Klankmassage Noordwijkerhout

 

Sinds maart 2019 mag massagetherapeut Fieneke zichzelf ook officieel klankmasseur noemen volgens de geaccrediteerde Peter Hess®-methode. Dit betekent dat jij bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout ook welkom bent voor een klankmassage, die mogelijk zelfs door jouw zorgverzekeraar vergoed wordt.

 

Wat is een klankmassage?

Een klankmassage is niet echt te vergelijken met een ‘gewone’ massage. Tijdens een klankmassage zal de klankmasseur jou namelijk nauwelijks aanraken, maar verzorgen de zachte trillingen van de klankschalen de massage. Hier kun je het woord massage het beste begrijpen als ‘in beweging zetten’, met als doel lichaam & geest gezond te stimuleren. Hiervoor worden de klankschalen ook echt op en rondom jouw lichaam geplaatst.

 

Klankmassage is een geheel andere ervaring dan andere benaderingen in de gezondheidszorg. Veel mensen die klankmassage voor de eerste keer ondergaan vinden het zowel ‘apart’ als ‘bijzonder’. Regelmatig hoor ik van mensen dat het als ‘ultieme ontspanning’ wordt ervaren, maar dit verschilt van persoon tot persoon.

Het kan echter ook zijn dat de klankmassage juist een weerstand in jou raakt. Als dit gebeurt dan mag jij je uitgenodigd voelen je daar bewust van te worden en, indien het lukt, je toch over te geven aan de ervaring. Ditzelfde geldt als de klankmassage een verdriet in jou raakt. De klanken kunnen zowel troostend als confronterend werken. Voor elke emotie is er ruimte bij de klankmassages van Lifestyle Massage Noordwijkerhout.

 

Voor wie is een klankmassage?

Een klankmassage is voor iedereen, van jong tot oud. Al aan een baby kunnen er klankmassages gegeven worden en ook voor jonge kinderen is het heel weldadig. Maar eigenlijk geldt dat voor iedereen! Klankmasseur Fieneke werkt in haar praktijk op dit moment het meeste met volwassenen, in al hun diversiteit.

Klankmassage is een bijzondere manier van rust vinden. Het werkt anders dan de traditionele massages, biedt een andere vorm van ontspanning. Daarnaast wordt klankmassage door de kleding heen gegeven, wat betekent dat het een heel laagdrempelige vorm van massage is. Ook wanneer jij niet zo van aangeraakt worden houdt maar het wél nodig hebt om te ontspannen, kan klankmassage de ideale manier zijn. Dit is echt iets dat je zelf moet ervaren.

 

Wanneer een klankmassage ondergaan?

Specifieke (medische) indicaties voor klankmassage zijn onder meer:

* stress
* burnout
* het verzachten van spanning in nek of rug
* hoofdpijn
* in contact komen met je gevoel

Maar… klankmassage kan voor iedereen helend en ontspannend werken! Ben je nieuwsgierig? Probeer het dan eens!

Tarieven & vergoedingen

 

Een sessie klankmassage duurt ongeveer 1 uur.

 

Tot en met 31 december 2020 kost één sessie € 50,-

Een strippenkaart voor 5 sessies levert 10% korting op.

 

Voor klankmassage is het fijn dit binnen 4 maanden te gebruiken. Zo kun je optimaal profiteren van de verdiepende ontspanning die meerdere sessies klankmassage jou kunnen bieden. Uiteraard is deze aanbieding dus ook persoonsgebonden.

Meerdere sessies in een kort tijdsbestek verdiepen de ervaring en helpen om steeds beter te ontspannen door middel van de klanken en trillingen. Je mag na de eerste sessie besluiten of je van deze korting gebruik wilt maken.

Voor dit traject kan je, indien gewenst, ook een factuur krijgen voor jouw zorgverzekeraar. Dit valt onder de ‘overige natuurgeneeskunde’, prestatiecode 24005.

Hiervoor doen wij iedere sessie een korte intake en sluiten wij de klankmassage ook weer zorgvuldig af. Hiervan zal ik een beknopt medisch dossier bijhouden, waarvan ik wettelijk verplicht ben dit 15 jaar veilig te bewaren. Zie hiervoor de privacyverklaring van Lifestyle Massagetherapie, waar Lifestyle Massage Noordwijkerhout een onderdeel van is.

Kijk hier voor de verzekeraars die Lifestyle Massage Noordwijkerhout vergoeden.

Artikelen over klankmassage

Vind je het interessant om meer te lezen over klankmassage?

Ik heb de volgende artikelen geschreven. Hierdoor kan jij een nog beter idee krijgen van wat klankmassage inhoudt en voor jou kan betekenen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

– Wat is een Peter Hess-klankmassage?

– Waarom Peter Hess-klankmassage?

– Effecten van klankmassage

– Klankmassage is natuurkunde!

Eerst een klankschaal voelen?

Wil jij eerst voelen wat de klankschalen doen, zonder gelijk een hele sessie te boeken? Eerst even proeven of een klankmassage wel iets voor jou is? Dat kan natuurlijk, geen probleem!

Wanneer je al bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout bent voor een andere massage, vraag dan gerust aan Fieneke of zij jou de klankschalen kort kan laten ervaren.

Mogelijk gaat Lifestyle Massage Noordwijkerhout zich over een tijdje ook vaker presenteren op bijvoorbeeld gezondheidsbeurzen. Dat zal dan vermeld worden in het blog!

Openingstijden

 

Lifestyle Massage Noordwijkerhout is geopend op 

* dinsdag tussen 8:30 en 14:45 uur

* woensdag tussen 8:30 en 17:45 uur

* vrijdagochtend tussen 8:30 en 12:45 uur

* vanaf 10 augustus: maandagmiddag tussen 13:15 en 18:00 uur

 

Avonden zijn mogelijk in overleg voor mij reeds bekende cliënten. Dan is mijn dochter (geboren zomer 2019) wel aanwezig, maar over het algemeen slaapt zij heerlijk door. Eventueel kan ik ook oppas voor haar regelen.

 

Tarieven Massage

 

Onderstaande tarieven gelden voor de diverse stijlen massage en zwangerschapsmassage.

Een sessie klankmassage duurt altijd 1 uur en kost tot nader order
1x € 50 en 4x € 175.

Massagetherapie (met mogelijke vergoeding door de zorgverzekeraars), ademsessies en het overige aanbod kennen hun eigen tarieven. Die kun je onderaan de betreffende pagina’s vinden.

 

T/m 31 december 2020:

30 minuten massage € 30,-
45 minuten massage € 40,-
60 minuten massage € 50,-
75 minuten massage € 63,-
90 minuten massage € 75,-

 

Vanaf 1 januari 2021:

30 minuten € 35,-
45 minuten € 45,-
60 minuten € 55,-
75 minuten € 67,50
90 minuten € 80,-

 

Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen op de volgende manieren:

  • contant
  • Tikkie
  • directe overschrijving
  • ING app

Er is in de praktijk géén pinapparaat aanwezig. Er is wel voldoende wisselgeld.

Ik kan altijd een factuur schrijven, maar de facturen zullen alleen door jouw zorgverzekeraar vergoed kunnen worden wanneer het massagetherapie betreft. Dit is ook voor klankmassage mogelijk. De facturen van Lifestyle Massage Noordwijkerhout zijn zonder BTW.