Mondkapjes zijn en blijven vrijwillig bij Lifestyle Massage Noordwijkerhout!

Op dit moment is het advies van de overheid om mondkapjes te dragen bij een contactberoep, maar is dit niet verplicht. Vóór de massage vraag ik jou of jij wilt dat ik als behandelaar een mondkapje draag. Jíj hoeft van mij geen mondkapje te dragen tijdens de behandeling, behalve als jij dit zelf graag wilt. Uiteraard is het essentieel dat jij zonder klachten naar onze afspraak komt.

Lees hieronder de regels & overwegingen van Lifestyle Massage Noordwijkerhout.

 

Mondkapjes nooit verplicht voor jou als cliënt!

Ik las zojuist dat er een wetsvoorstel in de maak is waarin de overheid mondkapjes wil verplichten bij contactberoepen. Dit zou dan vanaf december in kunnen gaan. Echter, ook in dit geval blijven mondkapjes in de praktijk een vrijwillige keuze, want als jij mij zegt dat je een fysieke (medische) of psychische reden hebt om er geen te kunnen dragen, dan mag ik daar bij wet niet op doorvragen.

Ik citeer de consultatieversie van het wetsvoorstel:

“De verplichtingen in dit hoofdstuk gelden niet voor personen die vanwege een fysieke, verstandelijke of psychische beperking of een chronische ziekte geen mondkapje kunnen dragen.”

Natuurlijk is het op dit moment enorm belangrijk om voorzichtig met elkaar om te gaan. Er zijn nog veel onduidelijkheden over het coronavirus en de maatschappelijke onrust is groot. Als betrokken burger neem ik dit serieus, niet in de laatste plaats omdat ook ik graag wil blijven mogen werken en graag een strenge lockdown voorkomen zou zien.

 

Voor Lifestyle Massage Noordwijkerhout gelden in principe de volgende regels:

* Kom niet wanneer je klachten hebt! Ook ik zal de massage afzeggen als ik klachten heb.

* Als jij het prettiger vindt, zal ik een mondkapje dragen. Dit is ofwel een wegwerpmondkapje, ofwel een facesheld dat mijn adem afschermt en daarmee beschermt tegen de grotere speekseldruppels, dé besmettingstheorie waarmee onze overheid werkt.

* Wanneer jij op je buik op de massagetafel ligt, lig jij met je hoofd naar beneden. Op deze manier is het onmogelijk om elkaar met grote druppels te besmetten. Als jij het tóch een fijner idee vindt, mag jij natuurlijk in buikligging een mondkapje dragen, maar dat hoeft van mij niet. Want als jij mij hier aangeeft dat je dit niet kunt of wilt omdat het je benauwd maakt, bijvoorbeeld, dan is dit een voldoende medische reden om het legaal niet te doen.

* Wanneer jij op je rug ligt dan zal een mondkapje minder vervelend zijn én is er in theorie een grotere kans elkaar te besmetten, omdat onze gezichten naar elkaar toegewend zijn. Dit geldt echter vooral voor mij als behandelaar, want mijn adem zal door de zwaartekracht naar beneden vallen, jouw adem zal absoluut minder hoog/ver komen. Als jij in dit geval aangeeft dat een mondkapje je benauwt of ontspanning tegengaat, is dit een voldoende fysieke en/of psychische reden om geen mondkapje te dragen. Mocht het je in rugligging niet uitmaken en voelt het beter, draag dan vooral een mondkapje als persoonlijk beschermingsmiddel.

Implementatie van overige (logische) maatregelen

Verder respecteer ik natuurlijk alle maatregelen. Zo zorg ik voor goede hygiëne (persoonlijk en in de praktijkruimte), was ik het wasgoed op hoge temperatuur, zorg ik voor voldoende ventilatie (belangrijk!), draag ik veel zorg voor mijn immuunsysteem en vernevel ik in de praktijkruimte een gezonde etherische olie waardoor de luchtkwaliteit nog meer verbetert en ziekteverwekkers nog minder kans krijgen.

Nog een slimme manier om besmetting tegen te gaan, door grote druppels én door aerosolen (heel kleine druppeltjes), is om weinig te praten. Laat dan nou heel goed samengaan met een heerlijke massage!! 😉
(Plaatje uit de Spaanse krant El Pais over de verspreiding van aerosolen.)

Daarnaast geef ik slechts een tiental massages per week en heb ik verder weinig fysiek contact met andere mensen. Ik voorkom zelf zo goed als het gaat alle risico’s, want alleen al een verkoudheid zou betekenen dat ik niet mag werken en dat is het me niet waard. (Ik werk veels te graag!)

Ik wil heel graag dat jij van een massage kunt blijven genieten, juíst in deze tijd. Want juist in deze tijd is ontspanning heel belangrijk, er is al zoveel stress en angst. Massage kan helpen het lichaam tot rust te brengen en is daardoor direct bevorderlijk voor een betere gezondheid.

Vragen? Bel gerust naar massagetherapeut Fieneke op 06-19377447. Hopelijk tot snel voor een massage in Noordwijkerhout!