Het afgelopen jaar heb ik hard gestudeerd voor de opleiding ‘Pijn en Lifestyle Specialist‘ van opleider TriggerpointCoach. En met succes, want afgelopen woensdag heb ik mijn diploma behaald. Hoera! 

Manuele behandeling in combinatie met leefstijlbegeleiding

Wat deze opleiding zo bijzonder maakt, is dat het gericht behandelen van pijnklachten combineert met afgestemde begeleiding inzake leefstijl: voeding, beweging, slaap, mindset, enzovoorts.

Veel chronische pijnklachten kunnen redelijk tot goed behandeld worden door middel van bijvoorbeeld triggerpointtherapie, fasciatherapie, oefeningen en stretching, klachtgerichte massagetherapie, etc. (Dit zijn voorbeelden van disciplines die ik beheers. Er bestaat natuurlijk nog veel meer!)

Maar stel nu dat jij onvoldoende slaapt,
of een eenzijdig dieet hebt,
te weinig beweeft,
of veel stress ervaart op dagelijkse basis.
Bijvoorbeeld.

Als jouw leefstijl niet optimaal is, dan wordt het flink lastig om met blijvend succes een (pijn)klacht te behandelen. En dáárom is de combinatie tussen pijnbehandeling en leefstijlbegeleiding / leefstijlcoaching zó slim!

Want met een beter voedingspatroon zorg jij beter voor je lichaam, inclusief eventuele pijnveroorzakende spieren. Datzelfde geldt voor meer (doch verstandig) bewegen. Het verbeteren van jouw slaap helpt jouw lichaam ook enorm om pijnklachten beter te kunnen herstellen. En minder stress is essentieel, maar ook een flinke uitdaging in onze drukke wereld.

 

Verbetering van jouw pijnklachten

In een traject ‘Pijn & Leefstijl’ snijdt het mes aan 2 kanten. Ik help jou om de slimste keuzes te maken om sneller verbetering van jouw pijnklachten te realiseren én ik behandel jou door middel van o.a. triggerpointtherapie, klachtgerichte massage en fasciatherapie.

Doordat jij tijdens het traject gemotiveerd veranderingen doorvoert in jouw leven, gaat jouw herstel een stuk sneller. En dát is wat motiveert om de gezondere leefstijl heel lang vol te houden. Ik kan jou hier langdurig bij begeleiden en/of coaching aanbieden.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan snel contact op met massagetherapeut & leefstijlcoach Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijkerhout!