Individuele trajecten leefstijlcoaching

Jij bent welkom voor een individueel traject leefstijlcoaching bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout / Lifestyle Coaching Bollenstreek!

Deze sessies worden door diverse zorgverzekeraars vergoed o.b.v. de erkenning van Fieneke Rozema als massagetherapeut. Als je benieuwd bent welke zorgverzekeraars dit zijn, kijk dan hier.

Op deze pagina vertel ik jou graag wat een traject leefstijlcoaching bij leefstijlcoach & massagetherapeut Fieneke inhoudt.

 

Wat is leefstijlcoaching?

In een traject leefstijlcoaching brengen wij samen jouw leefstijl in kaart op basis van de BRAVO-factoren, te weten:

  • Beweging
  • Roken
  • Alcohol
  • Voeding
  • Ontspanning & Slaap

Simpel gezegd kijken we naar alle elementen die een gezond & gelukkig leven maken. Daar hoort bijvoorbeeld ook het onderwerp zingeving bij. Want weet jij waar jij voor leeft? Wat is jouw doel? En wat maakt jou blij? Als je dit helder hebt, dan wordt het ook gemakkelijker om goed/beter voor jouzelf te zorgen. Je weet dan immers waar je ‘het’ voor doet!

Op basis van de verzamelde informatie en gevoerde gesprekken zal jij zélf beslissen wat jouw volgende stap wordt naar een gezondere leefstijl. Hierbij is het belangrijk dat je leefstijl bij jou past én dat je deze voor langere tijd vol kunt houden.

Leefstijlcoaching gaat nooit om korte-termijnoplossingen, maar altijd om de lange termijn op een manier die precies goed is voor jou, zoals jíj bent op dít moment! De stappen die jij gaat zetten passen bij jou omdat je ze zelf hebt bedacht en zelf hebt geïmplementeerd in hoe jouw leven er nu uitziet. Als coach begeleid ik jou hier graag bij.

Opzet van het traject

1) Kennismaking

We beginnen met een kennismaking, waarbij we van beide kanten kijken of het klikt. Daarnaast kijk ik of jouw hulpvraag past bij wat ik op dit moment kan begeleiden én vraag ik naar jouw gezondheidsklachten. In sommige gevallen is het verstandig als de huisarts of een andere specialist meekijkt tijdens het traject.

2) Sessies coaching

De sessies coaching duren 60-75 minuten. Hierin gaan we dieper in op jouw leefstijlgewoontes. Jij mag aangeven wat voor jou de belangrijkste thema’s zijn, wat jouw gedachten zijn over de eerste verbetering. Tegelijkertijd zal ik zelf ook een inventarisatie maken van waarvan ík denk dat er verbetering mogelijk is. Jij bent altijd degene die besluit daar iets mee te gaan doen, of niet.

3) Huiswerk

Om een goed beeld van jouw huidige leefstijl te krijgen zal ik je waarschijnlijk vragen wat huiswerk te maken, zoals een aantal dagen je voeding bijhouden, je beweging en/of je slaap. Tevens krijg ik graag inzicht in jouw stressniveau. Het huiswerk is vooral in de eerste paar weken. In de sessies kunnen we jou ook meten & wegen.

4) Leefstijlanalyse

Wanneer ik genoeg gegevens verzameld heb, schrijf ik een korte analyse. Waar sta je nu en wat is (regulier-wetenschappelijk gezien) de meest wenselijke situatie? Hoeveel zou je moeten bewegen? Hoe is de verhouding tussen de verschillende voedingsstoffen in jouw eetpatroon? Word je uitgerust wakker? Heb je veel stress? Op basis van deze analyse kun jij je volgende stappen zetten. Jij beslist zelf wat je voor nu belangrijk vindt.

5) Leefstijladvies

Tot slot schrijf ik nog een leefstijladvies voor jou. Hierin geef ik je een aantal adviezen mee, die mijns inziens jouw leefstijl verder kunnen verbeteren. Dit advies is als een handvat voor na het traject, waarmee je stap voor stap verder kunt werken of nog eens iets terug kan vinden. Vind je de begeleiding wel fijn en kies je voor een langer traject? Dan biedt het leefstijladvies een fijn houvast!