Lifestyle Massagetherapie & Coaching

Massage en Massagetherapie

in Noordwijkerhout

Uitleg over het verschil tussen deze twee termen

Massagetherapie

Massagetherapie houdt in dat klachten (fysiek, mentaal, emotioneel) met massage worden behandeld.
De methode is holistisch omdat er op verschillende vlakken wordt gewerkt.

Massage

Een ‘gewone’ massage richt zich op ontspanning en/of het stimuleren van de spieren zonder een medische hulpvraag.
Deze massage is dus meer vrijblijvend, maar nog steeds erg gezond!

Medische erkenning

Massagetherapeut Fieneke masseert sinds 2014 en heeft diverse opleidingen gevolgd.
Sinds 2017 worden haar massagetherapiesessies ook medisch erkend door diverse zorgverzekeraars.

 

Massage & Massagetherapie

in Noordwijkerhout

 

Lifestyle Massagetherapie & Coaching is gespecialiseerd in ontspanning én verandering bij stressklachten.

Massage bij stressklachten kan heel effectief zijn. Een snelle manier om pijnlijke spieren te verzachten en spanning los te laten.

Massagetherapeut en holistisch coach Fieneke Rozema biedt zowel (puur) ontspannende als therapeutische massages aan. Wat het verschil is tussen massage en massagetherapie, leg ik op deze pagina uit.

Massage

Enerzijds kunnen massagesessies puur gericht zijn op het ontspannen van lichaam en geest. Jij mag dan liggen en ontvangen, zonder dat je verder iets hoeft te doen. Ik geef jou dan een professionele massage in een heerlijk verwarmde massageruimte, waarbij ik zorg voor passende muziek, kwalitatieve massageolie en een rustgevende sfeer.

Dit is het aanbod massage van Lifestyle Massagetherapie & Coaching.

Massagetherapie

Anderzijds kunnen de massages ook meer therapeutisch worden benaderd. Dan gaan we in de sessies verder dan alleen ontspannen en werken we ook aan inzicht in de klacht en (blijvende) verandering. Door deze verdieping komen de sessies van Lifestyle Massagetherapie & Coaching bij een aantal zorgverzekeraars in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding.

Dit is het aanbod massagetherapie van Lifestyle Massagetherapie & Coaching.

Massage in Noordwijkerhout

Het doel van de ‘gewone’ massages is om ontspanning te bereiken en de weefsels van het lichaam met zachte kracht te stimuleren.
Massagetherapeut Fieneke geeft jou een massage op maat, gericht op het ontspannen van lichaam & geest.

Het behandelen van (de oorzaak van) een klacht wordt tijdens deze sessies in principe niet gedaan.

Wel kan er extra aandacht uitgaan naar spanning in bijvoorbeeld rug, schouders, nek of armen. De focus van de massage blijft echter altijd rust, verbinding en ontspanning.

 

Aanbod massage

Deze massages zijn geschikt voor pure ontspanning:

Wanneer een massage zich alléén richt op ontspanning en niet therapeutisch bedoeld is, kan deze ook niet in aanmerking komen voor eventuele vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering. Uiteraard zijn deze massages dan nog steeds een uitstekende investering in jouw gezondheid en welzijn!

 

Tarieven massage

Dit zijn de tarieven voor de ontspannende massages van Lifestyle Massagetherapie & Coaching.

Massagetherapie in Noordwijkerhout

Onder massagetherapie verstaat Lifestyle Massagetherapie & Coaching de behandelingen die meer therapeutisch van karakter zijn. Daarbij is massagetherapeut Fieneke gespecialiseerd in het behandelen van en begeleiden bij stressklachten.

Massagetherapie houdt in dat de behandelingen niet alleen gericht zijn op ontspanning en welzijn, maar dat er ook aandacht is voor de oorzaak van de klachten én voor (blijvende) verbetering. Dit betreft zowel fysieke als emotionele/mentale klachten. Om op een dieper niveau te kunnen werken, betreft massagetherapie meestal een (kort) traject.

 

Stressklachten aanpakken met massagetherapie

Bij stressklachten wordt massagetherapie op verschillende manieren ingezet:

  • om tot rust te komen met bewuste aanraking & aandacht
  • en daarbij het zenuwstelsel -letterlijk- te kalmeren
  • om (weer) te leren ontspannen
  • om pijnlijke spieren en triggerpoints in nek en schouders (o.a.) te behandelen
  • om inzicht te krijgen in de oorzaak van de klacht
  • om het lichaamsbewustzijn te vergroten
  • en in de toekomst stresssignalen sneller te herkennen
  • plus hoe je jezelf kunt behandelen, wanneer je weer klachten hebt
Massagetherapie & coaching

Tijdens de behandelingen massagetherapie krijg je de ruimte om diep te voelen en leer je bewuster te worden van de signalen van je lichaam. Soms voelt een massage heerlijk ontspannend aan, terwijl het op andere momenten misschien wat pijnlijk kan zijn, of wellicht ervaar je bepaalde aanrakingen soms juist als vervelend. Het zijn allemaal waardevolle lessen.

Massagetherapeut Fieneke rondt een massage altijd aangenaam ontspannen af, waardoor een positieve herinnering aan de massage blijft.

Je hebt altijd de mogelijkheid om sessies massagetherapie te combineren met coaching. Dit is een krachtige manier om (stress)klachten op de lange termijn te verbeteren en zo de kwaliteit van jouw leven te verhogen. Een dergelijk traject staat in het teken van samen alle facetten van de klacht onderzoeken, met diepgang. Ik heb hier heel goede ervaringen mee!

 

Technieken massagetherapie

 

Tarieven massagetherapie

Massagetherapie en coaching komen mogelijk in aanmerking voor vergoeding door jouw zorgverzekeraar vanuit het aanvullende pakket.

Bekijk hier de tarieven, vergoedingen en voorwaarden van massagetherapie.

Voorbeeld van massage versus massagetherapie

Stel dat je kampt met pijnlijke spanning in je nek en schouders. Misschien wordt dit veroorzaakt door werkstress, een verkeerde houding of leefstijlfactoren, en spelen er ook persoonlijke zaken mee…

Tijdens een ontspanningsmassage kun je even helemaal tot rust komen, en tegelijkertijd krijgen de gespannen spieren de aandacht die ze nodig hebben. Een waardevol moment voor jezelf!

Bij massagetherapie draait het niet alleen om ontspanning, maar kijken we ook dieper naar de oorzaak van het probleem.

Je spierklachten zullen met meer technische precisie behandeld worden. Tevens kun je advies krijgen over hoe je de pijnklachten ook zelf kunt behandelen. Hierdoor kan jij zelf een actieve houding innemen ten opzichte van jouw (pijn)klachten!

In een coachgesprek kan jij onderzoeken hoe jij jouw leven met minder stress kunt inrichten. Wanneer kan jij rustmomenten inplannen, en zijn er nog zaken die uit je agenda geschrapt kunnen worden? Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Wat past er bij jouw leven?

Bewustere keuzes zullen zorgen voor minder opbouw van (pijnlijke) spanningsklachten, een effectievere slaap en zelfs een verbeterde spijsvertering!

Op deze manier draagt een traject massagetherapie met coaching daadwerkelijk bij aan het aanpakken van de onderliggende oorzaken. Dit is ook de reden waarom massagetherapie als alternatieve medische discipline wordt erkend!

Van harte welkom!

 

Spreekt het werk van Lifestyle Massagetherapie & Coaching je aan? Dan ben je van harte welkom in deze praktijk!

Neem dus gerust contact op voor het stellen van jouw vragen, een gratis kennismaking of het maken van een afspraak!