Eén van de technieken waarmee massagetherapeut Fieneke veel resultaat weet te bereiken, is het lokaliseren en behandelen van triggerpoints. Deze triggerpointtherapie is een onderdeel van massagetherapie en kan echt veel betekenen voor een succesvolle en blijvende pijnbestrijding.

Een triggerpoint is een lokale verharding in een spier die met de hand opgespoord kan worden. Kenmerkend aan een triggerpoint is dat het altijd een afgeleide pijn veroorzaakt. Het kan dus zijn dat je op plek A pijn voelt, maar dat de pijn veroorzaakt wordt door een triggerpoint op plek B. Dit weet je pas wanneer je het onderzoekt. Triggerpoints gaan nooit uit zichzelf weg, hoewel ze wel meer en minder actief kunnen worden.

Triggerpoints kunnen door een kundige therapeut opgespoord worden. Daarna is de kunst om de belangrijkste triggerpoints met zorg zélf te behandelen. Dit kost weinig tijd, maar vraagt wel een bepaalde mate van toewijding. Veel pijnklachten kunnen hierdoor verholpen worden!

Verdere tekst volgt spoedig…

Lees hier alvast het artikel over zelfbehandeling van triggerpoints:
https://lifestylemassagenoordwijkerhout.nl/triggerpoints/tips-voor-zelfbehandeling-van-triggerpoints/

En lees hier over de klachten die triggerpoints in het middenrif kunnen veroorzaken: https://lifestylemassagenoordwijkerhout.nl/triggerpoints/triggerpoints-en-het-middenrif/