Mijn ontwikkeling tot

massagetherapeut

 

Mijn naam is Fieneke Rozema, professioneel massagetherapeut en holistisch coach.

Op deze pagina deel ik graag meer over mijn ontwikkeling binnen de massage(therapie). Ook kun je hier lezen waarom ik wellicht de juiste behandelaar voor jou ben.

Als mijn verhaal je aanspreekt, ben je van harte welkom voor een kennismaking!

 

Natuurlijke aanleg

Aanleg voor massage heb ik altijd gehad. Al van jongs af aan heb ik een manier van aanraken die door veel mensen wordt gewaardeerd. Nadat ik in 2010 (eindelijk) afstudeerde aan de universiteit, bevonden we ons in volle economische crisis. Als literatuurwetenschapper zonder ‘nuttige’ vaardigheden voor de arbeidsmarkt wist ik toen niet goed wat ik met mijn leven wilde. Daarom ging ik voor langere tijd reizen en werkte ik vervolgens in een magazijn. Uiteindelijk zette ik de stap om een massagecursus te doen, en daar bleek ik talent voor masseren te hebben!

Na deze cursus voltooide ik eerst een jaaropleiding tot allround masseur en studeerde vervolgens een aantal jaar massagetherapie bij Esoterra in Bilthoven. Daarnaast heb ik tal van cursussen gevolgd en aanvullende technieken geleerd. In de loop der jaren ontwikkelde ik een eigen stijl, die mijn cliënten erg kunnen waarderen.

Kijk hier voor een selectie van mijn diploma’s en certificaten.

Afgestemde massage

Mijn massages zijn altijd afgestemd op wat een cliënt(e) nodig heeft. De massages kunnen variëren van vrij stevig tot juist zachter van karakter. Vrijwel altijd werk ik rustig, omdat het zenuwstelsel daar het beste op reageert. Vertragen in de massage zorgt letterlijk voor rust, herstel & ontspanning in lichaam en geest

Als masseur/massagetherapeut probeer ik zoveel mogelijk in verbinding te zijn met de persoon die ik op dat moment masseer. Wanneer ik zelf goed weet te ontspannen en mijn gedachten verstillen, kan er een heerlijke flow in de massage ontstaan.

 

Ontspanning, verbinding en heling

Lange tijd richtte ik me voornamelijk op klachtgerichte massages, zoals het behandelen van pijnklachten met specifieke technieken en het deactiveren van triggerpoints. Hiermee was ik best succesvol, maar voor mijn gevoel miste er ook vaak wat.

Meer en meer merk ik dat mijn hart verlangt naar de zachtere, helende kant van massage. Ik waardeer steeds dieper hoe bijzonder het is dat ik een ander lichaam mag aanraken. Soms van mensen die ik pas een paar minuten ken! En juist in de holistische, alomvattende massages kan ik als massagetherapeut echt het verschil maken!

 

In vertrouwen kunnen ontvangen

Want wanneer er vertrouwen is tussen de cliënt(e) en mij… en hij/zij de massage (zo goed als) volledig kan ontvangen… omdát ik ook volledig aanwezig kan zijn in het contact… Dat is zo mooi om te ervaren!

Hoewel ik altijd mijn kennis meeneem en steviger kan werken wanneer dat nodig is, richt ik me steeds meer op het faciliteren van diepe ontspanning, verbinding en heling. Ik besef steeds meer de grote waarde hiervan. Zeker gezien de overvloed aan stressklachten in onze maatschappij, die vaak ook fysieke klachten veroorzaken!

De massages van Lifestyle Massagetherapie & Coaching dragen bij aan een betere balans!

Massagetherapie voor bewustwording en ontspanning

 

Mijn weg in de (complementaire) gezondheidszorg begon met een avondcursus ontspanningsmassage. Al snel bleek dat ik aanleg voor masseren had en in de jaren die volgden, studeerde ik door tot erkend massagetherapeut. Daarbij lag mijn focus in eerste instantie op het behandelen van fysieke klachten.

Hoewel dit zowel nuttig als uitdagend was, merkte ik gaandeweg dat mijn diepste verlangen uitgaat naar holistische massages met een zachtere en helende benadering. Hoe waardevol is het bijvoorbeeld wanneer stressklachten kunnen verbeteren door op een diepgaand niveau aan bewustwording en ontspanning te werken?

Of wanneer een bewuste aanraking iemand kan leren om de signalen van haar lichaam te vertrouwen? Of door te oefenen met vertragen middels een aanraking die het rempedaal van het autonome zenuwstelsel activeert, waardoor je weer tot rust kunt komen? (Ademhalingsoefeningen helpen daar trouwens ook fantastisch bij!)

Aangesloten bij diverse verenigingen

 

Massagetherapeut & holistisch (leefstijl)coach Fieneke Rozema is aangesloten bij diverse relevante organisaties.

De belangrijkste is de beroepsvereniging waardoor vergoeding door de zorgverzekeraars mogelijk is, te weten de VBAG ofwel de ‘Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze’.

Daarnaast is Fieneke erkend als “Registertherapeut BCZ”, de koepelorganisatie waarbij de VBAG is aangesloten. Deze koepelorganisatie wordt breed gewaardeerd in Nederland.

In de regio ben ik aangesloten bij het netwerk Bewust Bollenstreek. Een fijne groep voor inspiratie, groeiprocessen, leerzame activiteiten en samenwerking.

Een handige vereniging die echt om massage draait is het Masseurs Netwerk Nederland. Zij zorgen voor veel interessante informatie in de vorm van bijeenkomsten, webinars, artikelen en aanbiedingen. Een aanrader voor elke betrokken masseur!

Tot slot mag Fieneke nog vermelden dat zij sinds een aantal jaar erkend is als docent door het CRKBO!