Massage & massagetherapie
bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout

 

Voel je welkom voor een professionele massage,
gegeven door gediplomeerd massagetherapeut Fieneke Rozema.

Lifestyle Massage Noordwijkerhout biedt massage en massagetherapie aan.
Wat is het verschil?

 

Massage

De ‘gewone’ massages zijn voornamelijk op ontspanning gericht.

In principe gaan we bij deze massages slechts zijdelings in op eventuele aanwezige pijnklachten en/of emotionele aandachtspunten. Het ontspannen van lichaam en geest is bij deze massages echt het hoofddoel, niet het behandelen van de oorzaak van de klacht.

Let op: Deze massages komen niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars.

Aanbod massage

– Kijk hier voor meer informatie over ontspanningsmassage.
– Kijk hier voor meer informatie over ontspannende voetreflexmassage.
– Kijk hier voor meer informatie over zwangerschapsmassage.
– Kijk hier voor meer informatie over postnatale massage.

Tarieven massage

– Kijk hier voor de tarieven van de massage.

Voorbeeld massage versus massagetherapie

 

Stel nu dat je last heb van spanning in de nek en schouders. Dit is mogelijk veroorzaakt door werkstress en/of een verkeerde houding en ook privé speelt er het een en ander…

Tijdens een ontspanningsmassage kan je weer even tot rust komen en krijgen de gespannen spieren natuurlijk ook wat extra aandacht. Heerlijk!

Bij massagetherapie is ont-spanning eveneens belangrijk, maar kijken we ook verder naar de oorzaak van het probleem.

De spierklachten worden technischer behandeld en je krijgt altijd een advies over hoe je zelf de klachten kunt behandelen en misschien zelfs voorkomen. In een coachingsgesprek kunnen we samen kijken naar hoe jij meer rustmomenten in je leven kunt creëren, bijvoorbeeld, waardoor je minder spanning op zult bouwen.

Zo draagt een traject massagetherapie echt bij aan het oplossen van jouw ‘probleem’. (Dit is ook de reden waarom massagetherapie door diverse zorgverzekeraars medisch erkend wordt!)

Als jij daar (nu) geen behoefte aan hebt, dan is een heerlijk ontspannende massage evengoed een heel gezonde keuze!
Wat heb jij het meeste nodig nu?

Massagetherapie

Massagetherapie omvat de massages van Lifestyle Massage Noordwijkerhout die meer therapeutisch en/of technisch van aard zijn.

Hier werken cliënt en massagetherapeut samen aan het verbeteren van een fysieke of emotionele klacht.

Denk hier bijvoorbeeld aan een gerichte behandeling van triggerpoints en/of bindweefsel (fascia). Ook een holistische massage bij verdriet of burn-out, waarbij je de ruimte krijgt om echt te voelen & ter bewustwording van de signalen van je lichaam, valt onder massagetherapie.

Trajecten massagetherapie kunnen worden gecombineerd met coaching. Dit is een krachtige manier om klachten te verbeteren en de kwaliteit van jouw leven naar een hoger niveau te tillen.

Let op: Massagetherapie en coaching komen mogelijk in aanmerking voor vergoeding door jouw zorgverzekeraar vanuit het aanvullende pakket. Kijk onder ‘alternatief’ of ‘complementair’ in jouw polis. Massagetherapie valt voorlopig nog onder ‘overige natuurgeneeskunde’, prestatiecode 24005. (Dit gaat ten goede veranderen!) Neem bij twijfel contact op met jouw zorgverzekeraar. Alle officiële gegevens van Lifestyle Massagetherapie vind je onder contact.

Technieken massagetherapie

– Kijk hier voor meer informatie over klachtgerichte massage (fysieke klachten).
– Kijk hier voor meer informatie over massagetherapie bij emotionele hulpvragen.
– Kijk hier voor meer informatie over coaching.
– Kijk hier voor meer informatie over triggerpointtherapie.
– Kijk hier voor meer informatie over cuppingtherapie.
– Kijk hier voor meer informatie over klankmassage.

