De effecten van klankmassage

Diepe ontspanning en bevordering van de gezondheid.

Wat zijn de effecten van massage met klankschalen?

 

Er zijn verschillende reacties op een klankmassage mogelijk. Ieder mens is uniek en daarom is ook de reactie op een klankmassage per persoon (en zelfs per sessie) verschillend. Bovendien is ook iedere klankschaalmassage elke keer weer net een beetje anders.

 

‘Ultieme ontspanning’

Een reactie die ik regelmatig hoor is dat een klankmassage als ‘ultieme ontspanning’ voelt. Het gebeurt dan ook regelmatig dat een cliënt zachtjes wegdoezelt tijdens een massage met klankschalen. Dit is een effect dat wij graag zien, omdat de klanken dan écht ontvangen worden op een dieper niveau. Het lichaam wordt nu in de gelegenheid gesteld om herstelprocessen te activeren.

Het wil ook nog weleens gebeuren dat je beelden ziet tijdens deze diepe ontspanning. Alsof je ‘wakker’ droomt; heel bijzonder! De ontspanningsreactie tijdens een klankmassage is zowel van fysieke als van psychische aard.

Na afloop van een klankmassage voelen cliënten zich vaak heerlijk relaxed en verfrist. Ontspannen tijdens een massage met klankschalen geeft nieuwe energie en helpt het lichaam zijn balans te herstellen.

Loskomen van emoties

 

Maar het kan ook zijn dat een klankmassage moeilijke emoties weet te raken. Soms komt er bijvoorbeeld verdriet los, of boosheid. Deze emoties mag je verwelkomen en bewust proberen te ervaren.

Een professionele Peter Hess®-klankmasseur (zoals Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijkerhout) zal jou hierin nooit pushen, maar wel de ruimte geven.

Als er emoties geraakt worden die jij liever niet wilt voelen, dan zal zich dat mogelijk uiten in weerstand tegen de klankschalen. Mijn advies is om dit vooral aan te geven bij de klankmasseur. Dan kunnen jullie samen beslissen om de klankmassage te stoppen of voort te zetten in aangepaste vorm.

 

Effecten van de klankschaalmassage

De reader van de Peter Hess®-academie schrijft dat zij op grond van jarenlange ervaringen met deze techniek onder andere de volgende algemene effecten kunnen benoemen:

 

  • bewerkstelligt diepe ontspanning en helpt met loslaten
  • draagt bij aan een betere gezondheid
  • harmonisering, regeneratie en vitalisering
  • ondersteunt en verbetert de lichaamsbewustzijn
  • sterkt zelfbewustzijn, creativiteit, scheppingskracht en motivatie

 

Zelf een klankschalenmassage ervaren

Het beste advies is natuurlijk om dit zelf te ervaren! Misschien werkt de klankmassage voor jou wel heerlijk ontspannend, of kan het je bijvoorbeeld helpen met het verwerken van een verdriet. Jouw reacties op de massage kunnen per keer ook weer verschillen.

Bekend is wel dat ontspanning en overgave steeds makkelijker gaan bij het vaker ondergaan van een klanksessie. Wij noemen dit ‘in resonans komen met jezelf’.

Als deze woorden jou aanspreken, boek dan vooral een sessie met een professionele klankmasseur bij jou in de buurt! Zoals een klankschalenmassage bij massagetherapeut & holistisch coach Fieneke van Lifestyle Massagetherapie & Coaching, voorheen Lifestyle Massage Noordwijkerhout!

Wat een geluk dat ik deze klankmassage heb ontdekt!
De klankschalen laten mij ontspannen op een manier die ik nergens anders heb ervaren.

Wow!

Cliënte (54 jaar)

 

Tarieven en openingstijden

De tarieven van Lifestyle Massagetherapie & Coaching vind je hier.
Klankmassage kan ook in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraars!

De openingstijden vind je onder contact, evenals overige zakelijke informatie.

Artikelen over klankmassage

 

Vind je het interessant om meer te weten over klankmassage?

Door onderstaande artikelen kun jij een beter idee krijgen van wat klankmassage inhoudt en voor jou zou kunnen betekenen.
Ik hoor graag wat je ervan vindt.

– Wat is een Peter Hess-klankmassage?

– Waarom Peter Hess-klankmassage?

– Effecten van klankmassage

– Klankmassage is natuurkunde

– Helende trillingen voor jouw lichaam

– Tot rust komen door klankmassage

– Massage met klankschalen: een bijzondere ervaring