Klachtgerichte Massage

in Noordwijkerhout

 

Welkom bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching! Mijn naam is Fieneke Rozema (1980), werkzaam als ervaren massagetherapeut en (holistisch) coach. Mijn expertise ligt in het begeleiden van cliënten om stress te verminderen en bewuster te leven.

Een belangrijk onderdeel van dit proces is het aanpakken van de fysieke gevolgen van overmatige stressklachten. Klachtgerichte massagetherapie is hier bij uitstek een geschikte methode voor.

 

Fysiek ongemak als gevolg van stressklachten

Stressklachten uiten zich vaak als spanning en stijfheid in de nek, schouders, rug en regelmatig ook in de kaakspieren. Dit kan aanvoelen als constant gespannen spieren, met vaak een zeurende pijn of ongemak. Tevens kan het leiden tot een beperkte bewegingsvrijheid in de nek en schouders, wat bijvoorbeeld het achterom kijken bemoeilijkt.

Een veelvoorkomend voorbeeld van stressgerelateerde spierspanningsklachten is hoofdpijn. Zelfs de aandoening oorsuizen, medisch bekend als tinnitus, kan veroorzaakt worden door chronische spierspanning met triggerpoints in de nek- en kaakspieren.

Met behulp van massagetherapie kunnen deze klachten effectief worden behandeld. In combinatie met zelfzorgtips en professionele coaching gericht op het verminderen van stress, kun je snel verbetering ervaren en een dieper gevoel van rust bereiken!

Heb je last van zeurende pijn en stijfheid in je schouders?
Een nek die niet soepel meebeweegt?
Ervaar je regelmatig hoofdpijn?
Voel je je opgejaagd en rusteloos? 

Lifestyle Massagetherapie & Coaching helpt!

Gespecialiseerd in nek, schouders en rug

Tijdens mijn opleidingen Massagetherapie en Triggerpointtherapie heb ik geleerd om een breed scala aan klachten te behandelen. Na verloop van tijd heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van stressgerelateerde klachten van de schouders, nek en rug. Mijn passie ligt namelijk in het begeleiden van cliënten om minder stress te ervaren en bewuster te leven!

Tijdens een behandeling massagetherapie richt ik mij op het verbeteren van de doorbloeding van de spieren, het losmaken van verklevingen en het lokaliseren en behandelen van pijnlijke triggerpoints. Daarnaast geef ik advies over hoe je deze klachten zelf verder kunt behandelen. Bij een (kort) traject geef ik zelfs gratis een triggerpointballetje mee.

Bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching kun je terecht voor een doeltreffende klachtgerichte massage van het bovenlichaam. Deze massagebehandelingen staan erom bekend spanning en pijn snel te verminderen en de bewegingsvrijheid te bevorderen. Vaak merk je al na één sessie resultaat!

Naast de massage vind ik het belangrijk om samen met jou te kijken naar de oorzaken van de klachten en hoe ze in de toekomst kunnen worden voorkomen. Het is cruciaal om te begrijpen dat chronische klachten in de loop van de tijd zijn ontstaan en ook tijd vergen om te herstellen. Hierbij is het herkennen en verminderen van de factoren die de klachten in stand houden van groot belang. Graag onderzoek ik samen met jou wat je zelf kunt doen!

Technieken van klachtgerichte massage

Tijdens een sessie klachtgerichte massage maak ik voornamelijk gebruik van technieken uit de klassieke westerse massage en de triggerpointtherapie. Indien gewenst kunnen we er ook voor kiezen om (kort) cupping toe te passen. Ook deze methode bevordert de doorbloeding en kan helpen bij het losmaken van spanningen en verklevingen.

Ik baseer mijn benadering altijd op westerse anatomische kennis en hanteer een holistische aanpak. Voor mij betekent holistisch dat ik niet alleen aandacht besteed aan het fysieke aspect, maar ook aan het mentale, emotionele en energetische aspect!

Opbouw van een traject

 

Volgt!

Stressreducerende methoden

Er zijn diverse methoden om de fysieke gevolgen van overmatige stress te verminderen. Denk bijvoorbeeld ook aan ademhalingsoefeningen, meditatie, een bezoek aan de sauna en wandelen in de natuur.

Deze technieken kunnen helpen om spierspanning te verminderen en de hartslag te verlagen, wat op zijn beurt het immuunsysteem versterkt.

Het belangrijkste verschil met klachtgerichte massage is dat tijdens een massagetherapiesessie gerichte aandacht wordt besteed aan de specifieke klachten. Spierspanning wordt verminderd en eventuele triggerpoints worden gelokaliseerd en behandeld, wat direct leidt tot verlichting van pijn en ongemak.

Daarnaast is het sterk aanbevolen om tijd vrij te maken voor meditatie, ademhalingsoefeningen en/of yoga. Met een coachingstraject van Lifestyle Massagetherapie & Coaching vergroot je je bewustzijn en ontdek je wat de juiste keuzes zijn voor een gelukkig leven voor jou!

Massagetherapie bij (pijn)klachten

 

Wanneer je last hebt van een fysieke klacht, dan kan het interessant zijn om meerdere sessies af te nemen bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching. Massagetherapeut en (holistisch) coach Fieneke kan jou helpen bij het verbeteren van (chronische) pijnklachten.

Fieneke heeft een goede kennis van het menselijk lichaam en veel ervaring met massage. Dit combineert zij met veel enthousiasme en liefde voor het vak. Een gouden combinatie!

Massagetherapie wordt vergoed door verscheidene zorgverzekeraars.

Opbouw van een behandeling klachtgerichte massage

Voor de behandeling van een (pijn)klacht zal ik daarom altijd een goede inschatting van de klacht willen maken. Hiervoor stel ik jou vragen, kijk ik naar jouw houding en misschien doe ik een paar testen om te kijken hoe jouw lichaam op dit moment beweegt.

Tijdens de massage krijg ik nog veel meer informatie. Hoe voelt jouw lichaam aan? En hoe reageer jij op de druk van de massage? Voel je op bepaalde plekken pijn met uitstraling, dan hebben we waarschijnlijk een triggerpoint gevonden. Dit zijn allemaal belangrijke gegevens.

 

Persoonlijk advies

Hierdoor kan ik jou aan het einde van de massage een persoonlijk advies meegeven. Welke spieren beter te stretchen, welke verbetering aan je houding aan te brengen of welke triggerpoints zelf te behandelen, bijvoorbeeld.

Ook een ontspanningsoefening is een mogelijkheid, mochten we merken dat de klachten voortkomen uit het constant aanspannen van de spieren door bijvoorbeeld teveel stress. Bij massagetherapie / klachtgerichte massage kijken we áltijd naar wat de oorsprong van de klacht zou kunnen zijn, om zo het herstel te bevorderen!

 

Contact met Lifestyle Massage Noordwijkerhout

Wil je graag meer informatie? Of direct een afspraak maken? Neem dan snel contact op met massagetherapeut Fieneke!