Ben jij oprecht geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling? Heb jij weleens een boek gelezen van Eckhart Tolle, Pema Chödrön, de Dalai Lama of Anthony Robbins? Om maar een paar wijze teachers te noemen? Of blader je graag door een tijdschrift als de Happinez en zou je wel meer willen weten van al die dingen die daarin beschreven staan? Lees dan gauw verder! 🙂

 

The Life Coach School

Op het moment beleef ik veel plezier aan de podcasts van Brooke Castillo van The Life Coach School. Ik luister het liefst op Spotify, maar je kunt dit ook via hun eigen website doen. Ik raad aan om bij nummer 1 te beginnen, een aflevering van 27 april 2014 alweer.

Brooke legt (in het Amerikaans-Engels) heel duidelijk de belangrijkste concepten uit de moderne selfhelp-stromingen uit. Ik ben echt een grote fan van hoe duidelijk zij kan uitleggen, ondanks dat de materie soms vrij abstract is en voor sommigen waarschijnlijk soms ook behoorlijk confronterend…

Ook geeft deze podcast mij inspiratie voor boeken die ik nog zou kunnen lezen. Zo ben ik onder meer door deze podcast (en door de Super Soul Conversaties van Oprah) bekend geworden met het radicale werk van Byron Katie.

 

Afvalcoach

Brooke Castillo is begonnen als afvalcoach en hier ligt nog steeds haar specialiteit. Dus ook als je zelf struggles hebt met je gewicht, dan kun je bij haar terecht voor wijze lessen. Brooke leert jou over de kracht van jouw gedachten en dat wanneer jouw gedachten veranderen, jouw wereld mee verandert.

Brooke weet als geen ander jou te confronteren met de vraag: “waarom eet je teveel en/of te ongezond?” Haar aanpak is er géén van calorieën tellen, maar van onderzoeken wat er achter jouw over-eating zit.

Ditzelfde geldt voor andere verslavingen… Wat probeer jij weg te eten, drinken, roken, gamen of vrijen? Wat wil jij niet zien of voelen? Dáár zit de oplossing voor jouw problematiek. In Nederland kan je hiervoor ook bij workshops van Jan Geurtz terecht.

 

Commercieel

Wel een kanttekening: de opzet van deze gratis podcast is vrij commercieel. Brooke maakt van haar populaire medium gebruik om volop reclame te maken voor de cursussen, workshops, online programma’s, etc. van The Life Coach School. En die zijn flink aan de prijs, zeker voor Nederlandse begrippen…

Zelf geniet ik dankbaar van haar gratis materiaal en misschien is het ook wel wat voor jou! Podcasts kunnen ook zo gemakkelijk zijn: werken aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens de afwas 😉 Ik ben voor!