Voetmassage / Voetreflexmassage

 

Het is bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout ook mogelijk om een ontspannende voetmassage te ondergaan. Massagetherapeut Fieneke heeft hiervoor diverse trainingen gevolgd. Voetmassage is een laagdrempelige manier om een diepe ontspanning te bereiken.

Eén van de trainingen die Fieneke heeft gevolgd betrof het aanleren van een mooie voetreflexmassage. In alle voetmassages zullen elementen uit de voetreflexologie toegepast worden. Hiermee kan ook extra aandacht aan bepaalde klachten gegeven worden, zoals aan rugklachten of spijsverteringsklachten. Reflexzones kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het verminderen van (pijn)klachten elders in het lichaam.

Belangrijk is het echter om hier duidelijk te stellen dat Fieneke géén voetreflextherapeute is. Voor de zorgverzekeraars gelden deze voetmassages dan ook als onderdeel van massagetherapie, níet als voetreflextherapie. Zwangere vrouwen zijn ook welkom voor een ontspannende voetmassage. Ben je echter op zoek naar een voetreflextherapeut die jou kan ondersteunen met specifieke zwangerschapskwaaltjes of het opwekken van de bevalling, dan moet je nog even verder zoeken…

 

De waarde van voetmassage

In het algemeen kan gesteld worden dat aanraking een positieve uitwerking heeft op onze gezondheid. Voor een pasgeboren baby is aanraking zelfs van levensbelang en ook een volwassen mens kan wegkwijnen door te lang in isolatie te verkeren… Voetmassage is een vorm van zorgvuldige aandacht en aanraking, waarbij je je kleding gewoon aan kunt houden!

 

Een aantal van de positieve effecten van voetmassage zijn:
  • ontspanning en vermindering van stress
  • kalmering van het zenuwstelsel, waardoor het weer beter gaat functioneren
  • door ontspanning laad je beter op, krijg je ook meer energie
  • versterking van het immuunsysteem
  • het aanmaken van fijne hormonen zoals serotonine en oxytocine
  • een pijnstillende werking
  • een afvoerende en ontgiftende werking
  • als je door de diepe ontspanning beter gaan slapen dan krijgt ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam een impuls
  • de doorbloeding van het lichaam wordt gestimuleerd
  • het herstellen van de balans tussen lichaam en geest
Aanvullende informatie

Voor de voetmassage van Lifestyle Massage Noordwijkerhout gelden dezelfde tarieven als voor massage en massagetherapie.

Wanneer de voetreflexmassage als massagetherapie wordt afgenomen (dus met factuur voor jouw zorgverzekeraar), dan besteden wij tijdens de sessie meer aandacht aan hoe het met jou gaat op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

De aanbevolen tijdsduur van een sessie is 1 uur. Iets korter is in principe mogelijk, maar een uur geeft meer de gelegenheid om even echt tot rust te komen en wordt daarom van harte aanbevolen.

De massage wordt uitgevoerd met een kwalitatief hoogwaardige draagolie en een fijne etherische geur naar keuze.

Tip: Lekker warme voeten zijn de beste bijdrage om te ontspannen!