Triggerpointtherapie bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout

 

Eén van de technieken waarmee massagetherapeut Fieneke veel resultaat weet te bereiken, is het lokaliseren en behandelen van triggerpoints. Deze triggerpointtherapie is een onderdeel van massagetherapie en kan veel betekenen voor een succesvolle en – blijvende – pijnbestrijding.

 

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een lokale verharding in een spier die met de hand opgespoord kan worden. Kenmerkend aan een triggerpoint is dat het altijd een afgeleide pijn veroorzaakt. Het kan dus zijn dat je op plek A pijn voelt, maar dat de pijn veroorzaakt wordt door een triggerpoint op plek B. Dit weet je pas wanneer je het onderzoekt.

Triggerpoints gaan nooit uit zichzelf weg, hoewel ze wel meer en minder actief kunnen worden. Actieve, pijnlijke triggerpoints moeten dus altijd behandeld worden…

 

Triggerpoints zelf behandelen

Triggerpoints kunnen door een kundig therapeut opgespoord en al gedeeltelijk behandeld worden in één sessie. Daarna is het de kunst om de belangrijkste triggerpoints zélf te gaan behandelen. Dit kost weinig tijd, maar vraagt wel een bepaalde mate van inzet. Uiteraard kan je hierbij begeleiding krijgen.

De ervaring leert dat veel pijnklachten door triggerpointtherapie verholpen kunnen worden!
Je zult doorgaans al resultaat ervaren binnen een aantal dagen.

 Bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout wordt triggerpointtherapie gecombineerd met andere technieken, zoals klachtgerichte massage, fasciatherapie, deep tissue massage en cuppingtherapie.

De tarieven, vergoedingen en voorwaarden zijn zoals die gelden voor de massagetherapie van Lifestyle Massage Noordwijkerhout.

 
Meer lezen over triggerpoints?

Ik hoop in 2021 diverse artikelen over triggerpoints te kunnen schrijven. De volgende artikelen zijn reeds op het blog verschenen:

– Een artikel over de zelfbehandeling van triggerpoints:
https://lifestylemassagenoordwijkerhout.nl/triggerpoints/tips-voor-zelfbehandeling-van-triggerpoints/

– Een artikel over de klachten die triggerpoints in het middenrif kunnen veroorzaken: https://lifestylemassagenoordwijkerhout.nl/triggerpoints/triggerpoints-en-het-middenrif/