Ben jij geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling? En heb je weleens een boek gelezen van Eckhart Tolle, Pema Chödrön, de Dalai Lama of Anthony Robbins, om maar een paar wijze teachers te noemen? Of blader je graag door een tijdschrift als de Happinez en zou je wel meer willen weten over alle zaken die daarin beschreven staan? Heb je een verlangen naar meer diepgang, inzicht & spiritualiteit? Lees dan gauw verder!

 

The Life Coach School

Op het moment beleef ik veel plezier aan de podcasts van Brooke Castillo van The Life Coach School. Ik luister het liefst op Spotify, maar je kunt dit ook via haar eigen website doen. Ik raad aan om bij nummer 1 te beginnen, een aflevering van 27 april 2014 alweer.

Brooke legt (in het Amerikaans-Engels) heel duidelijk de belangrijkste concepten uit de moderne selfhelp-stromingen uit. Ondanks dat de materie soms vrij abstract is en voor sommigen waarschijnlijk ook behoorlijk confronterend van tijd tot tijd… Lifecoach Brooke maakt de theorie in elk geval toegankelijk en begrijpelijk. Zo leer je in een korte tijd de kern van een boek of visie kennen. Heel waardevol (vind ik). 

Met name in de vroegere afleveringen bespreekt Castillo veel schrijvers die haar gemotiveerd & geïnspireerd hebben. Zo geeft deze podcast mij ook weer inspiratie voor boeken die ik nog eens zou kunnen lezen.

 

Afvalcoach

Brooke Castillo is begonnen als afvalcoach en hier ligt nog steeds haar specialiteit. Dus ook als jij struggles hebt met jouw gewicht, dan kun je bij haar terecht voor wijze lessen. Brooke leert jou over de kracht van jouw gedachten en dat wanneer jouw gedachten veranderen, jouw wereld mee verandert.

Brooke weet als geen ander jou te confronteren met de vraag: “Waarom eet je teveel en/of te ongezond?” Haar aanpak is er géén van calorieën tellen, maar van onderzoeken wat er achter jouw over-eating zit.

Ditzelfde geldt voor andere verslavingen… Wat probeer jij weg te eten, drinken, roken, gamen of vrijen? Wat wil jij niet zien of voelen? Dáár zit de oplossing voor jouw problematiek.

Update 2023: Inmiddels is massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massage Noordwijkerhout ook afgestudeerd als erkend leefstijlcoach! Ben jij geïnteresseerd in een gezondere leefstijl ontwikkelen, al dan niet met als doel om af te vallen? Neem dan gerust contact op voor meer informatie over een traject leefstijlcoaching!

 

Commercieel

Wel een kanttekening: de opzet van deze gratis podcast is vrij commercieel. Brooke maakt van haar populaire medium gebruik om volop reclame te maken voor de cursussen, workshops, online programma’s, etc. van The Life Coach School. En die zijn flink aan de prijs, zeker voor Nederlandse begrippen…

Zelf geniet ik dankbaar van haar gratis materiaal en misschien is het ook wel wat voor jou! Podcasts kunnen ook zo gemakkelijk zijn: werken aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens de afwas 😉 Ik ben voor!