Zó schitterend vind ik de muziek van de Amerikaanse zangeres Peia. Heerlijk om op weg te dromen, zachtjes mee te zingen en soms rustig op te dansen. Haar diepe klanken resoneren met mijn ziel, helpen mij met verstillen, dragen mij naar plekken ver weg van hier. Ook raken ze soms een zacht verdriet in mij, een melancholie.

Op Youtube zijn er een paar filmpjes van haar te vinden, op Spotify is er veel meer keuze. Je kunt Peia ook volgen op social media. Daar laat zij zien hoe serieus zij bezig is met haar onderzoek naar de roots van wie zij is, haar Ierse achtergrond, haar passie voor de natuurvolkeren en haar diepe liefde voor folk. Met enige regelmaat is ze ook in Nederland te vinden.

De muziek van Peia kan een mooie afsluiting zijn van een ontspannende massage, of bijzondere een verdieping tijdens een onderzoekend coachgesprek. Ik ben in elk geval fan! <3

 

Blessed We Are

Peia Luzzi is een singer-songwriter en multi-instrumentalist uit de Verenigde Staten. Haar muziek wordt geïnspireerd door de natuur en oude culturen en ze zingt in verschillende talen, waaronder Gaelic, Sanskriet en Portugees. Een van haar nummers, “Blessed We Are”, is een prachtige ode aan de natuur en onze verbinding daarmee.

De tekst begint met de woorden “Blessed we are, to dance on this ground, with the rhythm of saints to carry the sound.” Deze woorden nodigen uit om dankbaar te zijn voor het feit dat we hier zijn, op deze prachtige planeet, en om ons te verbinden met het ritme van het leven om ons heen.

Peia zingt verder: “We hold a prayer for the earth, for the ones yet to come, may we all walk in beauty and remember our song.” Hiermee herinnert ze ons eraan dat we verantwoordelijk zijn voor de aarde en dat we ons moeten inzetten om deze te beschermen voor toekomstige generaties. Ze nodigt ons ook uit om onze eigen unieke bijdrage te leveren aan het geheel en ons te herinneren aan onze eigen “lied”.

Het refrein herhaalt de woorden “Blessed we are”, als een mantra om ons te herinneren aan onze eigen zegeningen en de schoonheid om ons heen. Het nummer eindigt met de woorden “So dance, and sing, and remember this land, is sacred.” Hiermee nodigt Peia ons uit om te dansen en te zingen en ons te herinneren dat de aarde heilig is en onze respectvolle aandacht verdient.

“Blessed We Are” is een prachtig nummer dat ons herinnert aan onze verbinding met de natuur en onze verantwoordelijkheid om deze te beschermen. Het nodigt ons uit om dankbaar te zijn voor het leven en ons te herinneren aan ons eigen unieke lied.

 

Blessed we are to dance on this ground with the rhythm of saints to carry the sound.
We hold a prayer for the Earth, for the ones yet to come – May you walk in beauty and remember your song.
Remember why you came here.
Remember your life is sacred.
Remember why you came here, remember this life is sacred.

 

Machi

En nog zo’n mooi lied is Machi…

Dit is wat Peia zelf over de betekenis van dit lied heeft geschreven:

This song is speaking of the healing power of woman, the Moon and the Earth herself. A ‘Machi’ is a medicine woman and sometimes also refers to a medicine man. The translation of this prayer is “Machi Ma is healing and she is curing and she sings my a lullaby. And I don’t cry I just sing, I sing your song Mother Earth.”