Waarom Peter Hess®-klankmassage?

 

Peter Hess is een Duitse ingenieur die een hoogwaardige methode van klankmassage ontwikkeld heeft. Van oorsprong is het een ontspanningsmethode waar oude en nieuwe kennis over de werking van klank met betrekking tot het lichaam aan ten grondslag ligt.

De methode van Peter Hess is in de loop der jaren constant onderzocht en verbeterd. Hess is deze al in 1984 begonnen te ontwikkelen. Omdat de methode zulke goede resultaten gaf, is het een internationale standaard geworden.

In maar liefst 22 landen wordt dezelfde methode onderwezen en jaarlijks vindt er een conferentie plaats waarin de kennis uit al die landen weer bij elkaar wordt gebracht. De Peter Hess®-methode mag dan ook met recht een instituut genoemd worden.

Zie hier het promotiefilmpje van de Portugese Peter Hess-®academie:

 

Hoogwaardige opleiding

Toen massagetherapeut Fieneke geïnteresseerd raakte in het leren werken met klankschalen, was de keuze voor een opleiding aan de Peter Hess®-academie Nederland snel gemaakt. Het voordeel van instappen in een goed ontwikkelde methode is dat er veel onderzoek is gedaan naar werkwijze en effectiviteit.

Werken met de Peter Hess®-methode betekent heel praktisch werken met klankschalen op een bijzonder efficiënte manier. Het is dan ook niet zomaar op een klankschaal slaan (of rammen, zoals je in sommige filmpjes op Youtube ziet…), maar echt een methode waarbij goed is nagedacht over de manier van aankloppen en wélke klankschaal met unieke kwaliteiten waar en wanneer op het lichaam geplaatst wordt.

Hierbij wordt de klankmassage altijd aangepast aan jouw behoeften als individu bínnen de kaders van de methodiek. Klankmasseurs volgens de Peter Hess®-methode zijn altijd goed opgeleid in de officiële academies.

 

Bijscholingen en nascholingen

Ook de vele mogelijkheden tot bijscholing vormen een belangrijk kwaliteitskenmerk van de Peter Hess®-klankmethoden. Alle trainingen zijn ontworpen door deskundigen uit het werkveld. Zowel praktijkervaring als wetenschappelijke inzichten komen in de cursussen aan bod.

Artikelen over klankmassage

 

Vind je het interessant om meer te weten over klankmassage? Lees dan ook mijn andere artikelen:

Wat is een Peter Hess-klankmassage?

Effecten van klankmassage

Klankmassage is natuurkunde