Klachtgerichte Massage Noordwijkerhout

 

Tijdens een klachtgerichte massage wordt er uitgebreid aandacht besteed aan probleemgebieden in het lichaam. Heb jij vaak last van een stijve nek of schouders? Hoofdpijn? Pijn in de onderrug? Kramp in de kuiten? Een tennisarm? Dit zijn allemaal voorbeelden van aandoeningen waarbij massage bevorderlijk voor het herstel kan zijn!

Klachtgerichte massage richt zich dus specifiek op fysieke pijngebieden in het lichaam. Maar een klachtgerichte behandeling is méér dan alleen masseren… Dit is ook waarom klachtgerichte massage bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout valt onder massagetherapie!

 

Zoeken naar de oorsprong van de klacht

Tijdens de behandeling van een klacht zal ik ook altijd kijken naar wat de oorzaak van de klacht kan zijn.

Is het een lichaamshouding die wat beter zou kunnen? Of een overbelasting van de spieren, die in de toekomst mogelijk voorkomen kan worden? Heeft de huidige klacht relatie tot andere klachten, nu of in het verleden? Heb je misschien last van chronische stress of spanning, waardoor de spieren van bijvoorbeeld de nek en schouders constant maar onbewust aangespannen worden? Of heeft jouw lichaam misschien andere voeding nodig?

 

Inzicht in wat jij zelf kunt doen

Als jij hiervoor openstaat, dan kan ik jou helpen beter met jouw unieke lichaam en de (pijn)klacht om te gaan. Hierbij kan je onder meer denken aan het zelf behandelen van triggerpoints, het verbeteren van de kwaliteit van jouw fascia (een bijzonder type bindweefsel), voldoende water drinken, de juiste stretch- of versterkende oefeningen, een verbeterde houding of een andere mindset…

Massagetherapeut Fieneke helpt jou graag om minder last te hebben van jouw klacht! Voor een serieuze behandeling van een klacht zijn doorgaans een aantal sessies nodig.

Voorbeelden van klachten voor een klachtgerichte massage

 

Veel lichamelijke klachten kunnen met gerichte, professionele massages verbeterd worden. Behandelingen door Lifestyle Massage Noordwijkerhout kunnen ook naast een traject bij bijvoorbeeld fysiotherapeut of osteopaat worden afgenomen. Overleg dit wel altijd met je primaire behandelaar.

 • Pijnklachten in de nek- en schouders
 • Algemene spanningsklachten
 • Verbetering van klachten door fibromyalgie of reuma
 • Pijnklachten in de rug
 • Hoofdpijn
 • Chronische whiplash
 • Frozen shoulder
 • Kramp in de kuiten / de benen
 • Kramp in billen, onderrug of elders in het lichaam
 • Runner’s knee
 • Restless Legs
 • Herstellende zweepslag (na +/- 2 weken)
 • Muisarm (RSI/CANS)
 • Tennisarm
 • Golferselleboog

Professionele aanpak bij chronische klachten

Alleen de spieren los masseren is in het geval van een chronische klacht helaas zelden voldoende…

Heb je vaak hoofdpijn door een verkeerde houding achter een bureau, bijvoorbeeld? Dan zal de hoofdpijn door massage zeker wel verminderen, maar óók jouw houding zal moeten verbeteren om op de lange duur minder klachten te krijgen.

Ook kan het zijn dat er in jouw spieren triggerpoints zijn ontstaan. Dit zijn verhardingen in de spier die vervelende pijn met uitstraling geven. (Hier ga ik binnenkort nog een aantal artikelen over schrijven.) Dan is het de kunst om de belangrijkste triggerpoints te vinden en die dan zelf in kleine stapjes te gaan behandelen. Welke triggerpoints jouw klachten veroorzaken en hoe je die zelf kunt deactiveren, daar kan massagetherapeut Fieneke jou goed mee helpen.

 

Opbouw van een behandeling klachtgerichte massage

Voor de behandeling van een (pijn)klacht zal ik daarom altijd een goede inschatting van de klacht willen maken. Hiervoor stel ik jou vragen, kijk ik naar jouw houding en misschien doe ik een paar testen om te kijken hoe jouw lichaam op dit moment beweegt.

Tijdens de massage krijg ik nog veel meer informatie. Hoe voelt jouw lichaam aan? En hoe reageer jij op de druk van de massage? Voel je op bepaalde plekken pijn met uitstraling, dan hebben we waarschijnlijk een triggerpoint gevonden. Dit zijn allemaal belangrijke gegevens.

 

Persoonlijk advies

Hierdoor kan ik jou aan het einde van de massage een persoonlijk advies meegeven. Welke spieren beter te stretchen, welke verbetering aan je houding aan te brengen of welke triggerpoints zelf te behandelen, bijvoorbeeld.

Ook een ontspanningsoefening is een mogelijkheid, mochten we merken dat de klachten voortkomen uit het constant aanspannen van de spieren door bijvoorbeeld teveel stress. Bij massagetherapie / klachtgerichte massage kijken we áltijd naar wat de oorsprong van de klacht zou kunnen zijn, om zo het herstel te bevorderen!

 

Contact met Lifestyle Massage Noordwijkerhout

Wil je graag meer informatie? Of direct een afspraak maken? Neem dan snel contact op met massagetherapeut Fieneke! 

Massagetherapie bij (pijn)klachten

 

Wanneer je last hebt van een fysieke klacht, dan kan het interessant zijn om meerdere sessies af te nemen bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout. Massagetherapeut Fieneke kan jou helpen bij het verbeteren van (chronische) pijnklachten.

Fieneke heeft een goede kennis van het menselijk lichaam en veel ervaring met massage. Dit combineert zij met veel enthousiasme en liefde voor het vak. Een gouden combinatie!

Massagetherapie wordt vergoed door verscheidene zorgverzekeraars.