Tarieven

Massagetherapie

 

Bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching in Noordwijkerhout kun je terecht voor professionele massagetherapie, verzorgd door massagetherapeut en (holistisch) coach Fieneke Rozema.

Het aanbod massagetherapie en coaching wordt erkend als complementaire medische discipline en daarom door een aantal zorgverzekeraars (deels) vergoed.

De eerste sessie massagetherapie

De eerste sessie massagetherapie begint met een (korte) kennismaking en intake. Hierdoor krijg ik de kans om jou wat beter te leren kennen en jouw hulpvraag en behoeften in kaart te brengen. Op basis van deze informatie kan ik ook een inschatting maken van hoe een eventueel traject eruit kan zien.

Een goede kennismaking en intake zijn bevorderlijk voor het resultaat van de massagebehandelingen en dragen bij aan het vertrouwen tussen jou en mij! Na de (korte) intake is er doorgaans voldoende tijd beschikbaar voor de massagebehandeling zelf.

Ik adviseer de eerste sessie altijd wat ruimer in te plannen!

 

Volgende sessies massagetherapie

De duur van de volgende sessies kan variëren tussen de 45 en 90 minuten, afhankelijk van de aard van de klacht en jouw specifieke behoeften.

Een sessie massagetherapie kan gedeeltelijk of volledig worden ingevuld met coaching. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de factoren die jouw klachten in stand houden (of verergeren) te onderzoeken. Massagetherapeut Fieneke van Lifestyle Massagetherapie & Coaching is gespecialiseerd in stressvermindering en bewuste keuzes maken in het leven.

Tijdens een sessie is het ook mogelijk om een ademhalingsoefening of korte meditatie te doen. Wanneer een sessie hiermee begint, wordt de massage vaak als ontspannender en diepgaander ervaren. Eerst een moment van rust en stilte leidt zo tot een beter resultaat! Altijd een waardevolle les.

Coaching komt in aanmerking voor vergoeding onder dezelfde voorwaarden als massagetherapie.

 

Tarieven massagetherapie

Losse sessies

45 minuten € 50
60 minuten € 60
75 minuten € 75
90 minuten € 85
120 minuten – Beschikbaar binnen een behandeltraject en voor vaste cliënten

 

Trajecten

Traject van 5 sessies van 60 minuten voor € 275 i.p.v. € 300 
Dit traject is heel geschikt voor het aanpakken van een (pijn)klacht in nek, schouders of rug door middel van massagetherapie. Daarnaast is er ruimte voor bijvoorbeeld een coachgesprek, een ontspannende klankmassage of een ademhalingsoefening. Het traject is 6 maanden geldig en geeft de gelegenheid om diepgaander te werken. Heel waardevol bij het verminderen van stressklachten!

Traject van 3 sessies van 75 minuten voor € 210 i.p.v. € 225 
Dit traject is geschikt om een (pijn)klacht te behandelen met massagetherapie + geeft binnen een sessie tijd om óók een gesprek te voeren of een oefening door te nemen. Het traject is 4 maanden geldig.

Traject van 3 zwangerschapsmassages voor € 165 i.p.v. € 180
(Eventueel met een postnatale massage binnen 2 maanden na de bevalling.) Niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen.

Je ontvangt een factuur na afloop van ieder consult!

Toelichting vergoedingen

Hieronder vind je een zorgvuldig samengesteld overzicht van de vergoedingen voor massagetherapie in 2024. 

Staan jouw zorgverzekering + pakket hier niet bij, dan worden de sessies hoogstwaarschijnlijk niet vergoed. Maar je kunt natuurlijk altijd zelf even informeren…

Vergoedingen massagetherapie 2024

Neem vooraf contact op met jouw zorgverzekering als je twijfelt of de behandelingen van Lifestyle Massagetherapie & Coaching vergoed worden en dit belangrijk voor jou is.

Klik hier voor een overzicht van alle officiële registraties die je kunt doorgeven aan de telefonist(e).

Massagetherapie valt bij de meeste zorgverzekeraars onder alternatieve/complementaire geneeswijzen, prestatiecode 24005, ‘overige natuurgeneeskunde’. Bij Zilveren Kruis Achmea en De Friesland is dit prestatiecode 24017 geworden.

Uiteraard ben jij ook altijd welkom voor sessies massagetherapie op eigen kosten.

Het gebeurt regelmatig dat sessies enkele minuten uitlopen, omdat ik altijd wil zorgen voor een rustige afronding.

Als ik na een sessie nog aanvullende informatie wil verstrekken, bijvoorbeeld over een specifieke spier of een ontspannende oefening, dan is dat altijd kosteloos.

Wat je nog moet weten over de massagetherapie

De eerste sessie omvat altijd een (korte) intake en een behandeling. Wij bespreken vooraf wat het doel van de behandeling(en) is en wat massagetherapie voor jou kan betekenen.

Ik stel een bescheiden medisch dossier op dat ik 20 jaar veilig zal bewaren. Dit is een wettelijke verplichting. Als zorgverlener voldoe ik aan alle regelgeving, zoals de Wkkgz en de Wtza.

In de vervolgbehandelingen werken wij samen aan het verbeteren van jouw klacht. Ik masseer en begeleid jou op basis van wat jij nodig hebt. Daarvoor beschik ik over ruime kennis en vaardigheden met betrekking tot massage, coaching en therapeutisch werken. Tevens bezit ik ruime kennis van anatomie, fysiologie, aandoeningen en ziekteleer.

Vóór de massage bespreken wij altijd hoe het nu met jou is. Ná de massage bespreken wij altijd kort hoe de massage voor jou is geweest en geef ik jou advies mee voor thuis. Op deze manier kan massagetherapie echt meehelpen aan blijvend herstel van (pijn)klachten.

Over het algemeen is het fijn een sessie van 60 of 75 minuten in te plannen, zodat er voldoende tijd is om aan échte verbetering te werken.

Informatie over betaling & facturatie

Je kunt op de volgende manieren betalen:

  • Tikkie
  • contant
  • directe overschrijving
  • ING app

Er is in de praktijk géén pinapparaat aanwezig. Wel is er voldoende wisselgeld.

Ik probeer jou op de dag van de behandeling nog de factuur toe te sturen. Deze krijg je altijd nádat de sessie heeft plaatsgevonden. In principe kun je geen declarabele factuur krijgen voor een gemiste afspraak.

Op de facturen is medische BTW-vrijstelling van toepassing.

Heb jij vitaliteitsbudget van jouw werkgever ter beschikking? Dat kun je gebruiken bij Lifestyle Massagetherapie en Coaching!

Klachtrecht & Tuchtrecht

 

Heb jij onverhoopt een klacht over de behandelingen massagetherapie van Lifestyle Massage Noordwijkerhout?

Kijk hier welke stappen jij kan nemen om met jouw klacht gehoord te worden.