Zwangerschapsmassage

 

Zwangerschapsmassage is een heerlijke en veilige manier om tijdens de zwangerschap te ontspannen, naast verscheidene andere gezondheidsvoordelen. In verwachting zijn doet veel met het vrouwenlichaam; er verandert echt van alles…!

  • De hormonen gieren door je lichaam.
  • Je komt kilo’s aan…
  • …waardoor het zwaartepunt van je lichaam verandert.
  • Tegelijkertijd verweken je normaal zo stevige gewrichten door het hormoon ‘relaxine’ om ruimte te maken voor de bevalling.
  • Je kunt last krijgen van allerlei kleine en grote klachten, zoals jeuk, rare dromen, rugklachten, vocht vasthouden en bekkeninstabiliteit.
  • Tevens mag jij je mentaal en emotioneel voorbereiden op een enorme verandering in jouw leven…

 

Het is belangrijk te ontspannen!

Waarom zwangerschapsmassage?

Juíst tijdens de zwangerschap is het belangrijk om goed te ontspannen. Hoe meer ontspannen jij bent, hoe beter het kindje in jouw buik heerlijk rustig kan groeien.

Het kindje in jouw buik krijgt dan alle ruimte om zijn plek in te nemen. En door goed te ontspannen bespaart jouw lichaam energie, waarvan jouw kindje weer volop kan profiteren.

 

Verhoogd lichaamsbewustzijn

Het voordeel van massages tijdens de zwangerschap is dat het jou helpt ontspannen én dat jij je steeds beter bewust wordt van wat er speelt in jouw lichaam. Waar houd jij spanning vast? Hoe voelt dat?

Door je bewust te worden van de spanning in jouw lichaam, kan je ook actief oefenen met deze spanning loslaten. Dat is nuttig, want bij de bevalling wil je ook graag zoveel mogelijk ontspanning bereiken. Hiervoor zijn onder meer ademhalingsoefeningen die jou extra kunnen helpen.

Daarnaast kan het heel prettig zijn om zwangerschapsyoga te volgen, of bijvoorbeeld een cursus hypnobirthing of haptotherapie voor zwangeren. In Noordwijkerhout worden er fijne cursussen gegeven bij More for Moms.

Ik raad het absoluut aan om je bewust voor te bereiden op de bevalling. Zwangerschapsmassage is daar een heel laagdrempelig voorbeeld van.

 

Belangrijke informatie over de zwangerschapsmassage

Massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijkerhout biedt zwangerschapsmassage aan van het begin van de zwangerschap tot in de laatste dagen.

Soms wordt er gezegd dat de eerste 12 weken van de zwangerschap een contra-indicatie voor massage zijn. Medisch gezien zijn hier geen bewijzen voor en hoef jij je geen zorgen te maken. Máár het is wel belangrijk je te realiseren dat er in de vroege stadia van een zwangerschap relatief vaak iets mis kan gaan. Het is belangrijk dat Lifestyle Massage Noordwijkerhout daar dan niet de schuld van krijgt. Dus áls je voor een massage in de eerste weken van je zwangerschap kiest, dan is het heel belangrijk dat jij het direct aangeeft als het toch niet goed voelt. Massagetherapeut Fieneke zal ook altijd met veel beleid te werk gaan. Vertrouw je het toch niet helemaal? Stel je massage dan nog even uit tot het 2e trimester.

Zolang het nog comfortabel voelt, kunnen wij de massage in buikligging doen. Dit is mogelijk op een speciale zwangerschapstafel, waar een uitsparing voor de buik en de borst in is gemaakt. Bij een grotere buik, bij vervelende bekkenklachten óf wanneer jij dat sowieso prettiger vindt, mag jij tijdens de massage op je zij liggen. Je houding wordt dan met kussens ondersteund. Dit is een gebruikelijke, prettige en altijd veilige manier om zwangere vrouwen te masseren.

De regel bij zwangerschapsmassage is altijd: het móet goed voelen! Doet het dat niet, dan veranderen we van aanpak. Het zwangere lichaam vraagt om liefdevolle aandacht en zorgvuldigheid.

Dit geldt ook voor het aanraken van jouw buik. Vind je dat fijn, dan maken we via de buik contact met jouw kindje. Wil je dat liever niet, dan is dat ook helemaal prima! De meeste afspraken die ik geef zijn niet gericht op aanraking van de buik. 

 

Behandeling van klachten in de zwangerschap

Uiteraard kan ik extra aandacht aan jouw rug/schouders/bekken/benen/voeten besteden, afhankelijk van wat jij nodig hebt. Dan combineren we de ontspanning met het verminderen van lichamelijke ongemakken, wat ook zeer prettig kan zijn…! Bij ernstige klachten zoals bekkeninstabiliteit is het uiteraard raadzaam om ook een specialist te raadplegen.

Bij emotionele klachten heb ik natuurlijk een luisterend oor voor jou. Deze aandacht in combinatie met een fijne aanraking kan zeer helend zijn. Laat mij alsjeblieft weten wat jij nodig hebt en wat ik misschien voor jou kan betekenen.

 

Tot slot

Geniet van jouw zwangerschap! Het is soms een zware periode, maar vooral ook een heel bijzondere! Er groeit een nieuw leven in jou! <3

Door de zwangerschap van mijn lieve dochter Nika ben ik het vrouwenlichaam nog zoveel meer gaan waarderen!

Hoe wonderlijk is het, dat wij vrouwen op deze manier het leven mogen doorgeven. Heel mooi vind ik het dan ook om met een zwangerschapsmassage op mijn beurt even voor jou te mogen zorgen.

Massage op de buik of in zijligging?

 
In de praktijk in Noordwijkerhout is een massagetafel speciaal voor zwangerschapsmassages aanwezig. Hierop kan je tot ver in de zwangerschap nog een massage in buikligging ondergaan. De ervaring leert dat de meeste vrouwen dit de fijnste manier vinden om te ontspannen.

Wanneer er sprake is van serieuze rug- of bekkenklachten in de zwangerschap, dan is het aan te raden om de massage in zijligging te ondergaan. Ook dit is een fijne manier van masseren en mogelijk tot aan de dag van de bevalling!

Tarieven zwangerschapsmassage

De tarieven voor zwangerschapsmassage vind je hier: https://lifestylemassagenoordwijkerhout.nl/tarieven-massage/

Er zijn een aantal zorgverzekeraars die het werk van Lifestyle Massage Noordwijkerhout vergoeden. De tarieven en voorwaarden daarvoor vind je hier: https://lifestylemassagenoordwijkerhout.nl/tarieven-massagetherapie/

Als je slechts een enkele keer wilt komen om te ontspannen, dan kan dat in principe niet met vergoeding van de zorgverzekeraars. Heb je behoefte aan diepere ontspanning en/of mentale/emotionele begeleiding tijdens de zwangerschap en als voorbereiding voor de bevalling, dan kan ben je van harte welkom voor een aantal sessies massagetherapie.

Voor een zwangerschapsmassage is 60 minuten de ideale lengte.
Eventueel is 45 of 75 minuten ook mogelijk.

Neem gerust contact op als je vragen hebt!

 

Openingstijden Lifestyle Masssage Noordwijkerhout

Kijk hier voor de actuele openingstijden: https://lifestylemassagenoordwijkerhout.nl/openingstijden/