Klankschaalmassage Noordwijkerhout

Klankmassage

is natuurkunde

Bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching

Klankmassage & de wetenschap

Klankmassage volgens de Peter Hess®-methode is een ontspanningsmethode gebaseerd op wetenschappelijke principes.

Geluid is trilling op diverse frequenties. En die frequenties zijn meetbaar, net als hun impact op het menselijk lichaam.

Verscheidenheid aan klankschalen

Om deze reden zie je bij de Peter Hess®-klankmassage een diversiteit aan klankschalen voor verschillende delen van het lichaam. De hartschaal resoneert met het borstgebied, de bekkenschaal met het heupgebied en de universele schaal is ideaal voor gewrichten en om het lichaam als geheel te ervaren. Dit zijn de drie basisklankschalen die worden gebruikt in een Peter Hess®-klankschalenmassage.

Naast deze drie klankschalen zijn er diverse andere grote en kleine klankschalen die een klankmasseur kan inzetten. Er bestaat ook de mogelijkheid om een gong en andere instrumenten met hoogwaardige klank(frequenties) te gebruiken.

Hoe meer verschillende klanken er worden gebruikt, hoe dynamischer de ervaring wordt. Toch houdt de basisklankmassage het bij slechts drie klankschalen om juist de eenvoud te bewaren. Deze drie klankschalen écht ervaren, afzonderlijk en tegelijkertijd aangeklopt, is voldoende om diepe rust te ervaren en in contact te komen met jezelf.

Eenvoudig, maar effectief – dat is vaak het krachtigst.

Wetenschappelijk onderbouwd

Voor de doeltreffende werking van de klankmassage is de klankwaarneming en klankverwerking essentieel. De toon van de klankschaal wordt als auditieve prikkel waargenomen; gehoord. De klanktrilling wordt als vibro-tactiele prikkel waargenomen; gevoeld. De verwerking van de deze prikkels verloopt volgens complexe processen die wetenschappelijk zijn onderzocht.

De waargenomen klanken (zowel hoorbaar als voelbaar) leiden snel tot diepe ontspanning. Dit gaat samen met diverse aspecten van de ‘ontspanningsreactie’, een complex proces van zowel psychische als fysieke aard.

Wat uniek is, is dat klankschalen bij veel mensen bijzonder snel ontspanning kunnen opwekken. Vaak sneller dan de meeste andere methoden.

Indien je interesse hebt in het onderzoek dat het Peter Hess®-instituut heeft uitgevoerd, kun je hier de ‘scientific papers’ over klank vinden. Op de Duitse versie van de website is nog veel meer informatie beschikbaar. Daarnaast bestaat er ook veel kennis over klank die niet door het Peter Hess®-instituut is onderzocht, maar die desondanks van belang is voor de effectieve werking van een Peter Hess®-klankmassage!

Voor mij is dit de ultieme vorm van ontspannen. Zó zacht maar zó diepgaand.

De klankschalen helpen mij enorm om tot rust te komen. Ik slaap er echt beter door.

Cliënt (76 jaar)

Artikelen over klankmassage

Vind je het interessant om meer te weten over klankschaalmassage?

Door onderstaande artikelen kun jij een beter idee krijgen van wat klankmassage inhoudt en voor jou zou kunnen betekenen. Ik hoor graag wat je ervan vindt.

– Wat is een Peter Hess-klankmassage?

– Waarom Peter Hess-klankmassage?

– Effecten van klankmassage

– Klankmassage is natuurkunde

– Helende trillingen voor jouw lichaam

– Tot rust komen door klankmassage

– Massage met klankschalen: een bijzondere ervaring

Tarieven & openingstijden

De tarieven van Lifestyle Massagetherapie & Coaching vind je hier.
Klankmassage kan ook in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraars.

De openingstijden vind je onder contact, evenals overige zakelijke informatie.

Je bent van harte welkom bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching!