Massage & Massagetherapie

in Noordwijkerhout

 

Lifestyle Massagetherapie & Coaching biedt zowel ontspannende als therapeutische massages aan. Alle sessies worden gegeven door massagetherapeut en (holistisch) coach Fieneke Rozema.

De therapeutische massages vallen onder de noemer ‘massagetherapie’. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen. 

Op deze pagina leg ik graag het verschil uit tussen massage en massagetherapie.

Massage

Het primaire doel van de ‘gewone’ massages is om ontspanning te bereiken. Massagetherapeut Fieneke geeft jou een massage op maat, gericht op het ontspannen van lichaam & geest. Het behandelen van de (oorzaak van) een fysieke klacht wordt tijdens deze sessies in principe niet gedaan.

Wel kan er extra aandacht uitgaan naar klachten in bijvoorbeeld rug, schouders, nek of armen. De focus van de massage blijft echter altijd rust, verbinding en ontspanning.

 

Aanbod massage

 

Tarieven massage

Let op: Deze massages komen niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars.

Bekijk hier de tarieven voor losse massagebehandelingen.

Massagetherapie

Massagetherapie omvat de behandelingen van Lifestyle Massagetherapie & Coaching die meer therapeutisch van karakter zijn. Dit betekent dat de behandelingen niet alleen gericht zijn op ontspanning en welzijn, maar ook op de oorzaak van fysieke en emotionele klachten. Om deze reden betreft massagetherapie meestal een (kort) traject. 

 

Massagetherapie voor stressvermindering en bewuster leven

Sinds het najaar van 2023 specialiseert Lifestyle Massagetherapie & Coaching (voorheen Lifestyle Massage Noordwijkerhout) zich in het verminderen van stressklachten op basis van hoogwaardige massagetherapie en het coachen op het maken van bewustere keuzes.

Massagetherapie als discipline wordt hierbij met name ingezet voor het fysiek behandelen en begeleiden van klachten met een emotionele of mentale oorzaak. Hierbij kun je denken aan spierspanning door gejaagdheid, hoge/versnelde ademhaling, vlug geïrriteerd zijn, gevoel van zinloosheid, verdriet, of juist niet goed meer bij je gevoel kunnen komen.

Triggerpoints die voortkomen uit deze emotionele klachten, vooral in de spieren van het bovenlichaam, kunnen daarbij behandeld worden. Dit geldt ook voor duidelijke verklevingen van het bindweefsel.

 

Lichaamsbewustzijn vergroten

Tijdens de behandelingen massagetherapie krijg je de ruimte om diep te voelen en leer je bewuster te worden van de signalen van je lichaam. Soms voelt een massage heerlijk ontspannend aan, terwijl het op andere momenten misschien wat pijnlijk kan zijn, of wellicht ervaar je bepaalde aanrakingen zelfs als vervelend. Het zijn allemaal waardevolle lessen.

Massagetherapeut Fieneke rondt een massage altijd aangenaam ontspannen af, waardoor een positieve herinnering aan de massage blijft.

Je hebt ook de mogelijkheid om sessies massagetherapie te combineren met coaching. Dit is een krachtige manier om (stress)klachten op de lange termijn te verbeteren en zo de kwaliteit van jouw leven te verhogen.

 

Technieken massagetherapie

 

Tarieven massagetherapie

Massagetherapie en coaching komen mogelijk in aanmerking voor vergoeding door jouw zorgverzekeraar vanuit het aanvullende pakket.

Bekijk hier de tarieven, vergoedingen en voorwaarden van de massagetherapie.

Voorbeeld van massage versus massagetherapie

Stel dat je kampt met pijnlijke spanning in je nek en schouders. Misschien wordt dit veroorzaakt door werkstress, een verkeerde houding of leefstijlfactoren, en spelen er ook persoonlijke zaken mee…

Tijdens een ontspanningsmassage kun je even helemaal tot rust komen, en tegelijkertijd krijgen de gespannen spieren de aandacht die ze nodig hebben. Een waardevol moment voor jezelf!

Bij massagetherapie draait het niet alleen om ontspanning, maar kijken we ook dieper naar de oorzaak van het probleem.

Je spierklachten zullen met meer technische precisie behandeld worden. Tevens kun je advies krijgen over hoe je de pijnklachten ook zelf kunt behandelen. Hierdoor kan jij zelf een actieve houding innemen ten opzichte van jouw (pijn)klachten! 

In een coachgesprek kan jij onderzoeken hoe jij jouw leven met minder stress kunt inrichten. Wanneer kan jij rustmomenten inplannen, en zijn er nog zaken die uit je agenda geschrapt kunnen worden? Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Wat past er bij jouw leven?

Bewustere keuzes zullen zorgen voor minder opbouw van (pijnlijke) spanningsklachten, een effectievere slaap en zelfs een verbeterde spijsvertering!

Op deze manier draagt een traject massagetherapie met coaching / bewustwording daadwerkelijk bij aan het aanpakken van de onderliggende oorzaken. Dit is ook de reden waarom massagetherapie als medische discipline wordt erkend!

Voel je welkom!

 

Spreekt het werk van Lifestyle Massagetherapie & Coaching je aan? Dan ben je van harte welkom in deze praktijk!

Neem dus gerust contact op voor het stellen van vraag, een gratis kennismaking of het maken van een afspraak!