Klankmassage in Noordwijkerhout

 

Sinds maart 2019 mag massagetherapeut Fieneke zich officieel klankmasseur noemen volgens de geaccrediteerde Peter Hess®-methode.
Dit betekent dat jij bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout ook welkom bent voor een klankmassage, die mogelijk zelfs door jouw zorgverzekeraar vergoed wordt.

 

Wat is klankmassage?

Een klankmassage is niet echt te vergelijken met een ‘gewone massage‘. Tijdens een klankmassage zal de klankmasseur jou namelijk nauwelijks aanraken, maar verzorgen de zachte trillingen van de klankschalen de massage.

Hier kun je het woord massage het beste begrijpen als ‘in beweging zetten’, met als doel lichaam & geest positief te stimuleren. Hiervoor worden de klankschalen op en rondom jouw lichaam geplaatst. 

Klankmassage: een bijzondere ervaring

Klankmassage is een geheel andere ervaring dan andere benaderingen in de gezondheidszorg. Veel mensen die voor de eerste keer een klanksessie ondergaan vinden het zowel ‘apart’ als ‘bijzonder’. Regelmatig hoor ik van mensen dat het als ‘ultieme ontspanning’ wordt ervaren, maar dit verschilt van persoon tot persoon.

Het kan echter ook zijn dat de klankmassage juist een weerstand in jou raakt. Als dit gebeurt dan mag jij je uitgenodigd voelen je daar bewust van te worden en, indien het lukt, je toch over te geven aan de ervaring.

Ditzelfde geldt als de klankmassage een verdriet in jou raakt. De klanken kunnen zowel troostend als confronterend werken. Voor elke emotie is er ruimte bij de klankmassages van Lifestyle Massage Noordwijkerhout.

 

Voor wie is klankmassage geschikt?

Klankmassage is voor iedereen, van jong tot oud. Al aan een baby kunnen er klankmassages gegeven worden en ook voor jonge kinderen is klankmassage heel weldadig. Maar eigenlijk geldt dat voor iedereen! Klankmasseur Fieneke werkt in haar praktijk op dit moment alleen met volwassenen, in al hun diversiteit.

Klankmassage is een bijzondere manier van rust ontvangen. Het werkt anders dan traditionele massages en biedt daarom een andere vorm van ontspanning.

Daarnaast wordt klankmassage door de kleding heen gegeven, wat betekent dat het een heel laagdrempelige vorm van massage is. Ook wanneer jij niet zo van aangeraakt worden houdt maar het wél nodig hebt om te ontspannen, kan klankmassage de ideale manier zijn. Dit is echt iets dat je zelf mag ervaren…!

Wanneer een klankmassage ondergaan?

Specifieke (medische) indicaties voor klankmassage zijn onder meer:

* stress
* burn-out
* het verzachten van spanning in nek of rug
* hoofdpijn
* in contact komen met je gevoel
* verzachten van verdriet

Klankmassage kan voor iedereen helend en ontspannend werken! Ben je nieuwsgierig? Probeer het dan eens!

Tarieven en vergoedingen

 

Klankmassage kan een onderdeel zijn van de behandelingen die onder massagetherapie vallen. Uiteraard ben jij ook welkom om op eigen kosten een keer een klankmassage te ondergaan.

Lees hier meer informatie over de voorwaarden en tarieven van massagetherapie.

En hier vind je de tarieven voor particuliere massages.

Artikelen over klankmassage

 

Vind je het interessant om meer te weten over klankmassage?

Door onderstaande artikelen kun jij nog een beter idee krijgen van wat klankmassage inhoudt en wat klankmassage voor jou zou kunnen betekenen. Ik hoor graag wat je ervan vindt.

– Wat is een Peter Hess-klankmassage?

– Waarom Peter Hess-klankmassage?

– Effecten van klankmassage

– Klankmassage is natuurkunde

– Tot rust komen door klankmassage

Openingstijden Lifestyle Massage Noordwijkerhout

Kijk hier voor de actuele openingstijden: https://lifestylemassagenoordwijkerhout.nl/openingstijden/