Afgelopen weekend ben ik er even tussenuit geweest. Een goede vriendin ontvlucht altijd de herrie van de jaarwisseling vanwege haar angstige hond. Dit jaar vroeg ze of mijn dochter en ik ook een paar nachten naar het vakantiepark wilden komen. Een vraag waar ik niet lang over hoefde na te denken… Absoluut, ja!

 

Een heerlijk begin van het nieuwe jaar

Zo begon 2024 voor mij op verschillende vlakken positief. Ik was met mijn dochter én met vrienden. Hierdoor ben ik een paar dagen helemaal niet met werk bezig geweest; iets dat, moet ik toegeven, zelden voorkomt. Als zelfstandig ondernemer en 24/7 alleenstaande moeder zoek ik gedurende de dag constant momenten om iets voor mijn bedrijf te kunnen doen. Helaas is dit niet zo’n gezonde gewoonte, maar wel de realiteit.

Door dit weekendje weg besefte ik weer hoe belangrijk het is om soms totaal iets anders te doen. Zelfs Netflix heeft drie dagen lang mijn aandacht niet gekregen!

Met hernieuwde energie bedacht ik me vervolgens dat ik nog nieuwjaarsvoornemens kan formuleren. Wat zou ik het komende jaar graag willen bereiken? Of wat wil ik juist níet meer doen?

 

Goede voornemens

Dus ja, ook ik heb op 1 januari goede voornemens geformuleerd. In de wetenschap dat het heel goed mogelijk is dat ik over een paar dagen alweer moet concluderen dat de eerste is mislukt… Gelukkig weet ik ook dat ik elke dag opnieuw kan beginnen!

Hoewel de eerste dag van het nieuwe jaar heel symbolisch is, formuleer je tijdens een traject (holistische) coaching ook steeds kleine stappen die je kunt zetten om je gewenste doelen te bereiken. Met de juiste mindset is dit echt op elk moment mogelijk!

 

Een aantal van mijn goede voornemens zijn:

  • Elke dag 20 minuten bewust bewegen (cardio, krachttraining of yoga) naast de dagelijkse beweging die ik als massagetherapeut al heb.
  • Meer groente eten, omdat dit altijd een goed idee is. In een traject leefstijlcoaching is dit een van de beste voornemens die je voor jezelf kunt stellen!
  • Vroeger op de avond stoppen met werken, zodat ik meer tijd heb om te lezen, een film te kijken of een spelletje te spelen. Op tijd de schermen uit en ontspanning stimuleren bevordert ook de slaap!
  • Ik geniet van coachen én masseren, dus dat wil ik in 2024 weer volop doen. Ik streef er ook naar om meer klankmassages te geven, aangezien dit een heel unieke methode is die ik hier in Noordwijkerhout aanbied!
  • Meer knuffelen met en genieten van mijn dochter. Ik knipperde een paar keer met mijn ogen en ze was alweer 4 jaar oud! 😉

Er zullen vast nog veel meer doelen komen in 2024. Maar deze doelen lijken mij wel haalbaar, wat een belangrijk criterium is. Daar zal ik van de week nog een artikel over schrijven!

 

En…

Wat zijn jouw voornemens en/of doelen voor 2024?

 

De beste wensen van Fieneke Rozema,

Holistisch coach en massagetherapeut bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching