De zwangerschap is één van de meest bijzondere fasen in het leven van een vrouw. Er groeit nieuw leven in jou en wanneer de baby eenmaal geboren is, zal jouw leven voor altijd veranderd zijn. Vanuit ervaring kan ik (massagetherapeut Fieneke) zeggen dat het moederschap een ongelooflijke verrijkende ervaring is, hoe lastig soms ook.

 

Fysieke klachten tijdens de zwangerschap

De zwangerschap kan echter ook een uitdagende periode zijn. Je lichaam groeit een nieuw leven en dat brengt bij veel vrouwen ook fysieke klachten met zich mee. Denk aan:

 • rugklachten
 • bekkenklachten
 • moeite met opstaan en lopen
 • kramp in de kuiten
 • restless legs
 • spanning in de nek en schouders
 • slechter slapen (en daardoor slechter herstellen)
 • spanning in de nek en schouders
 • pijn in je band, met name onder de buik
 • spanning op je buik

Klachten in de rug, schouders, nek, heup/bekken en benen kunnen met massage vaak redelijk tot goed verlicht worden. Met massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en kunnen vastzittende afvalstoffen in de spieren los gemasseerd worden, waarna het lichaam deze zelf kan opruimen. Hierdoor blijven je spieren gezond en kunnen ze jou beter dragen tijdens de zwangerschap.

De focus tijdens een zwangerschapsmassage van Lifestyle Massagetherapie & Coaching ligt altijd op ontspanning. Waarbij er wat steviger gewerkt kán worden op de gespannen spieren die voor pijn en ongemak zorgen. Hierin verschilt mijn aanpak met de meeste van mijn collega’s, indien jij een wat stevigere massage wenst.

Natuurlijk zorg ik er altijd voor dat de massage veilig is. Ik zorg ervoor dat jij goed ondersteund op de (zwangerschaps)massagetafel ligt en neem nooit onverantwoorde risico’s. Ook werk ik niet met klachten aan de buik en bekkenbodemspieren. (Gelukkig wordt mij dit ook zelden gevraagd.)

 

Massage tijdens de zwangerschap in de Bollenstreek

Bij massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massagetherapie & Coaching kun je terecht voor een ontspannende zwangerschapsmassage waarbij er extra aandacht gegeven kan worden aan pijnlijk gespannen spieren.

Naast fysiek kun je ook mentaal en emotioneel tot rust komen tijdens de massage. En het mooie is dat dit effect over het algemeen nog wel even aanhoudt! Ik vind het echt een cadeautje wanneer een zwangere vrouw mij vertelt dat ze zich na een massage ‘als herboren’ voelt en die avond heerlijk heeft kunnen slapen. Zónder kramp in de kuiten en zonder gekke dromen. Wat fijn! Want tijdens een goede nachtrust kan het lichaam zichzelf juist weer herstellen. En zo kom je de zwangerschap beter door.

 

Gezondheidsvoordelen van zwangerschapsmassage

Een aantal voordelen van zwangerschapsmassage zijn:

 • Stressvermindering – Zwangerschap kan zowel fysiek als emotioneel belastend zijn. Een zwangerschapsmassage helpt bij het verminderen van stresshormonen en bevordert een gevoel van rust.
 • Pijnverlichting – Rugpijn, bekkenpijn en andere ongemakken zijn veelvoorkomende klachten tijdens de zwangerschap. De massage richt zich op het verlichten van deze pijnen en spanningen.
 • Verbeterde circulatie – Door zachte massagetechnieken wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, wat kan helpen bij het verminderen van vochtophopingen en het verbeteren van de algehele circulatie.

Lees ook mijn andere blog met meer informatie over de gezondheidsvoordelen van een zwangerschapsmassage!

 

Conclusie zwangerschapsmassage in de Bollenstreek

Dus woon je in de Bollenstreek? Je bent van harte welkom voor een zwangerschapsmassage bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching in Noordwijkerhout!

Over Lifestyle Massagetherapie & Coaching

Wil je meer weten over massagetherapeut & holistisch coach Fieneke,
kijk dan hier
!

Wil je meer informatie of graag een afspraak maken,
kijk dan hier
!