanuit haar gevoel wat op dit moment de beste keuze van technieken is.

Een goede massage is een samenspel tussen cliënt en masseur/massagetherapeut, een kwestie van afgestemd geven (massagetherapeut) en dit mogen ontvangen (cliënt). Een massage van Lifestyle Massage Noordwijkerhout wordt daarom altijd zo goed mogelijk afgestemd op wat jouw lichaam op dit moment nodig heeft.

Diverse massagestijlen

 

Massagetherapeut Fieneke is van oorsprong opgeleid als klassiek masseur. Daarnaast heeft zij een verscheidene cursussen & opleidingen gevolgd. Hiervan waren een aantal technisch/klachtgericht van aard, maar diverse ook een aanvulling op én een verbetering van de ontspannende technieken die zij beheerst.

Tijdens een klassieke ontspanningsmassage wordt het hele lichaam met strijkingen (effleurages) behandeld. Specifieke aandacht geven aan bepaalde (gevoelige) delen van het lichaam kan altijd, maar voor een goede ontspanningsmassage is het vooral fijn als er een lekkere flow in de massage zit.

Aanvullende technieken die daarnaast zeer geschikt zijn voor een ontspanningsmassage zijn holisitic pulsing, zachte behandeling van het bindweefsel (fascia) en het gebruik van klank.

Daarnaast kun jij altijd jouw persoonlijke voorkeur aangeven, zoals extra aandacht aan het hoofd of juist aan de voeten. Ook mag jij altijd zelf aangeven of je muziek tijdens de massage fijn vindt of niet.