Waarom Peter Hess®-klankmassage?

 

Peter Hess is een Duitse ingenieur die een vooraanstaande methode van klankmassage heeft ontwikkeld. Van oorsprong is het een ontspanningsmethode waar oude en nieuwe kennis over de werking van klank in relatie tot het lichaam aan ten grondslag ligt.

In de loop der jaren hebben Peter Hess en zijn collega’s de methode steeds verder onderzocht en verbeterd. Hess begon hier al in 1984 mee. Dankzij de positieve resultaten van de klankmassages is deze methode tot internationale standaard uitgegroeid! 

In ongeveer 30 landen onderwijst de Peter Hess®-academie deze methode. Jaarlijks vindt er ook een conferentie plaats waar de kennis uit al deze landen wordt gedeeld. Daarom kan de Peter Hess®-methode met recht als een instituut worden beschouwd.

Dit is het promotiefilmpje van de Portugese Peter Hess®-academie:

Hoogwaardige opleiding

Toen massagetherapeut & holistisch coach Fieneke interesse kreeg in het werken met klankschalen, was de keuze voor een opleiding aan de Peter Hess®-academie Nederland snel gemaakt. Het is een goed ontwikkelde methode waarvoor uitgebreid onderzoek is gedaan naar de werkwijze en effectiviteit.

Werken met de Peter Hess®-methode betekent praktisch aan de slag gaan met klankschalen op een buitengewoon doeltreffende manier. Het is verre van zomaar op een klankschaal slaan (of hameren, zoals sommige YouTube-filmpjes laten zien…)

Dit is echt een methode waarbij goed is nagedacht over de manier van aankloppen. Daarnaast zijn er veel richtlijnen voor wélke klankschaal met unieke kwaliteiten wáár en wannéér op het lichaam geplaatst mag worden. Het is dus geenszins een kwestie van ‘zomaar wat klankschalen aankloppen!’

De klankmassage wordt altijd aangepast aan jouw individuele behoeften als cliënt binnen het kader van de methodiek. Klankmasseurs volgens de Peter Hess®-methode zijn altijd grondig opgeleid aan de officiële academies.

 

Bijscholingen en nascholingen

De talrijke bijscholingsmogelijkheden vormen ook een belangrijk onderdeel van de Peter Hess®-klankmethode. Alle trainingen zijn ontworpen door experts uit het veld. Zowel praktijkervaring als wetenschappelijke inzichten komen uitgebreid aan bod in de cursussen.

Artikelen over klankmassage

 

Vind je het interessant om meer te weten over klankmassage?

Door onderstaande artikelen kun jij nog een beter idee krijgen van wat klankmassage inhoudt en wat klankmassage voor jou zou kunnen betekenen. Ik hoor graag wat je ervan vindt.

– Wat is een Peter Hess-klankmassage?

– Waarom Peter Hess-klankmassage?

– Effecten van klankmassage

– Klankmassage is natuurkunde

– Helende trillingen voor jouw lichaam

– Tot rust komen door klankmassage

– Massage met klankschalen: een bijzondere ervaring