Tarieven massagetherapie

Kijk hier voor de tarieven en vergoedingen van de massagetherapie.

Uitgebreidere toelichting ‘massage’

Onder massage versta ik

  • ontspanningsmassage = een zachtere massage met flow.
    Hier kan wel nadruk op pijnlijke gebieden gelegd worden, maar ik zal hier géén uitgebreide diepgaande behandeling van geven, want dan wordt het een klachtgerichte massage. Klachtgerichte massage valt onder massagetherapie, is technischer van aard en vereist ook een intake.
  • zwangerschapsmassage = fijne ontspanning tijdens de zwangerschap
  • postnatale massage = fijne ontspanning in de periode na de bevalling

Dit zijn de massagevormen waarvoor cliënten regelmatig slechts een of enkele keren komen en waarvoor ik in principe geen medische danwel technische handelingen hoef te verrichten. Je komt binnen, ik vraag heel kort naar contra-indicaties en je gaat heerlijk liggen. Dat is alles! Deze massages komen dus niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. 

Uitgebreidere toelichting ‘massagetherapie’

Onder massagetherapie schaar ik alle massages waarvoor ik meer kennis en technieken zal toepassen. Dit zijn de massages waarbij ik met de cliënt werk aan het behandelen van een fysieke of mentale klacht. Hiervoor zal ik altijd een intake (anamnese) moeten afnemen, om zo meer inzicht in het probleem en de hulpvraag te krijgen.

Voor deze massages zet ik ook meer technische en therapeutische kennis in. Het idee is echt dat wij samen werken aan het verbeteren van jouw welzijn en gezondheid. Hiervoor heb ik jarenlang opleidingen en bijscholingen gevolgd. Deze massagebehandelingen komen daarom ook in aanmerking voor vergoeding door een aantal zorgverzekeraars.

De massagevormen die hieronder vallen zijn:

  • massage gericht op fysieke klachten, met gebruik van technieken als triggerpointtherapie, cuppingtherapie en fasciarelease
  • massage bij emotionele klachten, zoals verdriet, burn-out en slecht bij je gevoel kunnen
  • massage bij fibromyalgie en andere chronische pijnklachten

Het gebruik van technieken wordt per massage afgestemd. Mocht je zwanger zijn en graag een aantal sessies massagetherapie afnemen, neem dan contact met mij op.

Natuurlijk is ontspanning altijd een onderdeel van massagetherapie omdat daardoor een massage beter werkt, maar bij massagetherapie kan “puur ontspannen” nooit de hoofdinzet zijn zonder begeleidend onderzoek waarom jij moeite hebt met ontspannen en hoe jij hier in je dagelijks leven stappen in kunt zetten, bijvoorbeeld. Samen gaan we werken aan verbetering, zodat jij hopelijk in het algemeen meer ontspannen zult kunnen leven.

Mondkapjes vrijwillig

 

Mondkapjes zijn bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout vrijwillig. Dit is conform de mondkapjesplicht zoals de overheid die heeft gepubliceerd op 30 november 2020.
De massagepraktijk is géén publieke ruimte.

Als behandelaar ben ik altijd bereid om een mondkapje te dragen.

Jij als cliënt hoeft dit niet te doen wanneer jij dit niet prettig vindt, in het algemeen of in specifieke situaties, bijvoorbeeld wanneer je met je gezicht naar beneden in de hoofdsteun ligt.

Uiteraard zorg ik voor goede ventilatie, luchtvochtigheid en hygiëne in de praktijkruimte.
De praktijkruimte is recent goedgekeurd door de beroepsvereniging tijdens een verplichte visitatie.

Als jij of ik klachten hebben zullen we de afspraak verzetten.

In het blog op deze website licht ik deze informatie graag met feiten toe.