Regelmatig hoor ik van vrouwen dat ze elders voor zwangerschapsmassage zijn geweest en teleurgesteld waren dat deze alleen in zijligging was, en niet op de buik…! Hoewel zwangerschapsmassage op de zij ook heel fijn kan zijn (ik kan dat ook bieden!), ervaart het merendeel van de vrouwen de meeste ontspanning tijdens een zwangerschapsmassage in buikligging. In deze blog deel ik graag waarom dit voor de meeste vrouwen de voorkeurspositie is.

 

Zwangerschapsmassage in buikligging – de beste ontspanning

Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen! Er groeit een nieuw leven in jou en dat vraagt veel van jouw lichaam. Daarnaast kan de zwangerschap ook mentaal en emotioneel een uitdagende periode zijn. Het helpt om daar bewust mee om te gaan en voldoende te ontspannen en rusten. Een zwangerschapsmassage kan daar een bijdrage aan leveren.

Er zijn meerdere voordelen aan het ontvangen van een zwangerschapsmassage op je buik:

  • Wanneer je op je buik ligt, kun je je het gemakkelijkst afsluiten van wat er om je heen gebeurt. Hierdoor ontspan je het snelst.
  • Je buik is heel even iets minder prominent aanwezig. En je kunt weer een positie aannemen die je misschien wel erg gemist hebt!
  • De massage die je ontvangt is symmetrisch, in plaats van eerst de ene kant van je rug en dan de andere kant, met draaien tussendoor. De setting van de massage is dus rustiger, wat de ontspanning bevordert.
  • Massage in buikligging biedt meer mogelijkheden om ook (met voorzichtigheid) op fysieke klachten te werken. Zo kan ik wat dieper werken op de schouders, de onderrug of het bekken, indien gewenst.

 Lees hier mijn andere blogs over zwangerschapsmassage! 

 

Goede ondersteuning tijdens de zwangerschapsmassage

En als je toch niet lekker ligt, dan kun je altijd nog draaien naar je rug (met goede ondersteuning van een stevig kussen) of schakelen we (met enkele aanpassingen) alsnog over naar een heerlijke massage in zijligging!

In alle gevallen zorg ik voor een goede ondersteuning van jouw lichaam. De druk op je buik mag niet te groot zijn, maar je rug mag ook niet te hol komen te liggen. In de loop der jaren ben ik hier heel handig in geworden! Jouw lichaam is uniek en daar hou ik rekening mee. Net zoals elke massage anders is, omdat jouw lichaam en wensen op dat moment anders zijn.

 

Zwangerschapsmassage in Noordwijkerhout

Ik verzorg zwangerschapsmassages voor vrouwen vanuit de hele Bollenstreek. Steeds meer vrouwen weten mij te vinden voor een weldadige zwangerschapsmassage, waarbij ik ook verlichting bij diverse fysieke klachten kan bieden.

Natuurlijke zorg en welzijn tijdens de zwangerschap zijn van onschatbare waarde voor aanstaande moeders. Zwangerschapsmassage is een uitstekende manier om tijdens deze bijzondere periode van het leven van de aanstaande moeder te genieten en te ontspannen. Lifestyle Massagetherapie & Coaching (voorheen Lifestyle Massage Noordwijkerhout) besteedt speciale aandacht aan comfort, ontspanning en verbondenheid met de groeiende baby.

Over Lifestyle Massagetherapie & Coaching

Wil je meer weten over massagetherapeut & holistisch coach Fieneke,
kijk dan hier
!

Wil je meer informatie of graag een afspraak maken,
kijk dan hier
!