Waarom kiezen voor klankmassage?

Massage met klankschalen geeft diepgaande ontspanning.

Waarom Peter Hess®-klankmassage?

 

Peter Hess is een Duitse ingenieur die een vooraanstaande methode van klankmassage heeft ontwikkeld. Van oorsprong is het een ontspanningsmethode waar oude én nieuwe kennis over de werking van klank in relatie tot het lichaam aan ten grondslag ligt.

Dit is het promotiefilmpje van de Portugese Peter Hess®-academie:

Een ontwikkelde methode

 

In de loop der jaren hebben Peter Hess en zijn collega’s de methode steeds verder onderzocht en verbeterd. Hess begon hier al in 1984 mee.

Dankzij de positieve resultaten van de klankmassages is deze methode tot internationale standaard uitgegroeid!

In ongeveer 30 landen onderwijst de Peter Hess®-academie deze methode. Jaarlijks vindt er ook een conferentie plaats waar de kennis uit al deze landen wordt gedeeld. Daarom kan de Peter Hess®-methode met recht als een instituut worden beschouwd.

 

Hoogwaardige opleiding

Toen massagetherapeut & holistisch coach Fieneke interesse kreeg in het werken met klankschalen, was de keuze voor een opleiding aan de Peter Hess®-academie Nederland snel gemaakt. Het is een goed ontwikkelde methode waarvoor uitgebreid onderzoek is gedaan naar de werkwijze en effectiviteit.

Werken met de Peter Hess®-methode betekent praktisch aan de slag gaan met klankschalen op een buitengewoon doeltreffende manier. Het is verre van zomaar op een klankschaal slaan (of hameren, zoals sommige YouTube-filmpjes laten zien…)

 
 
 
 

Dit is een methode waarbij erg goed is nagedacht over de manier van aankloppen. Daarnaast zijn er veel richtlijnen voor wélke klankschaal met unieke kwaliteiten wáár en wannéér op het lichaam geplaatst mag worden. Het is dus geenszins een kwestie van ‘zomaar wat klankschalen aankloppen!’

De klankschaalmassage wordt altijd aangepast aan jouw individuele behoeften als cliënt binnen het kader van de methodiek. Klankmasseurs volgens de Peter Hess®-methode zijn altijd grondig opgeleid aan de officiële academies.

Mijn hoofd is vaak zo druk… Maar tijdens een klankmassage merk ik dat ik op een gegeven moment werkelijk tot rust kom en eindelijk eens écht stilte kan ervaren.

Cliënte (55 jaar)

 

Bijscholingen en nascholingen

De talrijke bijscholingsmogelijkheden vormen ook een belangrijk onderdeel van de Peter Hess®-klankmethode. Alle trainingen zijn ontworpen door experts uit het veld.

Zowel praktijkervaring als wetenschappelijke inzichten komen uitgebreid aan bod in de cursussen.

Artikelen over klankmassage

 

Vind je het interessant om meer te weten over klankmassage?

Door onderstaande artikelen kun jij een beter idee krijgen van wat klankmassage inhoudt en voor jou zou kunnen betekenen.
Ik hoor graag wat je ervan vindt.

– Wat is een Peter Hess-klankmassage?

– Waarom Peter Hess-klankmassage?

– Effecten van klankmassage

– Klankmassage is natuurkunde

– Helende trillingen voor jouw lichaam

– Tot rust komen door klankmassage

– Massage met klankschalen: een bijzondere ervaring

 

Tarieven en openingstijden

De tarieven van Lifestyle Massagetherapie & Coaching vind je hier.
Klankmassage kan ook in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraars!

De openingstijden vind je onder contact, evenals overige zakelijke informatie.

Wat is klankmassage?