Klankmassage Noordwijkerhout

Wat is een

Peter Hess-klankmassage?

Bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching

Klankmassage in Noordwijkerhout

 

Een klankmassage is precies zoals het klinkt: een massage met klank. In het geval van de Peter Hess®-methode betreft het een massage met klankschalen van therapeutische kwaliteit.

De klankschalen worden op en rondom jouw lichaam worden geplaatst. Zo kun jij de klanken als aangename trillingen ín jouw lichaam ervaren, waarbij het prachtige geluid een zeer welkome bonus is.

Een massage door klanken

 

Klanken zijn in essentie luchttrillingen die niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar zijn! Denk hier bijvoorbeeld aan de harde bas in een nachtclub, die stevig door jouw lijf dreunt. En misschien geven de speakers van jouw computer nog enigszins voelbaar de trillingen van onderstaande klankmeditatie door.

De basis van de klankmassage van Lifestyle Massagetherapie & Coaching (voorheen Lifestyle Massage Noordwijkerhout) is het fysiek voelen van de zachte trillingen. Dat is waarom het een ‘massage’ heet!

Het zuivere geluid van de klankschalen is mooi meegenomen, maar de essentie is de klanktrillingen diep in jouw lichaam te ervaren. In theorie kan zelfs iemand die doof is van een klankmassage genieten!

 

Unieke klankmassage

Over het algemeen worden de klankschalen zacht en subtiel gebruikt tijdens individuele klankmassages. Hierdoor werken ze uiterst ontspannend en stimuleren ze het natuurlijke zelfherstellende vermogen van je lichaam.

Steeds meer wetenschappelijk bewijs toont aan dat geluid en geluidstrillingen een aanzienlijk genezend effect hebben.

De visionaire Peter Hess begreep dit concept al vroeg en ontwikkelde daarom zijn unieke methodiek. Als Duitse ingenieur raakte hij gefascineerd door klankschalen.

Daarom onderzocht hij nauwkeurig het beste productieproces voor deze muziekinstrumenten. Ook bestudeerde hij welke klankfrequenties invloed hebben op de verschillende delen van het lichaam.

 

De therapeutische klankschalen van Peter Hess hebben een breed frequentiespectrum en een uitstekende klankkwaliteit. Om deze reden zijn ze ideaal zijn voor deze bijzondere vorm van lichaamswerk.

 

Ik heb weleens een klankbad in de sauna gehad, wat ik erg fijn vond. Maar dat ik deze klankmassage met niemand hoef te delen, dat vind ik echt fantastisch! Alle klanken en trillingen zijn helemaal voor mij alleen!

Cliënte (47 jaar)

 

Ervaar zelf een klankmassage!

Tijdens het samenstellen van de artikelen op deze website heb ik vele video’s van Peter Hess®-klankschalen op YouTube bekeken, zoals het filmpje hierboven. Wat me meteen opviel, is dat in video’s de nadruk vaak op de klanken ligt in plaats van op de trillingen.

In werkelijkheid is dit anders: de klanken versterken juist de ervaring van de trillingen. De klanktrillingen vormen het kernaspect, aangezien ze het lichaam daadwerkelijk in beweging zetten.

In andere artikelen zal ik dieper ingaan op de helende effecten van klank en de werking van de Peter Hess®-methode. Toch is er eigenlijk maar één juist advies: als de klankmassage je nieuwsgierig maakt, wacht dan niet langer en maak snel een afspraak met klankmasseur Fieneke! Want uiteindelijk is dit een methode die je echt zelf ‘moet’ ervaren!

 
 
 

Artikelen over klankmassage

 

Vind je het interessant om meer te weten over klankmassage?

Door onderstaande artikelen kun jij een beter idee krijgen van wat klankmassage inhoudt en voor jou zou kunnen betekenen.
Ik hoor graag wat je ervan vindt.

– Wat is een Peter Hess-klankmassage?

– Waarom Peter Hess-klankmassage?

– Effecten van klankmassage

– Klankmassage is natuurkunde

– Helende trillingen voor jouw lichaam

– Tot rust komen door klankmassage

– Massage met klankschalen: een bijzondere ervaring

 

Tarieven en openingstijden

De tarieven van Lifestyle Massagetherapie & Coaching vind je hier.
Klankmassage kan ook in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraars!

De openingstijden vind je onder contact, evenals overige zakelijke informatie.