Opruimcoaching Bollenstreek

 

Als massagetherapeut en holistisch (leefstijl)coach heb ik (Fieneke Rozema, eigenaar van Lifestyle Massagetherapie & Coaching) een bijzondere interesse in professional organizing, in Nederland beter bekend als opruimcoaching.

Een jeugd vol met rommel

Als kind groeide ik op in een huis waar het altijd vol en rommelig was. Wij woonden met z’n zessen en mijn jongste, gehandicapte broertje vroeg veel aandacht. Zelfs als mijn moeder een aanleg voor huishoudelijk werk had gehad, dan was het veel geweest. Maar dat had ze helaas niet…

Mijn moeder ontwikkelde zich in de loop der jaren zelfs tot hoarder ofwel dwangmatig verzamelaar. Zij heeft vrijwel nooit iets kunnen weggooien, omdat zij in alles een intrinsieke waarde zag.

Ofwel omdat het later nog gebruikt zou kunnen worden, ofwel omdat het misschien nog een leuk kunstproject zou zijn, ofwel omdat het nog mogelijk interessante informatie bevatte (zoals krantenartikelen en tijdschriften van jaren geleden).

Alles werd zorgvuldig gearchiveerd & bewaard en was wat dat betreft zéker geen overbodige zooi. Maar het maakte haar huis wel onleefbaar, of in elk geval niet geschikt voor goede zelfzorg en sociale contacten.

Nooit leren opruimen

Mijn moeder heeft mij dus ook nooit leren opruimen. Ook ik heb veel interesses en als ik niet oplet loopt mijn kleine huisje al snel vol met spullen. Opruimen, organizen en leren weggooien en/of minimaliseren heb ik in de loop der jaren dus echt moeten leren.

Het is nog niet perfect, maar mijn huis is wel leefbaar en met dankbaarheid breng ik spullen naar de kringloop die bij iemand anders hopelijk beter gewaardeerd worden.

Mijn dochter leer ik ook opruimen en vooral ook wegdoen. Regelmatig vraag ik haar of ze iets wil houden, óf dat het naar een ander kindje mag. Samen doen we afstand van de spullen die ze ontgroeid is of die ze toch niet zo leuk vindt. En dat gaat best goed! Zo leer ik haar wat míjn moeder mij nooit heeft kunnen leren…

Wat ik voor jou kan betekenen

Wat ik jou wil aanbieden is een coachtraject van een kennismaking + 3 sessies van +/- 60 minuten. In dit traject onderzoek jij wat jouw wensen zijn voor wat betreft een prettige leefomgeving, wat voor jou belangrijk is in het leven (prioriteiten stellen) en hoe jij de juiste keuzes kunt maken om jouw wens/doel te realiseren.

Ik zal een plan van aanpak en/of een overzicht van taken voor jou uitwerken en daarmee ook een stok achter de deur zijn.

Op deze manier kun jij zélf de stappen zetten om in een opgeruimder huis te wonen. Hierdoor zul jij meer tijd krijgen voor de dingen die écht belangrijk voor jou zijn!

Mogelijke vragen zijn: 

– Wat wil jij het liefste bereiken? Waarom?
– Wat levert het je op wanneer je doel bereikt is?
– Wat zijn redenen om te willen veranderen.
– En wat zijn redenen om dat níet te willen?
– Wat voel jij dat jij nu nodig hebt?
– Hoe kun je jouw doel het beste bereiken?
– Welke kleine stap kun jij vandaag nog zetten?
– Welke ruimte in jouw huis wil jij als eerste aanpakken? (Ik denk met je mee!)
– Wat houdt jou tegen om dat nu te doen?
– Etc.

Tarieven

Traject opruimcoaching [basis]

– Kennismaking 30 minuten
– 3 sessies van +/- 1 uur holistische (opruim)coaching
– Uitwerking plan van aanpak en/of overzicht van taken/prioriteiten/deadlines
– 1 tussentijds contactmoment per e-mail of WhatsApp
– Korte evaluatie

Hele traject voor € 195,- [voorlopig tarief]

De sessies vinden plaats in Noordwijkerhout of online.
Binnen de Duin- en Bollenstreek kan ik eventueel ook een keer op huisbezoek komen. Hiervoor vraag ik een bijdrage voor de reistijd en -kosten.

 

Extra coachingsessies ná het traject

Deze kunnen steeds worden gepland binnen een maand na de laaste sessie.

1 uur voor € 60,- [voorlopig tarief]

Prijswijzigingen voorbehouden bij trajecten over een langere periode.

Incidentele sessie op lokatie

Deze sessies zijn in principe 3 uur en hier help ik jou écht mee met jouw opruimklus. Dit is dus een stuk praktische ondersteuning én coachende motivatie.

3 uur voor €180

Dit is inclusief kleine organizingmaterialen (vuilniszakken, plakband, etc.) en reistijd tot 15 km, daarboven reken ik een vergoeding (in overleg).

Dit is ook inclusief een pauze van 10-15 minuten. (Die zullen we beiden goed kunnen gebruiken!)

Indien gewenst neem ik ook wat spullen mee voor de kringloop of het grofvuil, voor zover mijn auto daar ruimte voor biedt.

Opruimcoaching in korte sessies

De opzet die ik voor ogen heb voor dit traject houdt in dat ik in principe geen lange, praktische sessies aanbied. Mocht het nodig zijn om incidenteel een keer een langere sessie bij jou thuis te doen, opdat jij zo een betere start met jouw opruimproject kan maken en er tussen ons reeds een basis van vertrouwen is, dan is dat bespreekbaar.

Als jouw hulpvraag ligt bij een opruimcoach / professional organizer die voor langere tijd of in elk geval meerdere sessies hands-on met jou meewerkt (of het werk voor jou doet), dan heb ik een paar fijne collega’s in mijn netwerk zitten. Dit is niet iets wat ik kan en wil aanbieden. Ik kan jou ook niet helpen met het organizen van jouw administratie. Hiervoor ken ik echter ook een heel bekwame collega!

Mijn insteek is om jou te coachen op wát jij nodig hebt, wát jij wenst en waarom, hóe jij dat gaat bereiken, wíe jou daarbij kan helpen, op wélke termijn jij dit wilt bereiken, hoe realistisch dat is, etcetera. Hiermee werk ik met jou als holistisch coach – met een grote affiniteit voor opruimcoaching en -problematiek. De ervaring leert dat veel mensen vinden dat ze dit zelf moeten kunnen. Dan kan deze manier van samenwerken een fantastische start zijn!