Er zijn vele gezondheidsvoordelen toegeschreven aan massage. Al deze gezondheidsvoordelen van massage hebben direct met elkaar te maken en hangen rondom 2 pijlers: ontspanning en doorbloeding.

Ik werk de gezondheidsvoordelen van massage in dit artikel kort voor je uit.

 

Massage zorgt voor betere doorbloeding

Massage bevordert de doorbloeding van het lichaam. Hierdoor wordt de toevoer van zuurstof naar de cellen gestimuleerd, als mede de afvoer van afvalstoffen. Dit is heel prettig voor de spieren, die hierdoor beter gezond blijven. Het lichaam produceert diverse weefselprikkelstoffen tijdens de massage, die zorgen dat het lichaam weet waar aandacht nodig is. Zo wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

 

Massage produceert positieve hormonen

Tijdens een massage maak je onder andere dopamine, serotonine en oxytocine aan. Dit zijn hormonen die zorgen voor een fijn, ontspannen en gelukkig gevoel. Door het lichaam met een goede massage te stimuleren wordt dus ook direct jouw mentale en emotionele welzijn bevordert. De aanmaak van stresshormonen adrenaline, noradrenaline en cortisol wordt door de ontspanning van een massage juist tegengegaan.

 

Aanraking is van levensbelang

De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Een massage met olie gaat altijd via aanraking van de huid. Regelmatige aanraking is van levensbelang. Dit zie je al bij pasgeboren baby’s. Als die te weinig aanraking krijgen dat ontwikkelen zij zich niet goed, kunnen ze zelfs sterven. Ondanks dat ze mogelijk wel genoeg voeding en warmte krijgen. Aanraking is essentieel voor een gezond en blij menszijn.

 

Massage zorgt voor geestelijke ontspanning

Massage brengt geestelijke ontspanning. Door deze rust kan je beter en dieper slapen. En tijdens de diepe slaap herstelt het lichaam zichzelf optimaal. Dus hoe dieper je slaapt, hoe fitter en gezonder je wakker zult worden. Letterlijk. Massage helpt jouw lichaam dus om zichzelf zo goed mogelijk te herstellen. Als je hiernaast ook voldoende (zuiver) water drinkt en groenten en fruit eet, zorg je voor belangrijke omstandigheden om jouw lichaam zichzelf zo gezond mogelijk te houden.

 

Massage bevordert de spijsvertering

Ook de spijsvertering wordt beter door (regelmatige) massage. Dit heeft te maken met de ontspanning die hierboven ook al een paar keer is genoemd. Spijsvertering vindt namelijk plaats in rust. De parasympatische tak van het autonome zenuwstelsel moet hiervoor de ruimte krijgen. Als je altijd maar gehaast bent (vaak onbewust), kan je lichaam minder goed verteren. Een goede spijsvertering zorgt voor betere voeding naar je cellen toe. Dit zorgt dus weer voor de beste gezondheid voor jou.

 

Een gezond lichaam vecht beter tegen ziekteverwekkers

Hoe gezonder en vitaler jouw lichaam is, des te beter jouw lichaam zich kan verweren tegen ziekteverwekkers. Hier zie je waarom het essentieel is om te zorgen voor een zo gezond mogelijk lichaam, dat daardoor een optimaal functionerend immuunsysteem heeft. Massage is dus een fijne manier om te ontspannen én gezond te blijven ofwel gezonder te worden. Ideaal!

 

Welkom bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout!

Dus wil jij ook graag gezond en vitaal deze winter doorkomen? Kom dan voor een professionele massage van massagetherapeut Fieneke bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout! Ook als je misschien bang bent voor ziek worden door het coronavirus. Juíst! Want massage helpt jou om beter in je vel te komen en daardoor juist weerbaarder te worden tegen een eventuele besmetting met een virus. Fieneke kan jou ook allerlei andere tips geven om jouw gezondheid te bevorderen! Voor meer informatie kunt je contact opnemen via het contactformulier, e-mail of telefoon op 06-19377447. Tot ziens!