Lifestyle Massagetherapie & Coaching

Hoofdpijnmassage

Noordwijkerhout

Massage bij hoofdpijn door spanningsklachten

Massage bij hoofdpijn

Heb je last van regelmatig terugkerende hoofdpijnklachten die jouw dagelijkse leven negatief beïnvloeden?

Voel je spanning en druk in je hoofd als gevolg van stress?

Professionele massagetherapie kan helpen bij het verminderen van hoofdpijnklachten en het verbeteren van ontspanning en welzijn.  

Verlichting & ontspanning door hoofdpijnmassage

Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, variërend van spanning en stress tot onderliggende medische aandoeningen.

Bij veel mensen is spanningshoofdpijn een klacht die wordt veroorzaakt door spierspanning in de nek, de schouders en het hoofd.

Gelukkig kan massagetherapie een effectieve manier zijn om deze spanning te verlichten en hoofdpijn te verminderen. 

Massagetherapie bij hoofdpijn

Mijn naam is Fieneke Rozema en ik ben een erkend massagetherapeut en holistisch (leefstijl)coach. Ik ben gespecialiseerd in het verminderen van stressklachten.

In het geval van hoofdpijnklachten betekent dit:  

  • Een klachtgerichte massage van de gespannen spieren in nek, schouders en schedel 
  • Een gerichte behandeling van de triggerpoints die betrokken kunnen zijn bij de hoofdpijnklachten 
  • Coachend onderzoek naar wat jij kunt doen om jouw stressklachten (en daarmee ook jouw hoofdpijnklachten) te verminderen 
  • Coachend advies over hoe jij met andere leefstijlkeuzes minder hoofdpijn kunt ervaren 
  • Begeleiding bij zelfbehandeling middels rek- & strekoefeningen, houdingscorrectie en zelfmassage van spieren en triggerpoints 

Als ervaren massagetherapeut begrijp ik hoe verschillende massagetechnieken kunnen bijdragen aan het verminderen van hoofdpijn.

Door het toepassen van gerichte druk, manipulatie van spieren en het verbeteren van de bloedcirculatie kan massage de spanning in de spieren verminderen, waardoor hoofdpijn verlicht wordt. 

Hoofdpijn door stress

Veel hoofdpijnklachten zijn rechtstreeks gerelateerd aan stress en spanning in het lichaam.

Mijn praktijk richt zich niet alleen op het bieden van ontspanning en pijnverlichting, maar ook op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van stress.

Door middel van massage, gecombineerd met mijn ervaring in coaching en stressmanagement, help ik cliënten niet alleen om de symptomen te verlichten, maar werken we ook samen aan langdurige stressvermindering. Dit zal zich vertalen naar minder hoofdpijnklachten op de lange termijn.

Ik had heel regelmatig hoofdpijn en kwam toen bij Fieneke voor een uitgebreide massage van mijn nek en schouders.

Fieneke heeft zich toen ook op mijn hoofdpijnklachten gericht en dat heeft boven verwachting goed gewerkt. Echt super! 

Met een aantal oefeningen en een verbeterde houding heb ik mijn hoofdpijn nu aardig onder controle. Bedankt!

Cliënte (33 jaar)

Individuele aanpak

Iedereen ervaart hoofdpijn op zijn eigen manier. Daarnaast uiten stressklachten zich bij iedereen anders, net zoals elke leefstijl uniek is. Daarom is elk traject massagetherapie bij Lifestyle Massagetherapie & Coaching maatwerk, afgestemd op wat jíj op dit moment nodig hebt.  

Tijdens de eerste afspraak breng ik globaal jouw klachten in kaart. In de daaropvolgende behandelingen ontvang ik steeds feedback van jou over hoe de vorige sessie heeft gewerkt en wat jij reeds hebt weten te veranderen in jouw dagelijkse leven.

Zo ontstaat een dynamisch traject dat aansluit bij de actuele staat van jouw klachten. Waarbij het einddoel duidelijk is: minder hoofdpijn door minder dagelijkse stress/spanning! 

Oorzaken van hoofdpijn

Ik inventariseer altijd wat de mogelijke oorzaak van jouw hoofdpijn is.

Wist je dat het ook mogelijk is om hoofdpijnklachten te ervaren als gevolg van medicatieafhankelijkheid?

Hoofdpijnmassage in Noordwijkerhout

Dus als je last hebt van hoofdpijnklachten, met name spanningshoofdpijn gerelateerd aan stress, kan massagetherapie een effectieve en natuurlijke benadering zijn om verlichting te vinden.

Het doel is niet alleen om directe verlichting te bieden voor hoofdpijn, maar ook om langdurige verbetering te bewerkstelligen. Lifestyle Massagetherapie & Coaching is gespecialiseerd in blijvende vermindering van stressklachten, waar hoofdpijn een veelvoorkomend gevolg van is…

Een traject massagetherapie bij hoofdpijn bevordert het algehele welzijn en vermindert stressklachten en hoofdpijn. Binnen een paar sessies zul je merken of massagetherapie ook voor jou en jouw klachten werkt!

Neem vandaag nog contact op om een afspraak te maken en stap in de richting van een leven met minder hoofdpijn en meer ontspanning.