Wat is een Peter Hess®-klankmassage?

 

Een klankmassage is precies wat het woord al zegt: een massage met klank.
In het geval van de Peter Hess®-methode betreft het een massage met klankschalen van therapeutische kwaliteit, die op en rondom jouw lichaam worden geplaatst. Op deze manier kun jij de klanken echt ín jouw lichaam ervaren, als aangename trillingen. Het mooie geluid is daarbij een bonus.

 

Een massage van klanken

Feitelijk zijn klanken trillingen van de lucht die je kunt horen, maar óók voelen! Denk hier bijvoorbeeld aan de harde bas in een discotheek, die stevig door jouw lijf dreunt. En misschien geven de speakers van jouw computer nog enigszins voelbaar de trillingen van onderstaande klankmeditatie door.

Bij de Peter Hess®-klankmassage is het voelen van de zachte trillingen van de klankschalen de basis. Het zuivere geluid van de klankschalen is mooi meegenomen, maar de essentie is de klanktrillingen diep in jouw lichaam te ervaren. In principe kan zelfs iemand die doof is van een Peter Hess®-klankmassage genieten!

 

Unieke klankmassage

De klankschalen worden over het algemeen zacht en subtiel ingezet wanneer zij voor een individuele klankmassage gebruikt worden. Hierdoor werken ze zeer ontspannend en stimuleren ze het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs beschikbaar waaruit blijkt dat geluid  & geluidstrillingen een groot helend effect hebben.

Peter Hess had dit al vroeg door en heeft daarom zijn bijzondere methodiek ontwikkeld. Peter Hess is een Duitse ingenieur die op een gegeven moment gefascineerd is geraakt door klankschalen. Hij heeft zich vervolgens verdiept in het beste productieproces van klankschalen en onderzocht onder meer welke klankfrequenties op welke delen van het lichaam invloed hebben.

De therapieklankschalen van Peter Hess hebben een breed frequentiespectrum en een hoge klankkwaliteit. Hierdoor zijn ze goed in te zetten voor deze bijzondere vorm van lichaamswerk.

 

Klanktrillingen ervaren

Voor het schrijven van de artikelen op deze website heb ik ook veel filmpjes met Peter Hess®-klankschalen op Youtube bekeken. Zoals het filmpje dat ik hierboven heb geplaatst. Wat me toen direct opviel is dat op video de klanken dan belangrijker zijn dan de trillingen.

In het echt is dit andersom: de klanken versterken de ervaring van de trillingen. De klanktrillingen zijn hier essentieel: zij zetten het lichaam in beweging.

In andere artikelen zal ik meer schrijven over de helende effecten van de klank en hoe de Peter Hess®-methode werkt. Maar eigenlijk is er maar één juist advies: als de klankmassage je intrigeert, als je nieuwsgierig bent geraakt, wacht dan niet langer en maak snel een afspraak met een professionele klankmasseur!

Artikelen over klankmassage

 

Vind je het interessant om meer te weten over klankmassage? Lees dan ook mijn andere artikelen:

– Waarom Peter Hess-klankmassage?

– Effecten van klankmassage

– Klankmassage is natuurkunde