Vanochtend vroeg ben ik met dochterlief naar de kinderboerderij gegaan. In Noordwijkerhout zit de Dierenhoeve, een ruime kinderboerderij waar je lekker kunt lopen, zitten, kijken & spelen. Nika kan net lopen en vindt het echt fantastisch wat daar allemaal te zien is. Zoveel verschillende dieren! En dat gewoon op een paar minuten fietsen van ons huis. Echt een aanrader!

 

Goed voor je humeur én je immuunsysteem

Want oh wat is het heerlijk om op de zondagmorgen diertjes te kijken en genieten van de frisse ochtendlucht! Dochterlief en ik werden er helemaal blij van. Een enorm goede boost voor het immuunsysteem is het ook: ontspannen, vitamine D aanmaken én volle teugen schone lucht inademen!

Mocht je het leuk vinden, de Dierenhoeve is altijd op zoek naar vrijwilligers en kan ook nog wel wat donateurs gebruiken. Wij gaan voortaan 1x per maand helpen om de dieren te voederen. Maar lekker een kopje koffie drinken tijdens je bezoekje is ook een waardevolle bijdrage!

En omdat het zo past bij onze dag, ter inspiratie dit mooie gedichtje van Joke van Leeuwen, een echte klassieker (1987).

 

Ik voel me ozo heppie – Joke van Leeuwen

Ik voel me ozo heppie

zo heppie deze dag,

en als je vraagt: wat heppie

als ik eens vragen mag,

dan zeg ik: hoe wat heppie,

wat heppik aan die vraag,

heppie nooit dat heppieje

dat ik hep vandaag?