Klankmassage

in Noordwijkerhout

 

Bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching ben jij ook welkom voor een heerlijk ontspannende klankmassage!

Sinds maart 2019 ben ik, massagetherapeut Fieneke, officieel gecertificeerd als klankmasseur volgens de geaccrediteerde Peter Hess®-methode. Synoniemen voor de term klankmassage zijn klankschaalmassage en klankschalenmassage. Naast klankschalen kunnen er ook andere instrumenten ingezet worden, zoals gongs en windorgels van hoogwaardige kwaliteit.

Klankmassage is een unieke techniek die gericht is op het bevorderen van ontspanning en welzijn. Hiervoor worden altijd de prachtige klanken en zachte trillingen van (therapeutische) klankschalen gebruikt. Deze behandelmethode biedt een diep ontspannende en helende ervaring.

 

Wat houdt klankmassage in?

Een klankmassage is niet direct vergelijkbaar met een ‘gewone massage‘. Tijdens een klankmassage zal ik als klankmasseur jou namelijk weinig aanraken, maar zorgen de zachte trillingen van de klankschalen voor de massage. Opdat jij tot diepe ontspanning kunt komen.

Bij deze techniek kun je het begrip ‘massage’ het beste interpreteren als het ‘in beweging brengen’. Waarvan het doel is om lichaam en geest op een positieve manier te stimuleren. Hiervoor worden de klankschalen strategisch op en rondom jouw lichaam geplaatst. Ook beweegt de klankmasseur de klankschalen in de ruimte rond jouw lichaam.

“Laat jezelf onderdompelen in de harmonische klanken van een klankmassage en ontdek de weldaad die deze massagevorm biedt voor je algehele welzijn.”

Klankmassage: een unieke ervaring

Massage met klankschalen biedt een geheel andere ervaring dan andere benaderingen binnen de gezondheidszorg. Veel mensen die voor de eerste keer een klanksessie ondergaan, vinden het zowel ‘bijzonder‘ als ‘apart‘. Ook hoor ik van mensen dat ze het beschouwen als de ‘ultieme vorm van ontspanning‘. Dit varieert natuurlijk van persoon tot persoon.

Soms gebeurt het echter dat een klankmassage wat weerstand oproept. Hoewel dit niet zo prettig is, betekent het tegelijkertijd een waardevolle ervaring. Waarbij de uitnodiging is om je van je gevoelens bewust te worden en je tóch over te geven aan de beleving. Wanneer dat lukt, kunnen jouw (negatieve) gevoelens oplossen / transformeren.

Ditzelfde geldt als de klankmassage verdrietige gevoelens bij je oproept. De klanken kunnen zowel troostend als confronterend werken. In de klankmassages van Lifestyle Massagetherapie & Coaching is er ruimte voor elke emotie.

 

Voor wie is klankmassage geschikt?

Klankschalenmassage is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Zelfs baby’s kunnen al profiteren van klankmassages, en ook voor jonge kinderen is klankmassage zeer heilzaam. In de praktijk werkt klankmasseur Fieneke momenteel uitsluitend met volwassenen, in al hun diversiteit.

Massage met klank, trillingen & frequenties is een unieke manier om rust te ervaren. Het onderscheidt zich van traditionele massages en biedt daardoor een andere vorm van ontspanning.

Bovendien wordt klankmassage over de kleding heen gegeven, wat betekent dat het een toegankelijke vorm van massage is. Ook als je niet graag fysiek wordt aangeraakt maar toch behoefte hebt aan ontspanning, kan klankmassage de ideale methode zijn. Dit is echt iets dat je zelf mag ervaren…!

Wat was dit een bijzondere ervaring! Fieneke zette de verschillende klankschalen op mijn lichaam en ik voelde de zachte trillingen door mijn hele lichaam gaan. Mijn hoofd moest zich echt even overgeven aan het proces, maar toen… Zelden kon ik zo ontspannen in korte tijd. Ik heb na de sessie heerlijk geslapen en er nog dagen van nagenoten! ♥

Cliënte (46 jaar)

Tarieven en vergoedingen

Klankmassage kan worden afgenomen als losse behandeling, of onderdeel zijn van een traject gericht op ontspanning en bewustwording. Klankschalenmassage levert een waardevolle bijdrage aan het verminderen van stressklachten en bevordert innerlijke rust.

De sessies klankmassage van Lifestyle Massagetherapie & Coaching zijn altijd individueel! 

Is de eerste sessie goed bevallen? Dan is het een goed idee om snel nog eens terug te komen. Je zult merken dat je bij een tweede sessie, wanneer de nieuwigheid eraf is, nóg dieper kunt ontspannen!

Voor klankmassage gelden dezelfde tarieven als voor massagetherapie / massage. Massagetherapie komt bij een aantal zorgverzekeraars in aanmerking voor (gedeetelijke) vergoeding. Dit geldt daarom ook voor de massage met klankschalen van Lifestyle Massagetherapie & Coaching.

In principe duurt een klankschaalmassage 1 uur. 

Artikelen over klankmassage

 

Ik heb diverse artikelen over klankmassage geschreven. Want ik kan me voorstellen dat je nog wel wat vragen hebt. Zoals…

“Wat is klankmassage precies? Hoe ziet een sessie eruit? Op welke principes is deze (internationale) techniek gebaseerd? En wat levert een klankmassage mij op?”

Je leest hier hier! En mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met Fieneke op! 

 

– Wat is een Peter Hess-klankmassage?

– Waarom Peter Hess-klankmassage?

– Effecten van klankmassage

– Klankmassage is natuurkunde

– Helende trillingen voor jouw lichaam

– Tot rust komen door klankmassage

– Massage met klankschalen: een bijzondere ervaring

Wanneer een klankmassage ondergaan?

Specifieke (medische) indicaties voor klankmassage zijn onder meer:

  • stress
  • burn-out
  • het verzachten van spanning in nek of rug
  • hoofdpijn
  • in contact komen met je gevoel
  • het verzachten van verdriet

Klankmassage kan voor iedereen ontspannend en helend werken! Ben je nieuwsgierig? Probeer het dan eens!