Ontspannen en tot rust komen, wie wil dat nu niet? Klassieke ofwel ‘normale’ massage is een uitstekende manier om lichaam en geest te ontspannen. Maar heb je al eens gehoord van klankmassage?

Bij deze vorm van massage worden klankschalen gebruikt om helende trillingen door het lichaam te laten stromen. In dit artikel vertel ik jou over de Peter Hess®-massage met klankschalen en waarom klankmassage zo goed voor je kan zijn.

 

Wat is massage met klankschalen?

Klankmassage is een vorm van massage waarbij gebruik wordt gemaakt van hoge kwaliteit (therapeutische) klankschalen. De schalen worden op en rond het lichaam geplaatst en zacht met een klopper aangeslagen. Door de trillingen die daardoor ontstaan, kan er een diepe ontspanning in lichaam en geest optreden. Omdat de klankschalen strategisch zowel op als rond het lichaam worden geplaatst en aangeklopt, kunnen de trillingen het hele lichaam bereiken. Gelijk elke massage is het daarbij mogelijk om meer of minder aandacht aan bepaalde gebieden te geven. Waar gaat jouw behoefte naar uit?

 

Wat zijn de voordelen van klankmassage?

Klankmassage heeft veel voordelen voor zowel het lichaam als de geest. Zo kan het helpen bij:

  • Ontspanning van het lichaam en de geest
  • Vermindering van stress en eventuele angst
  • Verlichting van pijnklachten
  • Verbetering van de slaap
  • Versterking van het immuunsysteem
  • Helpt bij het loslaten van gedachten
  • Versterkt het lichaamsbewustzijn.

Lees hier meer over de effecten van klankmassage.

 

Hoe verloopt een klankmassage?

Een klankmassage begint met een kort gesprek waarin massagetherapeut & klankmasseur Fieneke luistert naar jouw wensen en eventuele klachten. Daarna neem je plaats op een comfortabele massagetafel (of eventueel op een dikke mat op de grond). De klankmassage wordt zorgvuldig opgebouwd volgens de principes van Peter Hess. De manier waarop wélke klankschaal wáár wordt aangeklopt is uitgebreid onderzocht.

De klankschalen worden op en rond jouw lichaam geplaatst en met een klopper aangeslagen. Hierbij ligt het tempo vrij traag en zijn de kloppingen niet te hard. Immers, voor een goede ontspanning is het belangrijk dat het aangenaam is en dat het zenuwstelsel (incl. de hersenen) echt kan vertragen. Voorspelbaarheid is hierbij ook belangrijk; verrassingen maken juist alert.

Hoe lijkt het jou om een klankmassage te ontvangen?

Als je graag meer wilt weten én Duits verstaat, dan is onderstaande video wellicht interessant om te leren over de werking van de klankmassage volgens de methode van Peter Hess. Je kunt ook meer lezen op de website van de Nederlands-Belgische afdeling van de internationale Peter Hess academie.