Opruimcoaching

in Noordwijkerhout

 

Hallo! Mijn naam is Fieneke Rozema, eigenaar van Lifestyle Massagetherapie &  Coaching in Noordwijkerhout. Ik ben hoogwaardig opgeleid als massagetherapeut, (holistisch) coach en leefstijlcoach. Daarnaast heb ik ook een opleiding professional organizing gedaan, beter bekend als opruimcoaching.

In de loop der tijd heb ik me gespecialiseerd in stressvermindering en bewuster leven, twee uiterst relevante thema’s in onze veeleisende maatschappij. Wie is er niet bewust van de toenemende stress en het aantal burn-outklachten in deze moderne tijd?

Professional organizing als discipline sluit naadloos aan op deze thema’s. Natuurlijk kan het beter organiseren van je spullen erg nuttig zijn. Maar wat ik nog belangrijker vind, is bewuste keuzes leren maken. Zowel met betrekking tot je bezittingen als de besteding van je tijd. Op die manier kun je voorkomen dat je overweldigd wordt door de chaos in je huis en de drukte van je agenda. Is dit ook herkenbaar voor jou?

 

Rust, ruimte en overzicht

Volgens de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers zijn PO’s “experts in rust, ruimte en overzicht”. Meer rust, meer ruimte (zowel letterlijk als figuurlijk) en meer overzicht dragen bij aan minder gevoelens van onrust en verminderde stress. Daarom is het van groot belang om te investeren in het creëren van rust, ruimte en overzicht in je leven.

Bewuste keuzes maken voor minder stress

We leven in een wereld waarin de mogelijkheden eindeloos lijken en verleidingen constant op de loer liggen. Dit geldt niet alleen voor materiële zaken, maar ook voor onze tijd!

Er zijn zoveel spullen die om onze aandacht strijden. Daarnaast zijn er veel leuke activiteiten te doen in altijd te weinig tijd. Want er moet ook nog gewerkt worden om alles te kunnen betalen! (Los van dat werk doorgaans ook voor zingeving zorgt.)

De vele mogelijkheden leiden voor veel mensen tot stress. Werk kan stressvol zijn, en al die spullen en activiteiten kunnen eveneens stress veroorzaken. Bovendien brengen de vele keuzes die we dagelijks moeten maken vaak opnieuw stress met zich mee.

Het bewust kiezen – welke spullen je in je huis wilt hebben én waaraan je je tijd wilt besteden – zijn onderwerpen die onder de professional organizing vallen. En die dus ook binnen de trajecten van Lifestyle Massagetherapie & Coaching aan de orde kunnen komen.

 

Jouw leven versimpelen en structureren

Ik ben geen opruimcoach die opbergoplossingen ontwerpt, of praktisch met jou aan de slag gaat om jouw keuken optimaal in te delen. Als je daarnaar op zoek bent, verwijs ik je graag naar collega’s in mijn netwerk door.

Ik denk wél graag met jou mee hoe jij jouw leven kunt versimpelen en structureren. Waardoor jij meer tijd hebt voor de dingen die er echt toe doen én minder stress zult ervaren. Precies waar deze praktijk voor staat, namelijk: stressvermindering en bewuster leven.

Een jeugd vol met rommel

Als kind groeide ik op in een huis waar het altijd vol en rommelig was. Wij woonden met z’n zessen en mijn jongste, gehandicapte broertje vroeg veel aandacht. Zelfs als mijn moeder een aanleg voor huishoudelijk werk had gehad, dan was het veel geweest. Maar dat had ze helaas niet…

Mijn moeder ontwikkelde zich in de loop der jaren zelfs tot hoarder ofwel dwangmatig verzamelaar. Zij heeft vrijwel nooit iets kunnen weggooien, omdat zij in alles een intrinsieke waarde zag.

Ofwel omdat het later nog gebruikt zou kunnen worden, ofwel omdat het misschien nog een leuk kunstproject zou zijn, ofwel omdat het nog mogelijk interessante informatie bevatte (zoals krantenartikelen en tijdschriften van jaren geleden).

Alles werd zorgvuldig gearchiveerd en bewaard en was wat dat betreft zéker geen overbodige zooi. Maar het maakte haar huis wel onleefbaar, of in elk geval niet geschikt voor goede zelfzorg en sociale contacten.

Nooit leren opruimen

Mijn moeder heeft mij dus ook nooit leren opruimen. En ergens lijk ik best op haar…

Ook ik heb veel interesses en als ik niet oplet, loopt mijn kleine huisje al snel vol met spullen. Opruimen, organizen en weggooien heb ik in de loop der jaren dus echt moeten leren.

Het is nog niet perfect, maar mijn huis is wel leefbaar. met dankbaarheid breng ik spullen naar de kringloop, waar ze hopelijk beter passen bij het leven van iemand anders!

Mijn dochter leer ik ook opruimen en weggeven. Regelmatig vraag ik haar of ze iets wil houden, óf dat het naar een ander kindje mag. Samen doen we afstand van de spullen die ze ontgroeid is, of die ze toch niet zo leuk vindt. En dat gaat best goed! Zo leer ik haar wat míjn moeder mij nooit heeft kunnen leren…

Wat ik voor jou kan betekenen

Ik help jou om weer overzicht en structuur te bereiken, waardoor jij meer rust en minder stress ervaart.

Wat vind jij belangrijk in het leven? Wat zijn de beste keuzes die jij nu kunt maken? Waar liggen jouw prioriteiten, en welke zorgen voor een tevreden en gelukkig leven?

Als holistisch coach, met een bijzondere interesse in opruimcoaching, stel ik vragen die jou helpen om verder te denken & voelen en een andere kijk op jouw ‘probleem’ te krijgen. Met kleine (en soms grote) stappen breng je verandering aan in jouw situatie. Waardoor jij jouw leven meer kan vormgeven zoals jij dat wilt. Wanneer jij op een gegeven moment terugkijkt, dan zul je zien hoe ver je reeds gekomen bent!

Aandacht voor de onderwerpen van professional organizing past binnen de trajecten holistische coaching!