Al best wel vaak heb ik nagedacht over het schrijven van een blog. Om het eigenlijk nooit te durven. Je weet immers nooit wie je woorden leest, terwijl ze best persoonlijk kunnen zijn. Wil ik dat wel?

Ja, dat wil ik! Ik ben nu 40 jaar oud en alleenstaande moeder van een schitterende babydochter. Tegelijkertijd bevind ik mij in het midden van een globale politieke crisissituatie, waarbij wij gaan naar een nieuw (ab)normaal.

Dit is een tijd om wakker te worden en je authentieke stem te laten horen!

 

Jouw authentieke stem

Mijns inziens is het de kunst om te laten zien en horen wat jouw waarheid is, zónder jezelf daarbij te willen overschreeuwen. Mijn waarheid is mijn mening, gevormd door alles wat ik in mijn leven heb meegemaakt, gelezen en gevoeld. Dat kan voor jou heel anders zijn.

En zelfs als er een echte Waarheid is, dan zullen wij die Waarheid aanvankelijk allemaal weer anders ervaren. Vanuit een gevoel van blijdschap en tevredenheid is je perspectief ook weer heel anders dan vanuit een ervaring van je zorgen maken en angst. We kijken allemaal door een gekleurde bril.

Wat mij betreft is het de kunst om jouw zuivere, authentieke stem te spreken. Te vertellen wat er in jou speelt en wat jouw beleving is. Daarbij mag een ander een andere ervaring en dus een andere mening hebben. Soms (voor mij) voelt een mening onbegrijpelijk, maar vergeet niet dat een ander ALTIJD een goede reden heeft om te vinden wat hij/zij vindt.

Anders zou hij/zij die mening niet hebben.

Vanuit angst of onwetendheid is een mening anders dan vanuit blijdschap of geïnformeerdheid. Maar ook wanneer het geïnformeerdheid betreft zie je dat er veel meningen kunnen bestaan. Wetenschappers onderling kunnen het oneens zijn en wetenschappers versus alternatieve visies botsen erg vaak.

Zullen we proberen daar een midden in te vinden?

 

Wat ik kan betekenen

Mijn kleine bijdrage is om hier dus ook mijn woorden te gaan spreken (in geschreven vorm). Alleen al het feit dat ik probeer om evenwichtige bijdragen te schrijven, betekent dat ik mag oefenen met mijn gedachten echt doordenken en mijn gevoelens te doorvoelen. Klopt het wel wat ik denk? En kloppen mijn gedachten met mijn gevoel?

Van oorsprong ben ik literatuurwetenschapper en heb ik ook van de filosofie geproefd. Jarenlang heb ik veel boeken gelezen en films gekeken, maar tegenwoordig houd ik mij vooral bezig met het menselijk lichaam (massage en meer) en besteed ik het merendeel van mijn vrije tijd aan persoonlijke ontwikkeling (en knuffelen met mijn dochter).

Vanuit mijn achtergrond kan ook ik een bijdrage leveren. Niet alleen in de praktijk met mijn handen (fijne massages zijn zó belangrijk!) maar ook met mijn kennis. Hiermee zal ik gaan oefenen. Soms een blog schrijven, om mijn innerlijk en uiterlijk weten verder te ontwikkelen. En…

Mijn verlangen is om eindelijk het lef te hebben jou te laten zien wie ik écht ben op dit moment!

De maskers mogen af, de authentieke stem mag aan. Eerlijk spreken in zachtheid. Doe je mee?

 

Hartelijke groet van Fieneke,
Lifestyle Massage Noordwijkerhout