Lifestyle Massagetherapie & Coaching

Leefstijlcoaching

Noordwijkerhout

Een gezondere leefstijl bij stressklachten

Een gezondere leefstijl

Leefstijlcoaching richt zich op een aantal gebieden die samen voor een goede gezondheid zorgen. Dit zijn Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanning & Slaap én Zingeving.

v

Minder stress door leefstijl

Lifestyle Massagetherapie & Coaching is gespecialiseerd in (blijvende) stressvermindering. Een gezonde leefstijl is hier heel belangrijk voor!

Persoonlijke begeleiding

Mijn begeleiding is géén GLI, maar een persoonlijk traject afgestemd op wat jij nodig hebt. Vergoeding is (deels) mogelijk door de zorgverzekeraars die ook massagetherapie vergoeden.

 

Leefstijlcoaching in Noordwijkerhout

Lifestyle Massagetherapie & Coaching biedt ook leefstijlcoaching aan. De focus ligt daarbij op het verminderen van stressklachten.

Een gezonde leefstijl draait om (meer) bewegen, (niet) roken, (matig gebruik van) alcohol, (gezonde) voeding en (voldoende) ontspanning & slaap.

Dit zijn de BRAVO-factoren, op basis waarvan een traject leefstijlcoaching wordt gestructureerd.

Voeg daar zingeving aan toe en je hebt de bouwstenen voor een vitaal en tevreden leven.

Een traject kan puur om leefstijlbegeleiding draaien of een combinatie zijn met massagetherapie.

Bewuste leefstijlkeuzes voor minder stress

Een gezonde en bewuste leefstijl is onlosmakelijk verbonden met de ervaring van stress. Veel en/of chronische stress leidt over het algemeen tot ongezondere leefstijlkeuzes. En een ongezonde leefstijl kan juist tot meer stress leiden, omdat je weerbaarheid daardoor vermindert.

Dit is een vicieuze én helaas ook destructieve cirkel, die regelmatig tot overspannenheid en burn-outklachten leidt.

De sleutel tot het verminderen van stress ligt in het maken van bewuste keuzes en het stellen van duidelijke prioriteiten!

Beter voor jezelf zorgen

 Wat heb jij nodig om beter voor jezelf te zorgen?

Leefstijlcoaching draait vooral om het ontdekken van wat jij nodig hebt om gezondere keuzes te maken die passen bij jouw leven én bij jouw persoonlijkheid.

Wat zijn voor jou de betere keuzes qua voeding, die ook nog eens haalbaar zijn? Welke vormen van beweging passen bij jouw lichaam en jouw dagelijkse routine? Hoe kun jij op een prettige manier ontspannen? En hoe zorg jij voor voldoende en effectieve slaap?

Coaching op leefstijl gaan altijd over wie jij bent en waarom jij doet wat jij doet. Wat heb jij nodig om andere keuzes te maken? Hoe kun jij beter voor jezelf zorgen? Wat heb jij nodig om jezelf op de eerste plaats te zetten?

Waar hecht jij waarde aan in het leven? Wat motiveert jou om ’s ochtends op te staan? En hoe kan jij op basis hiervan betere prioriteiten stellen?

Wanneer jij helder hebt wat voor jou écht belangrijk is, wordt het makkelijker om beslissingen te nemen die daarbij passen.

Een holistisch coachtraject

In een holistisch coachtraject onderzoeken we jouw antwoorden altijd een laagje dieper. Omdat een betekenisvol leven leiden het zoveel eenvoudiger maakt om gezonde(re) keuzes voor jouw welzijn te maken!

Binnen een traject (holistische) leefstijlcoaching wordt altijd gekeken naar wie jij bent als mens, naar jouw verlangens en naar jouw pijn.
Waarbij de sessies altijd constructief en met een positief gevoel afgerond worden.

Steeds een laagje dieper, naar meer zelfinzicht en zelfliefde én gezondere gewoontes. Zo mooi!

Tijdens het traject met Fieneke kreeg ik meer inzicht in mijn voedingsgewoonten. Omdat ik steeds veel stress had, at ik vaak gemakkelijk en niet zo gezond, waardoor ik mij fysiek minder fit ging voelen (en ook nog eens te zwaar werd).

Door (redelijk) snelle maar wél gezondere keuzes te maken en daarnaast mijn voeding beter te plannen, voelde ik mij al snel beter in mijn vel, waardoor ik weer beter met de stress in mijn leven om kon gaan.

Met de leefstijlbegeleiding van Fieneke boekte ik verrassend snel vooruitgang!

Cliënte (42 jaar)

Herkenning, erkenning en begrip

Als alleenstaande moeder van een kleuter én hardwerkende zzp’er ken ik, massagetherapeut en (leefstijl)coach Fieneke, heel goed de uitdaging van veel moeten doen in áltijd te weinig tijd. Daarom begrijp ik heel goed waarom het erg moeilijk kan zijn om óók jouw eigen behoeften prioriteit te geven. Terwijl dit wel heel belangrijk is!

Realiseer je dat wanneer jij goed voor jouzelf zorgt, jij ook weer beter voor jouw kinderen en geliefden kunt zorgen.

Ben jij eraan toe om stappen te zetten op het gebied van stressvermindering en het maken van bewuste keuzes betreffende jouw leven en leefstijl? Dan ben je van harte welkom voor een traject stressvermindering inclusief begeleiding op leefstijl bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching in Noordwijkerhout.