Klachtgerichte massage

 

bij stressgerelateerde pijnklachten.

Klachtgerichte massage Noordwijkerhout

 

Klachtgerichte massage is gericht op het behandelen van specifieke (pijn)klachten in het lichaam door middel van massage. Massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massagetherapie & Coaching is gespecialiseerd in het verminderen van stressklachten.

Langdurige stress, overmatige werkdruk en een slechte houding uiten zich vaak als spierspanningsklachten in het bovenlichaam. Typische symptomen zijn stijfheid in de nek en schouders, zeurende pijn en vaak ook hoofdpijnklachten. Met klachtgerichte massage kunnen deze klachten snel en doeltreffend worden verminderd, waardoor je snel verbetering zult ervaren.

Klachtgerichte massage valt onder massagetherapie en komt als zodanig ook in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding bij diverse zorgverzekeraars.

 

Heb je last van zeurende pijn en stijfheid in je schouders?
Een nek die niet soepel meebeweegt?
Ervaar je regelmatig hoofdpijn?
Voel je je vaak opgejaagd en rusteloos?

Lifestyle Massagetherapie & Coaching kan helpen!

 

Fysiek ongemak als gevolg van stress

Stressklachten uiten zich meestal als spanning in de nek, schouders, rug en soms ook in de kaakspieren. Dit resulteert in aanhoudende spierspanning, vaak met zeurende pijn. Het beperkt ook de bewegingsvrijheid in de nek en schouders, waardoor bijvoorbeeld het achterom kijken bemoeilijkt wordt.

Een voorbeeld van stressgerelateerde spierspanningsklachten is hoofdpijn. Maar ook de aandoening oorsuizen (tinnitus) kan veroorzaakt worden door chronische spierspanning met triggerpoints in de nek- en kaakspieren.

Met behulp van massagetherapie kunnen deze klachten effectief worden behandeld. In combinatie met zelfzorgtips en professionele coaching gericht op het verminderen van stress, kun je lichamelijk én geestelijk verbetering bereiken en een dieper gevoel van rust ervaren.

Ontspanning vormt altijd een essentieel onderdeel van de massages van
Lifestyle Massagetherapie & Coaching!

 

 

Gespecialiseerd in de behandeling van stressklachten

Hoewel ik tijdens mijn opleidingen heb geleerd om een breed scala aan klachten te behandelen, ben ik uiteindelijk gespecialiseerd in het behandelen van stressgerelateerde klachten. Het geeft mij als therapeut en coach veel voldoening om (snel) verbetering van stressklachten bij cliënten te zien.

Bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching betekent dit enerzijds dat ik ontspannende massages geef die het zenuwstelsel kalmeren en een gevoel van welzijn bevorderen. Anderzijds richt ik mij met klachtgerichte massages op het snel en efficiënt verlichten van pijn en stijfheid in de spieren van het bovenlichaam.

Tijdens een klachtgerichte behandeling massagetherapie werk ik aan het verbeteren van de doorbloeding van de spieren, het losmaken van verklevingen en het behandelen van pijnlijke triggerpoints. Ook geef ik advies over hoe je deze klachten zelf verder kunt behandelen. Bij een (kort) traject geef ik zelfs gratis een triggerpointballetje mee.

Daarnaast raad ik (Fieneke) aan om de oorzaken van jouw stress aan te pakken. Als holistisch (leefstijl)coach kan ik je ook daarbij begeleiden.

 

Technieken van klachtgerichte massage

Tijdens een sessie klachtgerichte massage maak ik voornamelijk gebruik van technieken uit de klassieke massage en de triggerpointtherapie. Indien gewenst kunnen we er ook voor kiezen om (kort) cupping toe te passen. Deze methode bevordert ook de doorbloeding en kan helpen bij het losmaken van spanningen en verklevingen.

Ik baseer mijn benadering altijd op westerse anatomische kennis en hanteer een holistische aanpak. Voor mij betekent holistisch dat ik niet alleen aandacht besteed aan het fysieke aspect, maar ook aan het mentale, emotionele en energetische aspect!

 

 

Diverse methoden voor minder stress

Er zijn diverse methoden om de fysieke gevolgen van overmatige stress te verminderen. Denk bijvoorbeeld ook aan ademhalingsoefeningen, meditatie, een bezoek aan de sauna en wandelen in de natuur.

Deze technieken kunnen helpen om spierspanning te verminderen en de hartslag te verlagen, wat op zijn beurt het immuunsysteem versterkt.

Het belangrijkste verschil met klachtgerichte massage is dat tijdens een massagebehandeling gerichte aandacht wordt besteed aan de specifieke klachten. Spierspanning wordt verminderd en eventuele triggerpoints worden gelokaliseerd en behandeld, wat direct leidt tot verlichting van pijn en ongemak.

Naast deze behandelingen is het sterk aanbevolen om tijd vrij te maken voor meditatie, ademhalingsoefeningen en/of yoga. Met een coachingstraject van Lifestyle Massagetherapie & Coaching vergroot je je bewustzijn en ontdek je wat de juiste keuzes zijn voor een gelukkig leven voor jou!