De herfst is begonnen en de zorgen rondom het coronavirus nemen weer toe. Gelukkig komen de meeste klachten op dit moment nog steeds van verkoudheden en griepjes veroorzaakt door virussen die nog wel als onschuldig worden beschouwd. Toch is voorzichtigheid geboden in deze tijd, want de maatschappelijke implicaties van een snotneus zijn op het moment behoorlijk groot…

 

Versterken van het immuunsysteem en voorzorgsmaatregelen

Uiteraard zorg ik (massagetherapeut Fieneke) voor goede hygiëne rondom de massages en in de praktijkruimte en in mijn huis. Niet in de laatste plaats omdat ik zelf heel graag wil voorkomen dat ik ziek word, want dan mag ik niet werken… Ik zal jou uiteraard met dezelfde zorgvuldigheid behandelen.

Maar… ik wil ook een fijne sfeer tijdens de massage. Je zorgen maken over een virus of andere onzekerheden belemmert de ontspanning. Tevens is je veel zorgen maken niet bevorderlijk voor het versterken van je immuunsysteem.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het versterken van je immuunsysteem, kijk dan eens op de website van huisarts Rob Elens. Hier wordt onder meer het belang van voldoende vitamine D, vitamine C en zink uitgelegd. Daarnaast staat er een protocol voor de behandeling het hydroxychloroquine + zink + azitromycine. Dit is nog niet erkend in Nederland, maar in andere landen worden daar zeer goede resultaten mee geboekt. Jouw huisarts kan jou deze behandeling gewoon voorschrijven. Dus mocht je positief getest worden op Covid, kijk dan snel op de website www.zelfzorgcovid19.nl en begin in een vroeg stadium met deze behandeling.

(Let wel: ik ben natuurgeneeskundig therapeut, géén arts. Dit is dus geen officieel medisch advies, maar wel een gratis tip. Wil je meer weten over de behandeling met hydroxychloroquine (HCQ), zoek dan ook eens op de term ‘Zelenko protocol’.)

 

Dit zijn de voorzorgsmaatregelen van Lifestyle Massage Noordwijkerhout
 • Bij gezondheidsklachten zoals verkoudheid, koorts en keelpijn zeg ik de massage af. Ik wil jou niet besmetten met wat dan ook.
 • Jij mag de afspraak ook nog tot laat afzeggen zonder ‘boete’, want ik wil ook liever niet via jou een (waarschijnlijk onschuldig) virusje oplopen. Hoe eerder jij onze afspraak afzegt, hoe beter dat voor mij is natuurlijk.
 • Ik zorg voor goede ventilatie in de massageruimte. Ik lucht ook goed tussen verschillende massages door.
 • Uiteraard was ik daarna alles direct en op voldoende hoge temperatuur.
 • Ik reinig de oppervlakken die wij aanraken.
 • Ik gebruik altijd mijn gezond verstand. Jij vast ook!
 • Er staat handgel met alcohol als jij daar behoefte aan hebt. Dit hoeft niet van mij. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan mijn handen wassen met een goede zeep, omdat de virusmantel van het virus kapot gaat door zeep én zeep beter voor mijn eigen handen is.
 • Als jij wilt kunnen wij met een mondkapje werken. We kunnen ook alleen de achterzijde van jouw lichaam masseren, of in elk geval weg blijven bij jouw nek en schouders wanneer jij op je rug ligt. Dit kan allemaal in overleg.
 • Ik ga ervan uit dat jij niet naar de afspraak komt met klachten of wanneer je in aanraking bent geweest met iemand bij wie corona is vastgesteld. Mogelijk stel ik hier wat vragen over (dit heet triage) maar de antwoorden registreer ik niet.
 • Per 29 september 18:00 uur hebben de contactberoepen een registratieplicht. In de praktijk verandert wat hier niet veel voor Lifestyle Massage Noordwijkerhout, want ik werk alleen op afspraak en noteer altijd jouw naam in mijn agenda en jouw telefoonnummer in mijn administratie (doorgaans in mijn telefoon zelf). Indien nodig kan ik jou hierdoor snel bereiken.
 • Ik heb een kleine praktijk en ben veel thuis vanwege mijn dochter. Ik kom niet in drukke restaurants of cafés. Daarom houd ik mij eigenlijk als vanzelf goed aan de regels. Ik beschouw mijn risico om besmet te worden als behoorlijk klein.
 • Gebruik van het toilet wordt ontraden in het coronaprotocol maar uiteraard mag dit van mij wel. Immers, hoe ontspannen kan jij een massage ervaren met een volle blaas? Uiteraard is er een goede zeep aanwezig op het toilet en zorg ik voor goede hygiëne van de ruimte.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Fieneke!