Zwangerschapsmassage vind ik (massagetherapeut & leefstijlcoach Fieneke) doorgaans een heel fijne massage om te geven. De zwangerschap is een bijzondere en vaak gelukkige periode in het leven van een vrouw, waarbij vol verwachting wordt uitgekeken naar het nieuwe leven en de aanstaande veranderingen in het gezin.

Tegelijkertijd kan een zwangerschap ook de nodige fysieke, mentale én emotionele uitdagingen opleveren. De fysieke en emotionele veranderingen tijdens de zwangerschap kunnen leiden tot ongemak, pijn en stress.

Gelukkig kan zwangerschapsmassage helpen om deze symptomen in meer of mindere mate te verlichten en daarmee de algehele gezondheid en het welzijn van de aanstaande moeder helpen verbeteren. En precies om deze reden geef ik deze massage dan ook graag!

 

Zwangerschapsmassage bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout

Bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout kan de zwangerschapsmassage op een speciale zwangerschapsmassagetafel ontvangen worden. Deze massagetafel heeft een gat in het midden waar de buik in geplaatst kan worden, zorgvuldig ondersteund door een zeil dat op maat gespannen wordt. Hierbij neem ik altijd goed de tijd om te zorgen dat de zwangere vrouw helemaal prettig ligt.

Mocht dit in de praktijk niet blijken te werken (gelukkig meestal wel!), dan kan de massage ook nog in zijligging gegeven worden óf kan er voor een ontspannende voetmassage gekozen worden.

Voor veel vrouwen is het echt een cadeautje om weer even op de buik te kunnen liggen. Dat hebben ze zo gemist! Als masseur merk ik ook dat het voor veel vrouwen gemakkelijker ontspannen is wanneer zij met hun buik en hoofd naar beneden (het eerste deel van) de massage kunnen ontvangen. Daarnaast ervaar ik het zelf als een groot voordeel dat de massage op deze manier grotendeels symmetrisch is, in plaats van eerst de ene kant, dan de andere kant van het lichaam (links/rechts).

Veiligheid bij zwangerschapsmassage

Bij zwangerschapsmassage is een veilig gevoel essentieel, evenals het gebruik van veilige technieken, toegepast op een houding die past bij het zwangere lichaam.

In tegenstelling tot veel collega’s durf ik als massagetherapeut gerust wat steviger te werken op onder meer spanning in de nek & schouders of in de kuiten. Indien gewenst natuurlijk, een ontspannende massage met zachtere technieken is evengoed een optie <3

Met bekkenklachten ben ik wel altijd voorzichtig. Het bekkengebied stimuleren met (zachtere) technieken beheers ik goed, maar gerichte interventies vind ik meer het domein van een (gespecialiseerde) fysiotherapeut.

Ik kan je eerlijk zeggen dat veel zwangere vrouwen genieten van mijn massages. Wil jij dit ook graag ervaren? Neem dan contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak!

Lees ook deze blog als je meer wilt weten over de gezondheidsvoordelen van zwangerschapsmassage!