Lifestyle Massagetherapie & Coaching

Triggerpointtherapie

Noordwijkerhout

Behandeling van triggerpoints bij spanningsklachten

Triggerpointtherapie Noordwijkerhout

 

Triggerpointtherapie is een van de technieken waarmee massagetherapeut Fieneke uitstekende resultaten behaalt. Triggerpoints zijn lokale spierverkrampingen die uitstralende pijn en stijfheid kunnen veroorzaken. Een zorgvuldige behandeling van triggerpoints kan aanzienlijke verlichting van pijn en ongemak bieden.

Lifestyle Massagetherapie & Coaching is gespecialiseerd in het verminderen van stressklachten. Het behandelen van triggerpoints in het bovenlichaam als gevolg van stress, houding en overbelasting is een belangrijk aspect van de klachtgerichte massagetherapie.

De focus van triggerpointbehandeling ligt bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching op het bovenlichaam. Triggerpoints in de nek en schouders komen regelmatig voor als stressgerelateerde fysieke klachten.

De volgende stap is ervoor te zorgen dat de (pijn)klachten niet terugkeren. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door stress in je leven te verminderen, meer of anders te bewegen en gezondere voeding te kiezen. Als gediplomeerd holistisch (leefstijl)coach kan Fieneke ook op deze gebieden begeleiding bieden.

 
 
 

Wat is een triggerpoint?

 

Een triggerpoint is een lokale verharding in een spier die met de hand kan worden opgespoord. Kenmerkend voor een triggerpoint is dat deze altijd afgeleide pijn veroorzaakt.

Het kan dus voorkomen dat je pijn voelt op plek A, terwijl de pijn eigenlijk wordt veroorzaakt door een triggerpoint op plek B. Dit kun je pas ontdekken als je de klacht (handmatig) onderzoekt.

Triggerpoints verdwijnen nooit vanzelf, hoewel ze wel meer of minder actief kunnen worden. Pijnlijke triggerpoints vereisen dus altijd aandacht als je er vanaf wilt…

 

Zelfbehandeling van triggerpoints

Een ervaren therapeut kan triggerpoints opsporen en gedeeltelijk behandelen tijdens een aantal sessies. Daarna is het belangrijk om de belangrijkste triggerpoints zelf te behandelen. Dit vergt weinig tijd, maar vereist wel enige toewijding. Uiteraard kun je hierbij begeleiding krijgen.

Uit ervaring blijkt dat triggerpointtherapie vaak effectief is bij het verlichten van pijnklachten! Meestal zul je al binnen enkele dagen verbetering ervaren.

Bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching wordt triggerpointtherapie gecombineerd met andere technieken uit de klachtgerichte massage en leefstijlcoaching. Dit is de beste manier om blijvende verbetering van de klachten te bereiken!

Tarieven & Vergoedingen

Hier vind je de tarieven en vergoedingen van Lifestyle Masssagetherapie & Coaching Noordwijkerhout. Triggerpointtherapie valt onder massagetherapie en komt daardoor bij sommige zorgverzekeraars in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding.

 

Contact

Als je een vraag hebt, neem dan gerust contact op met Fieneke van (voorheen) Lifestyle Massage Noordwijkerhout).